reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Teraz czekam aż mąż złoży do końca łóżeczko, ale jak Zuzia była mała to opracowałam ścielenie łóżeczka. Materacyk na to na 0,5 łóżeczka ceratka , na to prześcieradło , bez poduszki , ale wałeczek ubrany w poszewkę pod plecki , żeby leżała w nocy na boczku. Kładłam jeszcze pieluszkę flanelową na wysokość główki ponieważ moje dziecko bardzo ulewało, a pieluchę łatwiej wyprać niż całe prześcieradło i miałam kilka na zmianę . Przekrywałam kocykiem lub kołderką w zależności od temperatury otoczenia. Teraz mam dwa śpiworki i zamierzam je wypróbować , może to dziecko nie będzie się tak rozkopywać jak starsze. Z uwagi na częste ulewanie główkę miała wyżej, unieśliśmy materacyk na klinie.

ooo dobrze, że weszłam bo własnie zastanawiałam się czy kłasc tą ceratkę! ale moze faktycznie pozniej w razie czego:tak:
Ja własnie myślałam o rożku i jak coś to okryc kołderka bo podusi to na początku nie można .. ochraniacz tez zaloze a co to jest poduszka klin? bo chyba tego nie mam..
aga piękny kącik !! Ja będę wszystko składac i ubierac łózeczko juz 10-11.01 jak dotrwam oczywiście;))!!

Ostatnia edycja:
aga_q śliczny kącik :-)

Ja dzisiaj jak mąż wróci z pracy wcześniej to jedziemy do ikea po regał i pólkę i też biorę się za przygotowywanie kącika dla Maluszka!

Śliczny ten kącik.Jak już się uporam ze wszystkim to wkleję zdjęcie swojego...Szykowanie miejsca dla naszych maluszków to niesamowita sprawa.

Śliczny przewijak:-)
Tak patrze na zdjęcia i widze ile rzeczy mi jeszcze brakuje. A dzidzia rodzi sie za 5 dni!

Bardzo ładnie urządzony kącik :tak:

Dziewczyny, czy ma któraś z Was wełniany śpiworek do wózka...? Jeśli tak, to jaki?

U mnie jest tak, że przewijak mam zamontowany na komodzie bo z doświadczenia wiem, że za parę miesięcy dzidzi będzie w niego kopać nóżkami i go zrzucać. Poduszkę klin daję pod materacyk a nie na niego. Ceratka w zależności od potrzeby, ja mam zamiar (przynajmniej do odpadnięcia pępka) zakładać tetrowe pieluchy, więc ceratki będę używać. Kłaść ją będę nie pod prześcieradełko ale na i na to jeszcze flanelową pieluchę(łatwiej ją zmienić niż prześcieradło) Z wyborem kołdry czy rożka to tak jak dziewczyny pisały, jeśli pod kołderką będzie ciepło nie ma potrzeby pakować w rożek czy kocyk, jak zauważysz, że łapki ma zimne zapakujesz w rożek.:-D

aga_q bardzo ładny kącik.
Jak wreszcie dojdzie do wyprowadzki kompa z naszej sypialni to wam pokaże co ładnego uszyłam :tak: jak jeszcze byłam na chodzie.

reklama
Aga_q - ślicznie to wygląda :tak:

ja zakładam, materacyk, prześcieradełko z gumką (ceratke tez mam, ale na razie nie zakładam), poduszki na razie nie daję żadnej, mała będzie w rożku spała - w razie potrzeby wsunę książki pod łóżeczko z jednej strony, ale na razie dzidzia na płasko będzie spała - zobaczymy w praktyce jak to będzie - aha, ochraniacz tez zakładam :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry