reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

Kiedy masz termin @
Według tego co ustaliłam w szpitalu przy wypisie to dzisiaj.
Wczoraj miałam negatywny test. Nie czuję żadnych zmian, objawów ciążowych.
Wiem, że owulacja była. Nie wiem kiedy. Wczoraj czytałam internety a później mój opis USG z 5 lipca i przedział owu to 3-5 lipca. Chociaż wewnętrznie czuje, że to nie ten cykl. Jak nie będzie @ ani dziś ani jutro to we wtorek jadę na betę, znowu.

reklama
Według tego co ustaliłam w szpitalu przy wypisie to dzisiaj.
Wczoraj miałam negatywny test. Nie czuję żadnych zmian, objawów ciążowych.
Wiem, że owulacja była. Nie wiem kiedy. Wczoraj czytałam internety a później mój opis USG z 5 lipca i przedział owu to 3-5 lipca. Chociaż wewnętrznie czuje, że to nie ten cykl. Jak nie będzie @ ani dziś ani jutro to we wtorek jadę na betę, znowu.
Tez we wtorek mam termin @ czuję się tak źle ze az niemożliwie... bylam nawet tym stanem przekonana, ze albo to dzis ta kreska będzie albo wcale😠😐😣😫 no i wcale

Przeswietlenia nie mozna w ciazy, i znieczulenie inne podadzą. Ale na tym etapie przed implantacją, to znieczulenie raczej nie zaszkodzi, ale przeswietlenia nie zrobiłbym.

Nie ma czegoś takiego jak inne znieczulenie. RTG nie zaleca się w ciąży, natomiast znieczulenie nie jest problemem. Gdyby było cesarki były by na żywca ;) a są nawet w pełnej narkozie

Tez we wtorek mam termin @ czuję się tak źle ze az niemożliwie... bylam nawet tym stanem przekonana, ze albo to dzis ta kreska będzie albo wcale😠😐😣😫 no i wcale
No ja też już czekam na @ i kolejny miesiąc. Mimo dobrych wiadomości w czwartek u gina test był wczoraj biały. Nie jest to takie proste jak widać 🙄

Szkoda, że u Ciebie biało 😢 nadal czujesz się przeziębieniowo?

Nie ma czegoś takiego jak inne znieczulenie. RTG nie zaleca się w ciąży, natomiast znieczulenie nie jest problemem. Gdyby było cesarki były by na żywca ;) a są nawet w pełnej narkozie
Byłam w ciąży u stomatologa i usłyszałam, że jest znieczulenie nieobkurczajace narczyn krwionośnych 🙄 ale ostatecznie nie potrzebowałam znieczulenia, więc nie wiem czy takie rzeczywiście jest czy lekarze chcą pacjentkę uspokoic

No ja też już czekam na @ i kolejny miesiąc. Mimo dobrych wiadomości w czwartek u gina test był wczoraj biały. Nie jest to takie proste jak widać 🙄

Szkoda, że u Ciebie biało 😢 nadal czujesz się przeziębieniowo?
Strasznie, grypowo, boli mnie cale ciało i głowa, nawet zęby- wszystkie, temperatura sprzed chwili 37,5 stopni🤒🤧

Ostatnia edycja:
reklama
Wiecie tak jakby okres starań czy lato nie zwalnia z chorowania ;)
Ja 2 tygodnie temu miałam taką anginę jakiej dawno nie miałam. Ostatni raz tak fatalnie to się czułam w lutym mając covid

Jest taka głupia teoria, że akurat w momencie owulacji lepiej być lekko chorą bo organizm skupiony na walce z chorobą, nie "walczy" z zarodkiem ;)

Do góry