reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞🌻🌼 W ciepłym sierpniu testujemy, dwóch kresek ⏸️ na teście wypatrujemy 🐞🐝

reklama
Nie kumam tego cyklu, właśnie wyszłam z USG. Endometrium 8mm. Pęcherzyk 22mm, “na pęknięciu”, jak to stwierdził lekarz. A peaku brak. W sobotę go nie ma żeby sprawdzić USG więc mam założyć owulację jutro i zrobić proga 7dpo. Czy endometrium 8mm to ok?

Peaku na testach brak.

Nie wiem czy w sobotę nie pójść gdzieś prywatnie na samo USG żeby zobaczyć czy pękło i była owulacja. A nie czekać do 7dpo na progesteron
Endo dobre, mi gin mówił, że od 7mm są dobre warunki do implantacji 🙂 Testy niestety nie zawsze pokrywają się z rzeczywistością, dobrze, że robiłaś monitoring. Idealnie trafiłaś w takim razie dzisiaj, do dzieła 🤞🤞🤞

Kolejne pytanie , muszę zrobić badania : testosteron , dheas,adrostedion i krzywa glukoza i insulina , dzisiaj mam 2 DC , kazali zbadać 2-5 DC , z tym że jestem przeziębiona więc wiem że krzywej lepiej nie robić , a jak z resztą myślicie że przeziębienie może mieć jakiś wpływ ? Bo jak nie dzisiaj to dopiero będę mogła w poniedziałek czyli w 5dc a też nie wiem czy mi przejdzie do poniedziałku . Chciałam też sobie zrobić TSH i sprawdzić czy coś się zmieniło po lekach ale też nie wiem czy jest sens ?

U mnie dalej brak peaku na testach a niby pęcherzyk wczoraj był tuz przed pęknięciem. Co najlepsze używam tej samej partii testów, które w poprzednim cyklu były non stop ciemne. Nie wiem kompletnie co o tym myśleć. Jedyna zmiana w tym cyklu to włączenie od 1dc inozytolu. Reszta supli taka sama jak wcześniej. Pójdę we wtorek rano na to USG jak doradzacie i zobaczę, czy w ogóle pękło.

Temp mi trochę spadła już wczoraj, dzisiaj kolejny spadek. Czytałam, że niby właśnie przed owulacją sama jest spadek i potem po owulacji następuje skok. Więc zobaczę jak jutro.

U mnie dalej brak peaku na testach a niby pęcherzyk wczoraj był tuz przed pęknięciem. Co najlepsze używam tej samej partii testów, które w poprzednim cyklu były non stop ciemne. Nie wiem kompletnie co o tym myśleć. Jedyna zmiana w tym cyklu to włączenie od 1dc inozytolu. Reszta supli taka sama jak wcześniej. Pójdę we wtorek rano na to USG jak doradzacie i zobaczę, czy w ogóle pękło.

Temp mi trochę spadła już wczoraj, dzisiaj kolejny spadek. Czytałam, że niby właśnie przed owulacją sama jest spadek i potem po owulacji następuje skok. Więc zobaczę jak jutro.
Ja miałam jeden cykl, w którym też mi w ogóle nie wychodził peak na testach (easy@home), a ginekolog potwierdził na USG ciałko żółte, czyli owu była. Testy bywają zawodne 😊

reklama
Do góry