reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞🌻🌼 W ciepłym sierpniu testujemy, dwóch kresek ⏸️ na teście wypatrujemy 🐞🐝

reklama
Miałam tylko glukozę i insulinę na czczo i homa była ok. Nie mogę niestety zrobić badania po obciążeniu po operacji, którą miałam.

Czy może ktoś polecić ginekologa z luxmedu z Trójmiasta, który ogarnia pcos?

I czy myślicie że warto powtórzyć LH i FSH w poniedziałek? 4-5dc?
A jakie miałaś na czczo?

A co do badań, moim zdaniem nie warto. Umów się z tym co masz do ginekologa (mam nadzieję, że dziewczyny Ci kogoś polecą) i on Cię dalej pokieruje. Poza tymi podstawowymi hormonami coś jeszcze badałaś?

A jakie miałaś na czczo?

A co do badań, moim zdaniem nie warto. Umów się z tym co masz do ginekologa (mam nadzieję, że dziewczyny Ci kogoś polecą) i on Cię dalej pokieruje. Poza tymi podstawowymi hormonami coś jeszcze badałaś?
Nie. Teraz z teleporady dostałam tylko skierowanie na te 3 rzeczy. Za tydzień w sobotę mam wizytę stacjonarną to zobaczę. Ale lekarz powiedział, że on mi da skierowania i wypisze co trzeba, ale on się niepłodnością nie zajmuje… Nawet nie wiem o co poprosić

Nie. Teraz z teleporady dostałam tylko skierowanie na te 3 rzeczy. Za tydzień w sobotę mam wizytę stacjonarną to zobaczę. Ale lekarz powiedział, że on mi da skierowania i wypisze co trzeba, ale on się niepłodnością nie zajmuje… Nawet nie wiem o co poprosić
Jeśli nie masz aktualnych, to jeszcze warto zbadać tarczycę. Jeśli to na NFZ, to przeciwciała nie są refundowane niestety. Jeśli z pakietu, to poproś na całą 5 tarczycową, czyli TSH, fT3, fT4, anty-TPO i anty-TG. Podrzucam generalnie krążącą tu listę badań dla staraczek, to dobry punkt wyjścia 🙂

Załączniki

• IMG_1524.jpeg
    IMG_1524.jpeg
    90,4 KB · Wyświetleń: 32
Jeśli nie masz aktualnych, to jeszcze warto zbadać tarczycę. Jeśli to na NFZ, to przeciwciała nie są refundowane niestety. Jeśli z pakietu, to poproś na całą 5 tarczycową, czyli TSH, fT3, fT4, anty-TPO i anty-TG. Podrzucam generalnie krążącą tu listę badań dla staraczek, to dobry punkt wyjścia 🙂
Tarczycowo jestem pod kontrolą. Ostatnie tsh wyszło co prawda 2, ale pod koniec sierpnia mam kontrolę to może będzie zwiększenie dawki. Wczesniej było w porządku. Hashimoto wykluczone. B12 suplementacja, d3 ok 65. AMH 3 z kawałkiem. Teraz to LH w sumie takie wywalone. Ale to mogłoby wyjaśniać czemu prawie cały poprzedni cykl (pierwszy odkąd używam testów) miałam pozytywne lub prawie pozytywne owulaki.

A czemu robiłaś już teraz? Lepiej proga oznaczać ok. 7dpo, żeby też sprawdzić czy nie ma niedomogi. Taki z 2-3dpo jest dopiero wzrostowy, a dobrze by było wiedzieć jaki poziom osiąga w szczycie 🙂
Lekarz mi kazał zrobić dla potwierdzenia, że pękł pęcherzyk po IUI, ale oczywiście nie zapamiętałam jak na wyniki patrzeć 😀

reklama
Do góry