reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

sembo, Eklerka pisała, że jej kazali na porodówce przysiady robić...
U mnie na poród też się nie zapowiada ale jutro ide na ktg, a w środę do lekarza więc będę wiedziała dokładniej.. chociaż tak sobie pomyślałam, że przecież termin porodu może się wahać 2tyg +/- !!! Więc nie panikujmy, do 2 tyg po terminie to jeszcze nie przenoszenie, tak jak 2 tyg przed to nic złego... tak sobie próbuję tłumaczyć, chociaż wiadomo- każda ma już dość ciąży...

ale przyznaję się- narzekam od rana, że chce już urodzić...:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
spróbuje tych przysiadów później ale czuje sie jak 80cio latka ledwo nie ruszam a miednica mnie tak boli jakby się miała rozlecieć przy każdym kroku... Mogłabym przysiądz że młoda mi prze na spojenie łonowe a jednak na badaniu była wyraźnie wysoko ...
Niby 2 tygodnie to nie przenoszenie ale rodzić w 43 tc nie mam zamiaru :// w ogóle ja chciałam miec dziecko w maju nie czerwcu :///

Ja Cię podziwiam, że w ogóle rozważasz pomysł z przysiadami. Mi kolana już dawno wysiadły i nawet jednego przysiadu bym nie zrobiła:no: Ja też nie chce mieć czerwcowego Dziecka :-D

ja juz próbowałam przysiadów z kolanami na zewnątrz i w sporych dawkach, robiłam to dwa dni z rzędu , trzeciego dnia mnie już tak bolały pachwiny i uda, że ratowałam się przeciwbólowymi...było to tydzień temu. Więc nie pomogło.

marciosz, czy Ty nie miałaś dzisiaj iść do szpitala? Co u Ciebie? Nadal zero rozwarcia??? :szok::szok: Ciekawe jaki powód ma Twoje dziecko żeby jeszcze siedzieć u Ciebie w brzuszku (piję do Twojego suwaczka ;-))

tak mialam isc do szpitala, ale wyprosiłam jeszcze dwa dni. Idę we środe. Ostatnio jak byłam na badaniu ( we czw ) to było zero rozwarcia, a główka wysoko. Nie wiem dlaczego tam tyle siedzi :-(

i dziś lekarka powiedziała że szyjka sie nie będzie rozwierała jak główka wysoko, bo nie ma naporu i dopóki dziec nie zejdzie w dół to poród nie ruszy. Ja tylko nie jarze jak moja może się tak kręcić i wiercić i nie osunąć się do tej miednicy jak Bóg przekazał ... :// W środę będę prosiła o masaż szyjki, może uproszę.

I ja byłam wczoraj na pierwszym KTG, bo termin minął 2 dni temu... U mnie trochę inaczej niż u Was, bo wg lekarzy wszystko pięknie przygotowane do porodu, tzn. szyjki brak, rozwarcie na 2 palce, dziecko nisko i prawidłowo ułożone, na ktg nieregularne, ale widoczne skurcze..... no tylko co z tego, skoro porodu samego w sobie i tak ani widu ani słychu??!! :sorry2: Dobrze przynajmniej, że w USG łożysko, wody itd, no i moje ciśnienie OK.. tak więc teraz zgłaszam się do szpitala co 2 dzień i zobaczymy.... No jakby nic się nie działo, to w przyszłym tyg. też pewnie jakaś indukcja będzie... Powiem szczerze, że nie przypuszczałam, że druga ciąża (po pierwszej zakończonej tydzień przed terminem) będzie przenoszona....

reklama
olga - nie masz co narzekać. Jesteś już pięknie przygotowana do porodu. Niejedna tutaj może Ci pozazdrościć.

Ja przed chwilą wróciłam z KTG. Wyniki słabsze niż tydzień temu. Zero skuczy, nawet macica mi się nie stawiała w reakcji na ruchy dziecka :( totalna cisza!

Do góry