reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa ;-)
Ja mam 27 lat, mój narzeczony 28 lat. Dziś testowałam i jak to często widzę „biel Vizira”….
Teraz czekam na okres i potem będzie nasz 4 cykl starań. Wiem, że to krótko ale ja nie należę do cierpliwych osób. Myślałam że od razu się nam uda a tu klops.
Zrobiłam już sobie badania: AMH, SHBG, progesteron, LH i estradiol (wykupiłam jeden z pakietów w alabie).
Może któraś z was pomogłaby mi ocenić wyniki? Z tego co widzę to są ok ale może ktoś bardziej siedzi w tym temacie więc byłabym wdzięczna.
Staramy się zdrowo odżywiać i bierzemy suplementy. Myślę aby zacząć w wakacje monitoring owulacyjny.
Pozdrawiam wszystkich 😍
Chcesz zapisać się na testowanie? :)
I pomożemy ocenić wyniki :)

reklama
Hej, poproszę o zapisanie na 7.06 🥰 jest to też dzień kiedy po raz pierwszy mamy konsultacje w klinice. Wyniki badań już mamy, moje hormony super, a nasienie 2x lepiej niż było (choć wciąż nieidealne…). Mam nadzieję, że nawet jak zobaczę biel po raz kolejny, to może w klinice w końcu się już za nas wezmą 🌸
Czym poprawiliście nasienie?

Hej wszystkim ☺️☺️😁😁 Zapisuję się na testowanie na 21.06. Trochę o mnie. Mam 24 lata, 2 poronienia w tamtym roku za sobą, wszystkie badania na super i kariotyp do du*y. Dlatego też jestem na końcówce procedury invitro. Jeśli wszystko pójdzie dobrze to 11.06 będę transfer. W sierpniu miną 4 lata odkąd się staramy. Pokładam w tej procedurze, transferze dużą nadzieję. Jak transfer się nie uda to się załamie po raz kolejny ale oczywiście będę się starać dalej.... 😓
Miłego dnia i wszystko co najlepsze dla was z okazji dnia dziecka! 😁😁😘😘
Masz in vitro z badaniem zarodków tak?

Chcesz zapisać się na testowanie? :)
I pomożemy ocenić wyniki :)
Proszę mnie zapisać na testowanie na 30 czerwca. Wtedy będzie 9 dpo. Więc i tak bardzo wcześniej. Pewnie prędzej będę testować w lipcu.
Badania robiłam dwa dni po owulacji:
1. Estradiol 47,8 pg/ml
2. Fsh 5,08 mlu/ml
3. Progesteron 3,06 ng/ml
4. Shgb 101,6 nmol/l
5. Amh 1,48 ng/ml
6. LH 7,45 mlu/ml

Bardzo proszę o pomoc 🙂

Proszę mnie zapisać na testowanie na 30 czerwca. Wtedy będzie 9 dpo. Więc i tak bardzo wcześniej. Pewnie prędzej będę testować w lipcu.
Badania robiłam dwa dni po owulacji:
1. Estradiol 47,8 pg/ml
2. Fsh 5,08 mlu/ml
3. Progesteron 3,06 ng/ml
4. Shgb 101,6 nmol/l
5. Amh 1,48 ng/ml
6. LH 7,45 mlu/ml

Bardzo proszę o pomoc 🙂
Najlepiej dodaj screena wynikow tak żeby były widoczne widełki :) no i hormony bada sie na początku cyklu (oprócz proga), a nie po owulacji 🙈 zerknij sobie na listę badań, tu jest rozpisane co jak i kiedy. Robisz testy owulacyjne/mierzysz temperaturę?

Załączniki

• IMG_9454.jpeg
    IMG_9454.jpeg
    44,1 KB · Wyświetleń: 45
Najlepiej dodaj screena wynikow tak żeby były widoczne widełki :) no i hormony bada sie na początku cyklu, a nie po owulacji 🙈 zerknij sobie na listę badań, tu jest rozpisane co jak i kiedy. Robisz testy owulacyjne/mierzysz temperaturę?
Nie wiedziałam nie jestem jeszcze obeznana w tych tematach 😢
Zaraz dodam zdjecie
Testy robię natomiast temperatury nie będę raczej mierzyć, bo pracuję w trybie zmianowym.

Załączniki

• IMG_5782.jpeg
    IMG_5782.jpeg
    138,8 KB · Wyświetleń: 86
  • IMG_5783.jpeg
    IMG_5783.jpeg
    42,6 KB · Wyświetleń: 83
reklama
Nie wiedziałam nie jestem jeszcze obeznana w tych tematach 😢
Zaraz dodam zdjecie
Testy robię natomiast temperatury nie będę raczej mierzyć, bo pracuję w trybie zmianowym.
Jasne, dlatego dobrze że dołączyłaś do nas, zawsze doradzimy co i jak 😊
AMH jest chyba jeszcze ok, ale chyba poniżej 1 mówi się o obniżonej rezerwie jajnikowej. Na pewno bym to miała na uwadze i sprawdziłabym poziom jeszcze raz za parę miesięcy :)
Na wynikach hormonów się nie znam, tym bardziej z fazy lutealnej, ale może ktoś inny coś doradzi.
Jeśli chcesz już na tym etapie działać coś z diagnostyką, to zbadaj sobie na pewno tarczycę, cukry, zrób monitoring cyklu i wyślij chłopa na badanie nasienia 😄

Do góry