reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

Ja właśnie ogólnie miałam świetna położną, która mega mi pomogła i mnie wspierała przy porodzie, podziwiam ją za cierpliwość.. A na znieczulenie nie było trochę u mnie czasu, bo byłam na sali przedporodowej, poszłam tam z rozwarciem 4 cm, a jak już poszłam do położnych, że już nie mogę z bólu to okazało się, że rodzę i mam skurcze parte 😅i chyba w tym momencie przegrała psychika i skończył się mój luz że dam radę, bo zamiast lepiej współpracować to zaczęłam się poddawać i panikować i emocje w końcu wtedy wzięły wtedy górę 🤷‍♀️
Mam nadzieję, że kolejny raz będzie lepszy😁
A dlaczego myślisz nad prywatnym?

Bo jestem stara i nie lubię innych ludzi :) Z wiekiem robię sobie coraz bardziej wygodnicka.
Bardzo zależy mi więc na sali na której będę sama tzn. z mężem przez cały pobyt, na wegańskim jedzeniu bez uważania, że wymyślamy. Bez zastanawiania się czy na pewno znowu tak fajnie trafimy. No i trochę też zależy mi na tym lekarzu, z którym miałam vbac a on pracuje już tylko w szpitalu Medicover. Położne też są tam spoko więc myślę, że będzie okej :)

reklama
Bo jestem stara i nie lubię innych ludzi :) Z wiekiem robię sobie coraz bardziej wygodnicka.
Bardzo zależy mi więc na sali na której będę sama tzn. z mężem przez cały pobyt, na wegańskim jedzeniu bez uważania, że wymyślamy. Bez zastanawiania się czy na pewno znowu tak fajnie trafimy. No i trochę też zależy mi na tym lekarzu, z którym miałam vbac a on pracuje już tylko w szpitalu Medicover. Położne też są tam spoko więc myślę, że będzie okej :)
Jak najbardziej rozumiem decyzję!

Ja też jestem zwolenniczka sn :) Pierwszy poród cc, bo komplikacje przy partych i tu nie była moja decyzja, a po prostu trzeba było, bo inaczej zamartwica groziła... Kolejne dwa porody sn i, pomimo że jest ciężko (ja nie jestem zwolenniczką znieczuleń...), to i tak bym wybierała sn. Co innego, gdy trzeba cc, tu nie ma o czym dyskutować, ale sama z siebie to nie.

Ja też jestem zwolenniczka sn :) Pierwszy poród cc, bo komplikacje przy partych i tu nie była moja decyzja, a po prostu trzeba było, bo inaczej zamartwica groziła... Kolejne dwa porody sn i, pomimo że jest ciężko (ja nie jestem zwolenniczką znieczuleń...), to i tak bym wybierała sn. Co innego, gdy trzeba cc, tu nie ma o czym dyskutować, ale sama z siebie to nie.
Dobrze czytać, w szczególności tak jak Ty masz porównanie 😁

Beta to bhcg - hormon wytwarzany w ciąży
W ogóle w tym pierwszym poście mogłaby być legenda skrótów, bo ja też długo rozkminialam co to jest "dpo" 😄
Rzeczywiście mogłybyśmy stworzyć staraczkowy słowniczek!

@ (vel: "małpa)
dupek
beta
dpo
dpt
IUI
IVF
monitoring
owu
owulaki
próg
sikacz
trzon

Tyle mi na spontanie przyszło do głowy...
Kto czegoś nie zna ?? :p

Oprócz tego dojdą mi zapewne wkrótce wszystkie sekrety in vitrowe ;-)

Rzeczywiście mogłybyśmy stworzyć staraczkowy słowniczek!

@ (vel: "małpa)
dupek
beta
dpo
dpt
IUI
IVF
monitoring
owu
owulaki
próg
sikacz
trzon

Tyle mi na spontanie przyszło do głowy...
Kto czegoś nie zna ?? :p

Oprócz tego dojdą mi zapewne wkrótce wszystkie sekrety in vitrowe ;-)
No taki słowniczek by się przydałby 😂🙈

reklama
Do góry