reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

@fckathy ciekawe ile u mnie będzie proga temp taka słaba że gdyby nie to że lekarz potwierdził owulacje to bym pomyślała że jej nie było 🥴.
Jutro z rana lecę na badanie, wzięłam też pakiet na anemie bo ostatnio ferrytyna leżała i kwiczała 😔.
mam nadzieje, ze jednak wynik będzie okej. Mi się wydaje ostatecznie, ze poprzedni cykl miałam bezowulacyjny, bo ani grama bólu piersi nie miałam, a zawsze bolą No i spóźniła się miesiączka te kilka dni, co się serio nigdy nie zdarza. Fazę lutealną mam zegarkowo 13 dni zawsze.

reklama
Ja chciałabym spotkać się z naszym prezydentem -Andrzejem Dudą 😁 Serio! Po tylu latach oglądania mlh chciałabym upewnić się, że faktycznie umie stroić takie miny, porozmawiać o wielu sprawach (może być nawet po angielsku) i gdzie można zobaczyć ostry cień mgły.
jeżu ja tez jestem fanką mlh, ale marszala jeszzcze bardziej 😂

Dzisiaj dobre wieści, dobre humory, to może też dobry moment na kolejny temat! 😉 Zwłaszcza, że wczoraj się nie udało, bo zaczęłam praktyki, o których wspominałam jeszcze w maju 🙈

Gdybyś dostała możliwość pójść na kolację z dowolną sławną osobą - aktorem, muzykiem, artystą, politykiem itd. - to z kim? 😉

Ja bym poszła z Bogusławem Lindą, jakoś zawsze mi imponowała jego inteligencja oraz poczucie humoru ☺️

mam nadzieje, ze jednak wynik będzie okej. Mi się wydaje ostatecznie, ze poprzedni cykl miałam bezowulacyjny, bo ani grama bólu piersi nie miałam, a zawsze bolą No i spóźniła się miesiączka te kilka dni, co się serio nigdy nie zdarza. Fazę lutealną mam zegarkowo 13 dni zawsze.
Wynik powyżej 5 ng już wskazuje na owulację, więc raczej się odbyla. A tak właśnie a propos bólu piersi, to ja zauważyłam u siebie pewną prawidłowość: odkąd wspomagam się progesteronem, to w ogóle nie uświadczam bólu piersi w 2 fazie cyklu. Czy to jest normalne? Wcześniej pamiętam, że ten ból zawsze się pojawial: raz mocniejszy, raz słabszy, ale zawsze był. Teraz biore progesteron od kilku miesięcy I bólu nie ma w ogóle, a piersi caly czas są miękkie. Czy któraś z Was tak miała? Bo już się zastanawiam czy ja może źle jakoś na tem progesteron reaguje...

Wynik powyżej 5 ng już wskazuje na owulację, więc raczej się odbyla. A tak właśnie a propos bólu piersi, to ja zauważyłam u siebie pewną prawidłowość: odkąd wspomagam się progesteronem, to w ogóle nie uświadczam bólu piersi w 2 fazie cyklu. Czy to jest normalne? Wcześniej pamiętam, że ten ból zawsze się pojawial: raz mocniejszy, raz słabszy, ale zawsze był. Teraz biore progesteron od kilku miesięcy I bólu nie ma w ogóle, a piersi caly czas są miękkie. Czy któraś z Was tak miała? Bo już się zastanawiam czy ja może źle jakoś na tem progesteron reaguje...

Mnie też nigdy piersi nie bolą ani z cyklem bez owulacji ani z... ale też biorę duphaston. Teraz też mam takie poczucie ze sie nie udało bo piersi nie dają znać ;/
Też czasem mysle ze cos ze mna przez to nie tak...

Wróciliśmy do Polski, Zadowoleni, naładowani pozytywną energią i dzisiaj dostaliśmy znów plaskacza w ryj od losu.
Dostałam wyniki z holsamedu. Niestety mam nieprawidłowy kariotyp, translokacja robertsonowska w 14 i 21. 45XX.
Kir AA i praktycznie brak kirow implantacyjnych.
Szyderczy chichot losu gdy chcesz a nie możesz. A inni w kłótni oblewają dziecko gorącą zupą i nie przejmują się dzieckiem nie udzielając mu pomocy.
Ciekawe co i ile jeszcze nas czeka.
Bierzecie pod uwagę in vitro?

Czy można dołączyć jeszcze?
Jeśli tak to poproszę o wpisanie na 13.06
Mam 34 lata, staramy się właściwie od sierpnia zeszłego roku, w październiku 2022 urodziłam swoje pierwsze bobo (po 10 mcach starań) i nadal karmię piersią więc z regularnością cykli bywa różnie.
Robię testy owulacyjne tydzień temu (czw) był pozytywny więc czekam co przyniesie czas.

reklama
Mnie też nigdy piersi nie bolą ani z cyklem bez owulacji ani z... ale też biorę duphaston. Teraz też mam takie poczucie ze sie nie udało bo piersi nie dają znać ;/
Też czasem mysle ze cos ze mna przez to nie tak...
Dokładnie mam to samo. Dzięki temu wiem, że jak zwykle nic z tego, bo gdybym zaszła to ból pewnie by był, chociaż mały. I oczywiście dostałam okres. Chyba już wolałam cykle bez dodatkowego progesteronu, bo przynajmniej jako tako je czułam.

@penguinlicious przepisz mnie proszę na 29.06 bo okres mi się spóźnił w ostatnim cyklu.

Do góry