reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞🌻🌼 W ciepłym sierpniu testujemy, dwóch kresek ⏸️ na teście wypatrujemy 🐞🐝

Przepraszam, ostatnie pytanie. Czy mam go zacząć lepiej brać pierwszego dnia nowego cyklu, czy jak teraz jestem w trakcie jakiegoś rozregulowanego (potencjalnie bezowulacyjny) to mogę po prostu go włączyć dzisiaj czy jutro? Wiecie może? Nie chce sobie jeszcze bardziej tego rozregulować, o ile się da.
sorry ze tak późno.
Inozytol to tak jakby witamina B8, ma szerokie zastosowanie i jest w sumie dobrym składnikiem. Pomogą w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i rozrodczego, korzystnie wpływa na stan skóry, ma właściwości przeciwzapalne i przeciwutleniające. Ja zaczęłam brać odrazu w połowie cyklu, jak lekarz powiedział mi o inozytolu, ale on polecał ovarin, jednak skusiłam się na fertistim odrazu aby działał w organizmie jak już mogliśmy wrócić do starań.
Także to może Ci tylko pomóc. Nie zaszkodzi na pewno;)

reklama
U mnie dziś pojawiła się 🩸🩸🩸. Trochę smutno a z drugiej strony to czuje że tak miało być i czuje dobre wibracje na ten cykl co się zaczął. Trochę więcej czasu na przygotowania jeśli chodzi o suple. Od tygodnia dziewczyny pije ocet jabłkowy i się czuje po nim tak lekko i nie miałam napadu na słodycze przed okresem. Więc polecam 🥰

Cześć :) chciałam i ja się tu z Wami przywitać ponieważ zaczęłam brać się bardziej za starania.
Może napiszę coś o sobie.. mam 34lata, w '20 roku miałam jedną ciążę biochemiczną, w '21 roku urodziłam synka i teraz wydaje mi się, że jestem gotowa na kolejną ciążę. Tzn. bardziej gotowa nie będę, może w ten sposób to ujmę :)
U mnie był taki problem, że miałam wysoką prolaktynę ze względu na karmienie piersią. Teraz karmię tylko na noc, cykle mi się wyregulowały, badałam prolaktynę, jest już w normie. Kupiłam sobie w końcu nowe testy owulacyjne i zaczęły mi w tym cyklu wychodzić. Wczoraj miałam grube czerwone krechy, był pik na dwóch testach.
Wcześniej zrezygnowana, że może tej owulacji nie mam zapisałam się na ten poniedziałek na monitoring. I pójdę na niego żeby potwierdzić czy owulacja była.
Więc jeżeli wszystko dobrze pójdzie to testuje 17.08, to będzie ok. 9dpo. Wiem, że wcześnie ale tak poprzednia ciąża mi wyszła.

U mnie dziś pojawiła się 🩸🩸🩸. Trochę smutno a z drugiej strony to czuje że tak miało być i czuje dobre wibracje na ten cykl co się zaczął. Trochę więcej czasu na przygotowania jeśli chodzi o suple. Od tygodnia dziewczyny pije ocet jabłkowy i się czuje po nim tak lekko i nie miałam napadu na słodycze przed okresem. Więc polecam 🥰
muszę spróbować,bo ja przed okresem strasznie na słodkie mam ochotę,wszystko słodkie co w szafkach to opróżniam 😅😜

Cześć :) chciałam i ja się tu z Wami przywitać ponieważ zaczęłam brać się bardziej za starania.
Może napiszę coś o sobie.. mam 34lata, w '20 roku miałam jedną ciążę biochemiczną, w '21 roku urodziłam synka i teraz wydaje mi się, że jestem gotowa na kolejną ciążę. Tzn. bardziej gotowa nie będę, może w ten sposób to ujmę :)
U mnie był taki problem, że miałam wysoką prolaktynę ze względu na karmienie piersią. Teraz karmię tylko na noc, cykle mi się wyregulowały, badałam prolaktynę, jest już w normie. Kupiłam sobie w końcu nowe testy owulacyjne i zaczęły mi w tym cyklu wychodzić. Wczoraj miałam grube czerwone krechy, był pik na dwóch testach.
Wcześniej zrezygnowana, że może tej owulacji nie mam zapisałam się na ten poniedziałek na monitoring. I pójdę na niego żeby potwierdzić czy owulacja była.
Więc jeżeli wszystko dobrze pójdzie to testuje 17.08, to będzie ok. 9dpo. Wiem, że wcześnie ale tak poprzednia ciąża mi wyszła.
Jesteś zapisana ☺️

Jeszcze zapytam, jakich suplementów używacie przy staraniach? Zupełnie nie wiem co teraz jest "na czasie"

Jeszcze zapytam, jakich suplementów używacie przy staraniach? Zupełnie nie wiem co teraz jest "na czasie"
Przy staraniu ja biorę tylko kwas foliowy i nic więcej. Ale podkreślam, że ja nie miałam problemów z zajściem w ciążę i z niedoborem witamin, ani nie miałam żadnych poronień, więc to też inaczej.

reklama
Do góry