reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

stycznióweczki u lekarza:)

reklama
Karlam dziękuje bardzo za pocieszenie ale niewiem od czego to może być, przeciesz wszystkie wyniki wychodziły mi zawsze bardzo dobrze, a Sandrunią w ciąży byłam to niemaiałam żadnej cukrzycy!!:-( Jejku ale się martwie!! Aż mi się płakać chce!! A czy wiecie coś na temat cukrzycy ciążowej, czy może jakoś wpłynąć na rozwój dziecka??:confused: :confused: ;(;(;(;(
Elżbietka pomocy!! Napisz mi coś bo oszaleje do jutra:-(

kochana, nie ma co szalec. cukier jest podwyższony. ale wlasnie po to robi sie to badanie zeby wykryc/wykluczuc jakies nieprawidłowosci i w razie potrzeby zasosowac odpowiednią taktyke, czyli diete. czym grozi nieleczona cukrzyca ciężarnych? tym ze dziecko będzie duże.
ale trzeba bedzie teraz powtórzyc badanko z 75 gram glukozy (na czczo, po godzinieod wypicia i po dwóch)i trzymac sie zaleconej diety.

jeszcze pytanie? czy pilas glukoze na czczo czy cos jadąłs wczesniej? i jaki poziom glukozy mialas na czczo??

A więc tak piłam glukozę na czczo, i nierobiła mi dziś badania glukozy przed wypiciem ponieważ powiedziała że już miałam robioną wcześniej więc niema rtakiej potrzeby a wcześniejszy wynik to 90 mg% a miałam robiony 19.06 czyli ok 9/10 tyg ciąży!! a dziś po godzinie od wypicia 50 g miałam 162 mg:-(

tak wiec nie bez powodu test obciązenia glukoza polega n a tym,z enajpierw robi sie badanie glukozy na czczo, póżniej pije sie glukoze, i po godzienie od wypicia bada sie poziom glukozy znowu. te dwa badania powinny byc wykonane tego samego dnia!!!
poziom glukozy jest zmienny i nie rozumiem jak mozna brać pod uwage badanei glukozy z czerwca, skoro jest wrzesień. to nie grupa krwi, ze sie nie zmienia.

no i szkoda ze nie wiadomo jaki był poziom wyjsciowy glukozy.
ale to nic, nie zamartwiaj sie. idx jutro do lekarza i on ci powie co powinnac zrobic teraz.

Elżbietka Bardzo dziękuje za odpowiedz, jestem troszkę spokojniejsza, a jeśli chodzi o to że niepobirałam mi krwi przed wypiciem to też jej powiedziałam że mnie to dziwi, bo w ciąży Sandrunią też miałam te badanie i najpierw pobierano mi krew następnie piłam glukoze i po godzincke znów badanie krwi!! I wtedy wyszło mi wszystko oki!! No ale zobaczymy co powie jutro lekarz!! Jeszcze raz bardzo ci dziękuje :*:*:*

kurde czasami mam wrazenie ze to jakis czeski film nikt nic nie wie.. albo lekarz sie myli(mi zlecil badanie przeciwcial gdy mam rh+ a maz rh-) albo laborantki nie wiedza co robia :-:)wściekła/y:

no wiec ja tez mam juz wyniki i tak przed badaniem poziom cukru to 84mg,godzine pozniej 169mg,a po 2 godzinach 67mg i pisze ze w normie ale to bialko w moczu mnie martwi pisze ze 1+,nie mam pojecia co to oznacza:szok: ,dzwonilam juz do lekarza ale go juz nie bylo wiec bede musiala sie do jutra pomartwic:baffled:
xmamuska bedzie dobrze:tak: nie martw sie na zapas trzymam kciuki i napisz jutro szybko co ci lekarz powiedzial

Powodzenia dziewczyny! ja myślę, że nie ma powodu martwić się na zapas.

Ja mam zmartwienie z powodu kumpeli, przed chwilą mi dzwoniła, że dowiedziała się, że jest w ciąży i zaczyna krwawić, do tego boli ją brzuch. Kazałam jej zaraz jechać do lekarza, albo nawet do szpitala. Sama mam na koncie jedno poronienie, więc martwię się nią. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Ale nie wiem co to za cholerne czasy, tyle poronień, naokrągło słychać o takich przypadkach :no:

reklama
kobietki a ja mam pytanie troche z innej beczki... chodzi o tygodnie ciazy, wiec hmm postaram sie jasno i zwiezle ;-) nie pamietam kiedy mialam osttania miesiaczke wiec wiek ciazy okreslil mi lekarz na podstawie usg, ale dzisiaj w koncu odkrylismy z mezem ze dzidzie zrobilismy na 95% 9 kwietnia.... no i znajac ta date jak obliczyc w ktorym moge byc tygodniu ciazy???????:confused: :confused: :confused: :confused: :confused: chce to jakos sprawdzic dokladniej :-)

uwaga nowa imformacja, sa dwie daty opcjonalne kiedy doszlo do jak to mowi maz zrobienia dzidziusia (jakos slowo zaplodnienie mu sie nie podoba) wiec albo to bylo 9 kwietnia albo 23 kwietnia.....

no i jak obliczyc teraz tydzien ciazy?:-) pomozcie kochane ;-)

Do góry