reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

Pierwszy termin do ginekologa w luxmedzie pokazuje mi w środę 26.06, czyli trochę za późno… A że to pierwszy cykl starań to planuję pójść progesteron sprawdzić chociaż w 7dpo. O, właśnie, może podpowiesz. Załóżmy czysto teoretycznie, dzisiaj wieczorem albo jutro rano złapie peak na teście - kiedy iść wtedy zbadać proga?
w Luxmedzie nie zrobią Ci monitoringu cyklu, bo „nie zajmują się niepłodnością”, a monitoring jest narzędziem niby do niepłodności :( chyba, ze coś tam im jakoś nakolorujesz. Ja pamietam, ze jak byłam w pierwszych miesiącach starań i szlam na usg transwag to celowałam w owulacje i mi zawsze lekarz mówił, czy jest czy nie ma. Ze trzy razy tak zrobiłam.

A jeżeli chodzi o Twoje pytanie, to jeżeli będziesz miała peak, to owulacja najprawdopodobniej kolejnego dnia. Wiec 8 dni po peaku najlepiej pójść.

reklama
a masz narokozę?
Ja w sumie nie mam żadnych rad, miałam właśnie pod narkozą to poszłam spać, obudziłam się i było po wszystkim 😅
W znieczuleniu miejscowym mam, nie pójdę w kimę😀 jak się czułaś po przypomnij, bo z tego co pamiętam nic tam nie wyszło złego? U mnie czasem w obrazie USG wychodziło niejednorodne endometrium, ale nie zawsze.

W znieczuleniu miejscowym mam, nie pójdę w kimę😀 jak się czułaś po przypomnij, bo z tego co pamiętam nic tam nie wyszło złego? U mnie czasem w obrazie USG wychodziło niejednorodne endometrium, ale nie zawsze.
ja też na jakimś usg miałam niejednorodne, Na histero też powiedziała, że niby jest w jednym miejscu grubsz w jednym cieńsze. Ale nie robili z tego jakiegoś problemu :p ogólnie nie wyszły mi żadne polipy ani nic, tylko ten przewlekły stan zapalny macicy. Bo bedziesz miała z biopsją?

ja też na jakimś usg miałam niejednorodne, Na histero też powiedziała, że niby jest w jednym miejscu grubsz w jednym cieńsze. Ale nie robili z tego jakiegoś problemu :p ogólnie nie wyszły mi żadne polipy ani nic, tylko ten przewlekły stan zapalny macicy. Bo bedziesz miała z biopsją?
Tak, będę miała histeroskopię z biopsją endometrium z badaniem hist-pat , dodatkowo płatnie zrobię barwienia CD138 i CD 56.
Bolało coś po?
Na przewlekły stan zapalny brałaś antybiotyk? Pamiętasz jaki i jak długo?

reklama
Tak, będę miała histeroskopię z biopsją endometrium z badaniem hist-pat , dodatkowo płatnie zrobię barwienia CD138 i CD 56.
Bolało coś po?
Na przewlekły stan zapalny brałaś antybiotyk? Pamiętasz jaki i jak długo?
Z tego co pamiętam to nic mnie nie bolało, czułam się dobrze tylkob yło mi słabo, ale to przez narkoze. Miałam zwolnienie do końca tygodnia (histero miałam we wtorek).
Brałam dwa antybiotyki, takie dość popularne - Metronidazol i Unidox - dobrze nie pamiętam ile czasu który, ale całość trwała chyba 2 tyg. Potem miałam jeszcze jedną biopsję i już było czysto.

Do góry