Witam!
Ja również chciałabym się dołączyć do Twojego pytania Semiko tylko że z tego co piszesz to Ty już kiedyś chodziłaś na szkołę rodzenia a ja jeszcze nie. To moja pierwsza ciąża a do szkoły rodzenia chodzić nie mogę ponieważ lekarz mi zabronił przez skurcze które mam od dwóch miesięcy:-(a zastanawiam się ostatnio nad obecnością męża przy porodzie tylko nie wiem czy bez takiej szkoły w ogóle jest taka możliwość :-(
Agga24 z tego co wiem skurcze są tylko przeciwwskazaniem do ćwiczeń, ale normalnie można chodzić tyle że nie biorąc właśnie udziału w samych ćwiczeniach. Jedynie kwestia tego, czy faktycznie każda szkoła rodzenia jest przydatna albo wręcz niezbędna... Wiem, że nie we wszystkich szpitalach ukończenie szkoły rodzenia jest konieczne do obecności męża przy porodzie... Chciałabym jednak wiedzieć czy istnieją jakieś przepisy to regulujące, by móc w razie czego powołać się na ich brak... W czasie kiedy chodziłam do szkoły rodzenia nie było świadectw ukończenia, więc jakby co to nawet nie mam jak im udowodnić, że chodziłam... Z drugiej strony naprawdę dla mnie to byłaby strata czasu :-(