reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞🌻🌼 W ciepłym sierpniu testujemy, dwóch kresek ⏸️ na teście wypatrujemy 🐞🐝

reklama
Miałam tylko glukozę i insulinę na czczo i homa była ok. Nie mogę niestety zrobić badania po obciążeniu po operacji, którą miałam.

Czy może ktoś polecić ginekologa z luxmedu z Trójmiasta, który ogarnia pcos?

I czy myślicie że warto powtórzyć LH i FSH w poniedziałek? 4-5dc?
A jakie miałaś na czczo?

A co do badań, moim zdaniem nie warto. Umów się z tym co masz do ginekologa (mam nadzieję, że dziewczyny Ci kogoś polecą) i on Cię dalej pokieruje. Poza tymi podstawowymi hormonami coś jeszcze badałaś?

A jakie miałaś na czczo?

A co do badań, moim zdaniem nie warto. Umów się z tym co masz do ginekologa (mam nadzieję, że dziewczyny Ci kogoś polecą) i on Cię dalej pokieruje. Poza tymi podstawowymi hormonami coś jeszcze badałaś?
Nie. Teraz z teleporady dostałam tylko skierowanie na te 3 rzeczy. Za tydzień w sobotę mam wizytę stacjonarną to zobaczę. Ale lekarz powiedział, że on mi da skierowania i wypisze co trzeba, ale on się niepłodnością nie zajmuje… Nawet nie wiem o co poprosić

Nie. Teraz z teleporady dostałam tylko skierowanie na te 3 rzeczy. Za tydzień w sobotę mam wizytę stacjonarną to zobaczę. Ale lekarz powiedział, że on mi da skierowania i wypisze co trzeba, ale on się niepłodnością nie zajmuje… Nawet nie wiem o co poprosić
Jeśli nie masz aktualnych, to jeszcze warto zbadać tarczycę. Jeśli to na NFZ, to przeciwciała nie są refundowane niestety. Jeśli z pakietu, to poproś na całą 5 tarczycową, czyli TSH, fT3, fT4, anty-TPO i anty-TG. Podrzucam generalnie krążącą tu listę badań dla staraczek, to dobry punkt wyjścia 🙂

Załączniki

• IMG_1524.jpeg
    IMG_1524.jpeg
    90,4 KB · Wyświetleń: 38
Jeśli nie masz aktualnych, to jeszcze warto zbadać tarczycę. Jeśli to na NFZ, to przeciwciała nie są refundowane niestety. Jeśli z pakietu, to poproś na całą 5 tarczycową, czyli TSH, fT3, fT4, anty-TPO i anty-TG. Podrzucam generalnie krążącą tu listę badań dla staraczek, to dobry punkt wyjścia 🙂
Tarczycowo jestem pod kontrolą. Ostatnie tsh wyszło co prawda 2, ale pod koniec sierpnia mam kontrolę to może będzie zwiększenie dawki. Wczesniej było w porządku. Hashimoto wykluczone. B12 suplementacja, d3 ok 65. AMH 3 z kawałkiem. Teraz to LH w sumie takie wywalone. Ale to mogłoby wyjaśniać czemu prawie cały poprzedni cykl (pierwszy odkąd używam testów) miałam pozytywne lub prawie pozytywne owulaki.

A czemu robiłaś już teraz? Lepiej proga oznaczać ok. 7dpo, żeby też sprawdzić czy nie ma niedomogi. Taki z 2-3dpo jest dopiero wzrostowy, a dobrze by było wiedzieć jaki poziom osiąga w szczycie 🙂
Lekarz mi kazał zrobić dla potwierdzenia, że pękł pęcherzyk po IUI, ale oczywiście nie zapamiętałam jak na wyniki patrzeć 😀

reklama
Do góry