reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

A tak na serio, to zmiany w diecie mogą przełożyć się na ruchliwość plemników?
A możesz coś powiedzieć nt tych wyników budowy? Chodzi mi o ten ostatni zrzut.
Miała być odpowiedź do @LadyCaro Ale coś nie poszło

reklama
A tak na serio, to zmiany w diecie mogą przełożyć się na ruchliwość plemników?
A możesz coś powiedzieć nt tych wyników budowy? Chodzi mi o ten ostatni zrzut.
Miała być odpowiedź do @LadyCaro Ale coś nie poszło
ja ogólnie uważam, że dieta i suple to jest tylko wspomaganie. Nie wierzę w to, że np super dieta to super nasienie, a nagle facet zacznie jeść wiecej fastfoodów i mu ruchliwość spadnie o 20%. To jest wynik czegoś co się dzieje w organizmie niezależnie. Ile razy mój mąż miał badane nasienie i np 3 miesiace super diety i supli i wyniki były gorsze niż jak jadł kiełbasę z grilla, majonez na litry i przepijał browarem. Więc dla mnie to nasienie to jest duża loteria jakie akurat się trafi.
Jasne, facet, który ma wspaniałe nagle nie będzie miał beznadziejnego i na odwrót.

I jeszcze tak dla informacji , jak ktoś nie korzysta z dofinansowania do ivf, to nam lekarz wycenił koszt leków , stymulacji i transferu (jeśli świeży) na ok 17 tys. , jeśli mrożony to trochę więcej. Wiadomo, że to zależy też od kliniki , ale mówię na swoim przykładzie.
Będąc teraz zrobiliśmy konieczne badania mają ważność pół roku, dla Nas tak lepiej, bo nie musimy dodatkowo ich robić i się fatygować, dopiero przed stymulacją ,na koniec cyklu.

I jeszcze tak dla informacji , jak ktoś nie korzysta z dofinansowania do ivf, to nam lekarz wycenił koszt leków , stymulacji i transferu (jeśli świeży) na ok 17 tys. , jeśli mrożony to trochę więcej. Wiadomo, że to zależy też od kliniki , ale mówię na swoim przykładzie.
Będąc teraz zrobiliśmy konieczne badania mają ważność pół roku, dla Nas tak lepiej, bo nie musimy dodatkowo ich robić i się fatygować, dopiero przed stymulacją ,na koniec cyklu.
A to Wy nie będziecie/nie możecie korzystać z tej refundacji? Para musi mieszkać w Polsce?

ja ogólnie uważam, że dieta i suple to jest tylko wspomaganie. Nie wierzę w to, że np super dieta to super nasienie, a nagle facet zacznie jeść wiecej fastfoodów i mu ruchliwość spadnie o 20%. To jest wynik czegoś co się dzieje w organizmie niezależnie. Ile razy mój mąż miał badane nasienie i np 3 miesiace super diety i supli i wyniki były gorsze niż jak jadł kiełbasę z grilla, majonez na litry i przepijał browarem. Więc dla mnie to nasienie to jest duża loteria jakie akurat się trafi.
Jasne, facet, który ma wspaniałe nagle nie będzie miał beznadziejnego i na odwrót.
W pełni rozumiem takie podejście. Jednak u nas kolosalna zmiana można powiedzieć i nie mam pojęcia z czego to wynika. Mąż oznaczył też wszystkie hormony, ale nie mam wyników jeszcze. Może tu coś się zmieniło?

W pełni rozumiem takie podejście. Jednak u nas kolosalna zmiana można powiedzieć i nie mam pojęcia z czego to wynika. Mąż oznaczył też wszystkie hormony, ale nie mam wyników jeszcze. Może tu coś się zmieniło?
Może, ja nie wiem bo my w sumie nie porównywaliśmy nigdy zależności hormony - nasienie kilka razy.
Ja wiem, że mój mąż miał wynika od sasa do lasa a w jego trybie życia niewiele się zmieniało.
Jedyne co znacząco wpłynęło na wyniki to Clostylbegyt (teraz Tamoxifen). Żadne suple, diety, aktywności, odstawienie kąpieli.

A to Wy nie będziecie/nie możecie skorzystać z tej refundacji? Para musi mieszkać w Polsce?
Lekarz z kliniki sam zapytał czy nie chcemy się starać o dofinansowanie, wyszedł nawet z propozycją dowiedzenia się tego, mówił , że wg jego wiedzy pasowałoby złożyć deklarację o płaceniu składek od tej pory na NFZ, przej jakiś tam czas , niezależnie od tych w UK. Mimo wszystko, oboje stwierdziliśmy, że nie chcemy skorzystać i dopytywać o szczegóły , nie bedziemy zabiegać, płacimy składki zdrowotne od 10 lat w UK, odkąd praktycznie zaczęliśmy dorosłe życie, chcemy być honorowi. Nie będziemy tego załatwiać na siłę, tak czujemy. Wolimy zapłacić, niech skorzystają osoby, które "bardziej" zasługują 🙂

Czy mamy tu jakąś znawczynię od interpretacji wyników cytokin ? Mam 4, 6 i 17a powyżej normy i nie wiem co z tym dalej zrobić.

reklama
Do góry