reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG - 2,3,4D :)))

Mycha u mojego maluszka w 13 +4 dni przezierność wyniosła NT1,1mm.
Właśnie mój mąż odebrał wyniki badania krwi z Poznania.
Jak do mnie przyjedzie oddam je wraz z wynikami z USG do mojego gin. i zobaczymy.

reklama
czekam na wieści! ale sama widzisz ze ta przeziernośc zależy od wieku ciąży!

A chodzi mi o to, czy jeżeli taki jest wynik 1,1mm w 11tyg i 4d ciąży to czy jeszcze coś zagraża i moze sie bardz zmienić. czy po prostu jeżeli by coś było nie tak to by już wyszło teraz???? :-[

A jaka przyzierność karkowa jest zła?? Za duża i ile to czy za mała?? A w ogóle to jaka jest prawidłowa?? Już pojutrze usg!! Nie mogę się już doczekać. Tym razem na 18. :)

Dziewczyny wyniki mam dobre wdł.skali 1:10000, co pozostaje w normie.
Ten test PAPP-A wykonuje się między 12 a końcem 13 tyg. ciąży i daje 90% wykrycia wad w tym zespół Downa.
Pózniej nie jest tak dokładna ze wzg. na uwapnienie kosci i złą widoczność na USG.
Przezierność karkowa jeśli nie przekracza 2,6 jest normą.
Dlatego nie ma się czego obawiać Mycha wszystko jest OK!!!!
Kolejny test mam na 23 tydz. ciąży i w tedy wszystko na 98% będzie wiadomo.
Narazie jest dobrze! :)

Mamaoska dzięki za mile słowa ale chodzi mi o to czy ten wynik może później zmienić się na gorsze w II trymestrze! Z drugiej strony i tak już wtedy jest za późno!

Nie jestem pewna ale wydaje mi sie że raczej nie.
Największe zmiany i rozwój malucha następuje do 14 tyg. ciąży.
Pózniej dzidziuś poprostu rośnie a skoro już w tedy wyniki były poprawne to znaczy że jest dobrze.
Ale nigdy nic do końca nie wiadomo, będzimy pewne w dniu w którym położna położy na brzuch zdrowe maleństwo.

Dobrze powiedziane. Ja też już nie mogę doczekać siętej chwili a to jeszcze z 5 miesięcy.... ale jutro usg!!

my juzpo usg. Mialo dziśnie byc, ale co tam, dała sie namowić. Maleństwo cale i zdrowe. BPD 30,0 mm; AC 94,5 mm; FL 16,2 mm; CRL 88,2./ Serduszko 4-komorowe, tętno 142 razy na minutę. Jak poskanuje to cos powklejam.

reklama
Cleo super że wszystko gra! a tak na marginesie ja ci rokuję chłopca! :laugh: ;) ciekawe czy się sprawdzi!

Do góry