reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞🌻🌼 W ciepłym sierpniu testujemy, dwóch kresek ⏸️ na teście wypatrujemy 🐞🐝

reklama
Dziewczyny, jeśli nie macie żadnych problemów z tarczycą to z tym jodem uważajcie. Podobnie z żelazem, jeśli nie ma niedoborów.
Ja brałam do tej pory PrenaCare Start (w tym oczywiście kwas foliowy, tylko metylowany), ale teraz się chyba przesiadam na Fertistim (ze względu na wyższą dawkę inozytolu). Oddzielnie witaminę D3, B12, omega-3 i magnez.

Ostatnia edycja:
Ja byłam dziś na wizycie u doktora.
Powiedział że możliwości nam się kończą i by zmierzał w kierunku in vitro ze względu na niskią rezerwę jajnikowa i obniżone parametry nasienia.
Jeszcze w tym cyklu kazał brać ten letrazol rano i wieczór plus teraz dodatkowo dorzucił mi clostilbegyt 1 tabletkę rano zaczynając od dzisiaj przez 5 dni. Za tydzień w piątek mam przyjść na monitoring.
I mówił że jak przyjdzie miesiączka to żeby już się umówić do niego na kwalifikacje.🙉🙉
Myślałam że to nigdy mnie dotyczyć nie będzie a tu będę musiała się z tym mierzyć 😞
No ale jeśli ten sposób da mi możliwość przytulenia mojego dzieciątka to idę w to w ciemno 🥰

Pomożecie z interpretacją wyników?
LH powyżej normy, jak na 2dc…

Z tego co czytam to chyba jednak uaktywnił się mi pcos… 😢 wiecie od czego powinnam teraz zacząć?

Czy mogłoby mieć znaczenie, gdyby dzisiaj był 1dc a nie 2dc?

Załączniki

• IMG_9477.jpeg
    IMG_9477.jpeg
    134,5 KB · Wyświetleń: 71
Ostatnia edycja:
Dziewczyny, jeśli nie macie żadnych problemów z tarczycą to z tym jodem uważajcie. Podobnie z żelazem, jeśli nie ma niedoborów.
Ja brałam do tej pory PrenaCare Start, ale teraz się chyba przesiadam na Fertistim (ze względu na wyższą dawkę inozytolu). Oddzielnie witaminę D3, B12, omega-3 i magnez.
No właśnie ja zrobiłam tarczycę i według kalkulatora tsh powinno być wyżej 🤔 TSH 0,78
To jest okej ? Muszę się umówić do lekarza.
Dodatkowe muszę zrobić próby wątrobowe 😥

Załączniki

• IMG_2625.jpeg
    IMG_2625.jpeg
    51,6 KB · Wyświetleń: 59
  • IMG_2622.jpeg
    IMG_2622.jpeg
    118,9 KB · Wyświetleń: 63
Pomożecie z interpretacją wyników?
LH powyżej normy, jak na 2dc…

Z tego co czytam to chyba jednak uaktywnił się mi pcos… 😢 wiecie od czego powinnam teraz zacząć?
Nooo, rzeczywiście wysoki jak na 2dc 🙄
Najlepiej zacząć od wizyty u lekarza, który ogarnia PCOS 😉 To nie wyrok, są na to sposoby, regulacja hormonów, stymulacja owulacji (zwłaszcza że miewasz te dłuższe cykle, które mogą być bezowulacyjne). Przypomnij, miałaś robioną krzywą cukrowo-insulinową, ale koniecznie 3pkt? Bo IO bardzo lubi się z PCOS i często idą w parze, ale na to też są leki plus zmiana diety na taką z niskim IG.
Nie łam się! 😉

Nooo, rzeczywiście wysoki jak na 2dc 🙄
Najlepiej zacząć od wizyty u lekarza, który ogarnia PCOS 😉 To nie wyrok, są na to sposoby, regulacja hormonów, stymulacja owulacji (zwłaszcza że miewasz te dłuższe cykle, które mogą być bezowulacyjne). Przypomnij, miałaś robioną krzywą cukrowo-insulinową, ale koniecznie 3pkt? Bo IO bardzo lubi się z PCOS i często idą w parze, ale na to też są leki plus zmiana diety na taką z niskim IG.
Nie łam się! 😉
Miałam tylko glukozę i insulinę na czczo i homa była ok. Nie mogę niestety zrobić badania po obciążeniu po operacji, którą miałam.

Czy może ktoś polecić ginekologa z luxmedu z Trójmiasta, który ogarnia pcos?

I czy myślicie że warto powtórzyć LH i FSH w poniedziałek? 4-5dc?

Ostatnia edycja:
reklama
Miałam tylko glukozę i insulinę na czczo i homa była ok. Nie mogę niestety zrobić badania po obciążeniu po operacji, którą miałam.

Czy może ktoś polecić ginekologa z luxmedu z Trójmiasta, który ogarnia pcos?

I czy myślicie że warto powtórzyć LH i FSH w poniedziałek? 4-5dc?
Hej, z tego co wiem to na podstawie tych hormonów można określić fazę cyklu oraz ewentualnych zaburzeń cyklu. Ja bym w pierwszej kolejności skonsultowała z lekarzem i ewentualnie zapytała jego o opinie czy powtórzyć, ale to przez to że ja kompletnie nie umiem czytać wyników 🫣

Do góry