reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

no ja to w ogóle się nie będę wypowiadać, bo nic nie obserwowałam, testy owu robiłam kiedy mi się chciało i były białe, jedyne co to miałam óle podbrzusza we wtorek ale kij wi, czy to było powiązane z owulką. Więc nie mam pojecia :D ale będę się trzymać tego, że dziś 3dpo, raczej później owulki nie miałam niż ten piątek

Z tego co pamiętam - ale nie zapisywałam tego to np. śluz płodny miałam chyba tylko w poniedziałek czy jakoś w niedzielę 🤔 generalnie 1-2 dni więc też jakoś słabo. Co do bólu brzucha to głównie mnie bolał tak 6-13 lipca. Dzisiaj mnie trochę boli, ale mam wrażenie że to też wina stresu. Nie powiem żałuję, że się wkurzyłam i nie poszłam tak jak planowałam w środę i w piątek na USG bo bym miała jasność co i jak, a tak jest ja mówisz, to może być zarówno 7dpo jak i 5dpo albo w ogóle mogło owulacji nie być bo coś się zjebało 🤷‍♀️

No ale spadająca temperatura nie rokuje dobrze 😔 tak czy siak

reklama
Ja nawet fabrycznej kreski nigdy nie miałam 😔😃 nawet nie wiem jakie to uczucie 🤪
Ale fabryczne robią straszne historie dla psychiki - oby ich jak najmniej!!

Nie pamiętam kto więc nie oznaczę, ale ktoś miał takie mocne kreski na nim chyba w czerwcu i ciąży z tego nie było. Także ja byłabym ostrożna z gratulacjami :) po prostu. Wiadomo, że jak ciąża jest to pokazują też ciąże, no ale jak jej nie ma to często też ta kreska jest :D

U mnie dziś nawet na płytkowym pinku czysto, ale również lubią mieć kreskę testową - od razu mówię nie smutać, bo ja jestem max. 7dpo :p także była większa szansa na jednorożca niż na II kreskę :)
No jasne, pewnie są takie dowody anegdotyczne. Ja mówię tylko i wyłacznie ze swojego doswiadczenia, bo też trudno mi wypowiadać się o testach zrobionych przez kogoś innego, bo przy nich nie byłam :D

Nie chce robić testów w pracy, muszę poczekać do powrotu. Albo najlepiej do rana. Zrobię test i betę i dam znać :)
@ póki co nie mam 🤷🏼‍♀️ Ale ostatni pink robiłam w sobotę i było bielej niż przed, wiec raczej historia nie zakończy się happy endem :p

Nie chce robić testów w pracy, muszę poczekać do powrotu. Albo najlepiej do rana. Zrobię test i betę i dam znać :)
@ póki co nie mam 🤷🏼‍♀️ Ale ostatni pink robiłam w sobotę i było bielej niż przed, wiec raczej historia nie zakończy się happy endem :p
A ja myślę, i też tego życzę, że jesteś 😊

No jasne, pewnie są takie dowody anegdotyczne. Ja mówię tylko i wyłacznie ze swojego doswiadczenia, bo też trudno mi wypowiadać się o testach zrobionych przez kogoś innego, bo przy nich nie byłam :D
Może rzeczywiście krzywo nasikałam... :errr: Dla mnie może to było bardziej anegdotyczne, ale dla kogoś może to stanowić lekką traumę, jeśli to np. jedyny wykonany test jakiejś dziewczyny... :-)

Dziewczyny jak oceniacie wiarygodność testów facelle? Wzięłam jeden z ciekawości, jak robiłam zakupy w ubiegłym tygodniu.
Jutro mam termin spodziewanej @, w piątek beta 0,9, dzisiaj zrobiłam test, żeby w sumie wykorzystać go.
A moim oczom ukazała się kreseczka 🤔 nie miałam już sisi, żeby sprawdzić na pinku. Nie za bardzo wiem co o tym myśleć, zaluje teraz ze nie zrobiłam akurat ten test 😏
Wygląda na pozytywny, przy takiej kresce warto sprawdzić betą. 🤞🤞
A ja myślę, i też tego życzę, że jesteś 😊
I ja też tak myślę i tego Ci życzę .
No więc u mnie sprawa wygląda tak, rano obudzilam się ze zgagą, katarem i kaszlem, oraz bólem głowy, nasikalam do sloika i czekalam na testy, nie dawno był kurier, zrobilam tescik i wygląda na negatywny.
Po rozpakowaniu go widzę cien kreski, ale jesli mialaby byc prawdziwa, to jutro czyli w dniu @ musialaby byc widoczna na zdjęciu wyraznie. Więc jak zwykle nic nie myślę, powtarzam- nie wkrecaj sobie nie wkręcaj - i jutro juz zrobię go odrazu po wstaniu z lozka. Nie czuje sie wogole okresowo ani ciążowo, nie mam boli cycka ani brzucha, nic. Jestem tylko zirytowana i przeziebiona.

Ostatnia edycja:
reklama
Nie mam Cię na liście to testowania. Nie zapisywałaś się, czy przegapiłam? :)

Ogólnie dziewczyny jak któraś chce się wpisać to najlepiej oznaczajcie mnie bo jednak gdzieś w tych różnych postach mogę przegapić :) tylko ostrzegam, że potem dopytuję i wywołuję ;)

@Zielona2426 @Co.ma.byc @Malinowa_chmurka @Mikimka @Harinka jakieś zmiany u was?

@asiakyupl @Ania070 testowałyście dzisiaj? :)
Ja to robiłam Jeszcze 1 test w tamtym tygodniu ale nic nie wyszło a. okresu dalej nie ma 🫤

Do góry