No właśnie nie wiem czemu taka mała. Nikt mnie nie informował... Po porodzie babki pytały czy paliłam podczas ciąży, ale ja nie palę...ewelw a wiesz już czemu taka malutka była twoja córcia?
Martwię się ogromnie - że przytyłam prawie 30 kg podczas ciąży - i robię sobie wyrzuty o to - bo myślę - że mój organizm zabierał wszystkie kalorie - a mała przez to słabiej się rozwijała - bo może miejsca w brzuszku nie miała... :-( Sama nie wiem.
Najważniejsze, że zdrowa - miała 10 stopni Apgar.
Ale ja sobie obiecałam, że już nigdy tak dużo w ciąży nie przytyję...
Ona mnie nacięła przy porodzie - ale nawet nie wiem w którym momencie - i nawet mąż nie wieewelw - mam nadzieję, że opiszesz to na stronie Fundacji Rodzić po Ludzku! To jest strasznie smutne, bo ból bólem, porodowi towarzyszy, ale traktowanie przez personel to akurat rzecz, którą można łatwo zmienić! A ona cię nacięła przy wychodzeniu małej czy przy rodzeniu łożyska?
Całe szczęście, że Zuzia zdrowa, na pewno szybko nadrobi wagę. A Ty dzielna kobitka jesteś.
Chciałabym bardzo to gdzieś opisać... ale jak będę w przyszłości jeszcze raz rodzić - i trafię na nią, to może być gorzej... Nigdy nic nie wiadomo, więc nie będę nigdzie pisać.
A najgorsze jest to, że ona ma bdb renomę od wielu wielu lat, nawet moja koleżanka rodziła 2 tygodznie przede mną - i jest z niej zadowolona. Dodam jednak, że ona jest anestezjologiem w tym szpitalu - i robi znieczulenie nawet podczas porodów - więc może została inaczej potraktowana a w dodatku nie wzięła od niej kasy nic.