reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

Jeszcze o jedno sie boje. Nie pękł mi ten pecherzyk z prawego jajnika i dostałam duphaston na wchłonięcie. Lekarka nie kazała przychodzić na monitoring tylko od nowego cyklu znów aromek. Nie wiem czy to odpowiedzialne
W pierwszych dniach cyklu przed rozpoczęciem stymulacji powinnaś iść na wizytę i sprawdzić czy jajniki są czyste. Bez tego bałabym się brać znowu Aromek, skoro była torbiel.

reklama
Ja miałam rezygnować z encorton bo widzę ze 10 mg to jednak nie przlelewki a ona w opisie się pomyliła na klawiaturze a receptę mam na 1 gram! Także biorę 🙈 przecież to jest malusienka dawka.
Kurde ze tez dopiero zauważyłam! Tak wzięłabym dziś a teraz już jetsem w pociągu do Warszawy a nie będę wykupować całej recepty bo nie będę się tłuc calu dzień na zajęciach i potem pociągiem z zastrzykiem nie wiem jak wpłynie na niego temperatura? Wiec po prostu zacznę jutro, chyba się nic nie stanie jeden dzień później. Rany wiecznie coś 😅
A ze mnie jest straszna służbistka mega sie stresuje tym co brać kiedy etc.
Ovi musi być przechowywane w lodówce, ewentualnie przy transporcie w torebce termicznej do pół godziny.

@inka855 powtarzałaś dziś test? :)
Tak, wlasnie chwilę temu facelle i pink
1000007914.jpg
1000007913.jpg

Jakich apek używacie do monitorowania owulacji ?
No dobra dziś pierwszy dzień okresu po poronieniu ...
Aż się boje jak naczytałam się że są obfite i bolesne 🙈
Ja premom oraz z przyzwyczajenia od lat "mój kalendarzyk". Ale w premom robiłam różne notatki w zeszłym cyklu czesro do nich wracalam I wszystko mi "uciekło" w nowym cyklu i trochę się zawiodłam.

Co do okresu po poronieniu to po 1 (ok 10tc wg om) fakt był bardziej obfity niż przy samym poronieniu jakbym oczyściła się na maxa wtedy , ale po 2 tzw biochemie już nie dostałam okresu 🙈

@penguinlicious a jak Wasza wczorajsza wizyta? Dobrze pamietam, ze 7 pierwsza wizyta w klinice?
Mam nadzieje, ze przebiegła po Waszej myśli! Trzymałam kciuki 😊
Ooo kochana, jak miło że pamiętałaś 🥰
My byliśmy w poradni leczenia niepłodności na NFZ. Dostałam kolejne skierowanie na drożność, tym razem wewnętrzne do szpitala, przy którym działa poradnia. Doktor pobrała wymazy na cytologię i posiew na bakterie i grzyby, bo to jest wymagane przed HSG. Jeśli wyjdzie czysto, to w 1 dniu kolejnego cyklu mam dzwonić i umawiać się już na termin drożności 😊 Potem robimy stymulację letrozolem, zastrzyk na pęknięcie i próbujemy inseminacji. Przed tym jeszcze będziemy musieli zrobić, i tu już prywatnie, badania na wirusy HIV, HCV itp. Mąż żadnych nowych zaleceń nie dostał w sumie.
U mnie na USG pęcherzyk 15mm i to znowu na prawym jajniku 🙈 Owu może być poniedziałek/wtorek. Testy rzeczywiście zaczynają ciemnieć i może jutro uda się już złapać peak 😉

Ja miałam rezygnować z encorton bo widzę ze 10 mg to jednak nie przlelewki a ona w opisie się pomyliła na klawiaturze a receptę mam na 1 gram! Także biorę 🙈 przecież to jest malusienka dawka.
Kurde ze tez dopiero zauważyłam! Tak wzięłabym dziś a teraz już jetsem w pociągu do Warszawy a nie będę wykupować całej recepty bo nie będę się tłuc calu dzień na zajęciach i potem pociągiem z zastrzykiem nie wiem jak wpłynie na niego temperatura? Wiec po prostu zacznę jutro, chyba się nic nie stanie jeden dzień później. Rany wiecznie coś 😅
A ze mnie jest straszna służbistka mega sie stresuje tym co brać kiedy etc.
Czekaj czekaj, ale 1 gram to więcej niż 10mg (1g=1000mg) 🙈 Także wychodzi na to, że masz jednak sporą dawkę 😬 Weź na to jeszcze raz dokładnie spojrzyj, bo skoro masz obawy przy 10mg już, to przy 1g tym bardziej 🙄
Chyba, że tam jednak jest 1mg 😅

reklama
Do góry