Agga24
Fanka BB :)
Agatkas wiem że Cię to nie pocieszy ale moja mała też jeste jeszcze główką do góry i jak tak dalej będzie siedziała to też nici z porodu rodzinnego:-(
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To że się oficjalnie mówi że odchodzi sie od tej praktyki to nie oznacza że tak jest naprawdę.....mój szpital należy do tych wyróżnionych w akcji "rodzic po ludzku" a i tak z tego co zdążyłam się dowiedzieć leżąc na patologii nacinaja prawie zawsze.....:-( smutne ale prawdziwe....Pytałam sie mojej ginki jak to jest z nacinaniem krocza.
Wpierwszej ciąży byłam nacinana.
Powiedziała, że teraz odchodzi się od nacinana, nawet pierworódki mają rodzić same, no chyba, że już nie mogą wtedy interweniują bo lepiej naciąć niz ma sama pęknąć.
Ja gdybym miała teraz być nacinan to po tej samej stronie i najpierw "szczypną" starą bliznę (bo może okazać się że ona jest za sztywna) i to powinno wystarczyć.
Pytałam sie mojej ginki jak to jest z nacinaniem krocza.
Wpierwszej ciąży byłam nacinana.
Powiedziała, że teraz odchodzi się od nacinana, nawet pierworódki mają rodzić same, no chyba, że już nie mogą wtedy interweniują bo lepiej naciąć niz ma sama pęknąć.
Ja gdybym miała teraz być nacinan to po tej samej stronie i najpierw "szczypną" starą bliznę (bo może okazać się że ona jest za sztywna) i to powinno wystarczyć.
To że się oficjalnie mówi że odchodzi sie od tej praktyki to nie oznacza że tak jest naprawdę.....mój szpital należy do tych wyróżnionych w akcji "rodzic po ludzku" a i tak z tego co zdążyłam się dowiedzieć leżąc na patologii nacinaja prawie zawsze.....:-( smutne ale prawdziwe....