reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

Ja właśnie ogólnie miałam świetna położną, która mega mi pomogła i mnie wspierała przy porodzie, podziwiam ją za cierpliwość.. A na znieczulenie nie było trochę u mnie czasu, bo byłam na sali przedporodowej, poszłam tam z rozwarciem 4 cm, a jak już poszłam do położnych, że już nie mogę z bólu to okazało się, że rodzę i mam skurcze parte 😅i chyba w tym momencie przegrała psychika i skończył się mój luz że dam radę, bo zamiast lepiej współpracować to zaczęłam się poddawać i panikować i emocje w końcu wtedy wzięły wtedy górę 🤷‍♀️
Mam nadzieję, że kolejny raz będzie lepszy😁
A dlaczego myślisz nad prywatnym?

Bo jestem stara i nie lubię innych ludzi :) Z wiekiem robię sobie coraz bardziej wygodnicka.
Bardzo zależy mi więc na sali na której będę sama tzn. z mężem przez cały pobyt, na wegańskim jedzeniu bez uważania, że wymyślamy. Bez zastanawiania się czy na pewno znowu tak fajnie trafimy. No i trochę też zależy mi na tym lekarzu, z którym miałam vbac a on pracuje już tylko w szpitalu Medicover. Położne też są tam spoko więc myślę, że będzie okej :)

reklama
Bo jestem stara i nie lubię innych ludzi :) Z wiekiem robię sobie coraz bardziej wygodnicka.
Bardzo zależy mi więc na sali na której będę sama tzn. z mężem przez cały pobyt, na wegańskim jedzeniu bez uważania, że wymyślamy. Bez zastanawiania się czy na pewno znowu tak fajnie trafimy. No i trochę też zależy mi na tym lekarzu, z którym miałam vbac a on pracuje już tylko w szpitalu Medicover. Położne też są tam spoko więc myślę, że będzie okej :)
Jak najbardziej rozumiem decyzję!

Ja też jestem zwolenniczka sn :) Pierwszy poród cc, bo komplikacje przy partych i tu nie była moja decyzja, a po prostu trzeba było, bo inaczej zamartwica groziła... Kolejne dwa porody sn i, pomimo że jest ciężko (ja nie jestem zwolenniczką znieczuleń...), to i tak bym wybierała sn. Co innego, gdy trzeba cc, tu nie ma o czym dyskutować, ale sama z siebie to nie.

Ja też jestem zwolenniczka sn :) Pierwszy poród cc, bo komplikacje przy partych i tu nie była moja decyzja, a po prostu trzeba było, bo inaczej zamartwica groziła... Kolejne dwa porody sn i, pomimo że jest ciężko (ja nie jestem zwolenniczką znieczuleń...), to i tak bym wybierała sn. Co innego, gdy trzeba cc, tu nie ma o czym dyskutować, ale sama z siebie to nie.
Dobrze czytać, w szczególności tak jak Ty masz porównanie 😁

Beta to bhcg - hormon wytwarzany w ciąży
W ogóle w tym pierwszym poście mogłaby być legenda skrótów, bo ja też długo rozkminialam co to jest "dpo" 😄
Rzeczywiście mogłybyśmy stworzyć staraczkowy słowniczek!

@ (vel: "małpa)
dupek
beta
dpo
dpt
IUI
IVF
monitoring
owu
owulaki
próg
sikacz
trzon

Tyle mi na spontanie przyszło do głowy...
Kto czegoś nie zna ?? :p

Oprócz tego dojdą mi zapewne wkrótce wszystkie sekrety in vitrowe ;-)

Rzeczywiście mogłybyśmy stworzyć staraczkowy słowniczek!

@ (vel: "małpa)
dupek
beta
dpo
dpt
IUI
IVF
monitoring
owu
owulaki
próg
sikacz
trzon

Tyle mi na spontanie przyszło do głowy...
Kto czegoś nie zna ?? :p

Oprócz tego dojdą mi zapewne wkrótce wszystkie sekrety in vitrowe ;-)
No taki słowniczek by się przydałby 😂🙈

reklama
Do góry