reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

reklama
Ooo kochana, jak miło że pamiętałaś 🥰
My byliśmy w poradni leczenia niepłodności na NFZ. Dostałam kolejne skierowanie na drożność, tym razem wewnętrzne do szpitala, przy którym działa poradnia. Doktor pobrała wymazy na cytologię i posiew na bakterie i grzyby, bo to jest wymagane przed HSG. Jeśli wyjdzie czysto, to w 1 dniu kolejnego cyklu mam dzwonić i umawiać się już na termin drożności 😊 Potem robimy stymulację letrozolem, zastrzyk na pęknięcie i próbujemy inseminacji. Przed tym jeszcze będziemy musieli zrobić, i tu już prywatnie, badania na wirusy HIV, HCV itp. Mąż żadnych nowych zaleceń nie dostał w sumie.
U mnie na USG pęcherzyk 15mm i to znowu na prawym jajniku 🙈 Owu może być poniedziałek/wtorek. Testy rzeczywiście zaczynają ciemnieć i może jutro uda się już złapać peak 😉
Brzmi jak plan! ❤️

yay! Kiedy beta?
Wczoraj wykupiłam badania internetowo i wyobraz sobie za zapomniałam bety 😅🙈
Na szczęście babka przed pobraniem przeczytała sobie na głos badania i zdążyłam dokupić ☺️

Co do testu to pamiętasz że u mnie ostatnio wyszła kreska dopiero 12dpo i to wieczorem?
Jak tu piszą dziewczyny póki nie ma @ piłka w grze 🥰

Jeszcze o jedno sie boje. Nie pękł mi ten pecherzyk z prawego jajnika i dostałam duphaston na wchłonięcie. Lekarka nie kazała przychodzić na monitoring tylko od nowego cyklu znów aromek. Nie wiem czy to odpowiedzialne
Wróciłam do domu i doczytałam zalecenia co po teście - i masz dobre przeczucie, ja tez mam zlecone usg zanim rozpocznę druga stymulację, także może faktycznie zobacz co tam będzie na koniec cyklu 🙁 trzymam kciuki ze się pięknie wchłonie!

Wróciłam do domu i doczytałam zalecenia co po teście - i masz dobre przeczucie, ja tez mam zlecone usg zanim rozpocznę druga stymulację, także może faktycznie zobacz co tam będzie na koniec cyklu 🙁 trzymam kciuki ze się pięknie wchłonie!
Nie wiem czy mogę ufać tej lekarce :( to już 2 raz kiedy wiem, że popelnia błąd. Brak zalecenia monitoringu + kazala mi odstawić duphaston na 3 dni przed zrobieniem testu ciazowego... oczywiscie nie zrobie tego ale chyba coś za duzo tych bledow w sztuce

reklama
Do góry