reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

reklama
Jak miło słyszeć, że ktoś chce naturalnie 🙈. W moim otoczeniu wszyscy o cesarkach mówią, bo naturalne to zło 🙈

Bo nie miały cc :p ja za pierwszym razem też tak myślałam i nie, dziękuję. Jak będzie zagrożenie życiem dziecka to spoko, niech robią, ale na własne życzenie? Nigdy więcej. Zawsze będę miała żal do samej siebie, że się na to zdecydowałam

Bo nie miały cc :p ja za pierwszym razem też tak myślałam i nie, dziękuję. Jak będzie zagrożenie życiem dziecka to spoko, niech robią, ale na własne życzenie? Nigdy więcej. Zawsze będę miała żal do samej siebie, że się na to zdecydowałam
No właśnie mam też z CC i twierdzą, że to najlepsze bo zaplanowane, najlepsze dla dziecka, nie ma problemu, że jak urodzą naturalnie to niestety ich dół nie skurczy się do odpowiednich rozmiarów itd. Nawet jak ja pytałam lekarki czy u mnie będzie szansa naturalnego, to aż sama śmiała, że zazwyczaj w mojej sytuacji to chętnie korzystają z możliwości cesarki🙈. Mnie jakoś przeraża CC pod względem rekonwalescencja, bo lubię być niezależna 😂🙈 i wolałabym od razu móc funkcjonować, a to przecież operacja.

No właśnie mam też z CC i twierdzą, że to najlepsze bo zaplanowane, najlepsze dla dziecka, nie ma problemu, że jak urodzą naturalnie to niestety ich dół nie skurczy się do odpowiednich rozmiarów itd. Nawet jak ja pytałam lekarki czy u mnie będzie szansa naturalnego, to aż sama śmiała, że zazwyczaj w mojej sytuacji to chętnie korzystają z możliwości cesarki🙈. Mnie jakoś przeraża CC pod względem rekonwalescencja, bo lubię być niezależna 😂🙈 i wolałabym od razu móc funkcjonować, a to przecież operacja.

No właśnie dla dziecka to raczej jest totalnie niezdrowe ;)
Ale to już pisałam, zachęcam do czytania różnych medycznych opracowań na ten temat

No właśnie dla dziecka to raczej jest totalnie niezdrowe ;)
Ale to już pisałam, zachęcam do czytania różnych medycznych opracowań na ten temat
No ja jestem za naturalnymi porodami, właśnie też czytałam kilka artykułów ile pozytywnego wpływu na dziecko ma naturalny poród. A na błędy lekarza nie mamy wpływu podczas porodu i niestety zawsze mogą się zdarzyć, raczej podchodzę, że co ma być to będzie 🙈.

A jakie masz wskazanie do CC?

A jakie masz wskazanie do CC?
Mam spore problemy z kręgosłupem, na szczęście na razie nie tracę czucia w miednicy i póki tak jest to mogę naturalnie, chyba, że jakiś większy stan zapalny by się pojawił 🙈. W obecnym stanie poprostu mogę mieć ostre stany zapale i uciski na nerwy i może być boleśniejszy poród, więc nie ma zagrożenie większego. Chyba, że bym traciła przez uciski czucie to wtedy jest problem bo nie czuje się skurczy partych. Dlatego jestem zdecydowana na naturalny 😁, ból się przeżyje, zawsze przy atakach rwy kulszowych się śmieje, że przyzwyczajam się 😂🙈

reklama
Do góry