reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

Dziewczyny ktg nie zawsze rejestruje skurcze! Ja cały poród byłam podłączona do ktg i praktycznie się nie rysowały!

reklama
Też jestem po pierwszym ktg, następne w piątek i ewentualnie we wtorek za tydzień, jak nie urodzę, a niestety nie zanosi się na to, ech... na ktg z małym wszystko dobrze, tylko macica leniwa, a i w moim odczuciu jakiś przestój ze skurczami, ech...

He, ja po ktg i po wizycie. Na ktg brak skurczy i ogólnie brak skurczy... Szyjka twarda, zamknięta i jeszcze daleko jej do rozwarcia itd.. :/ Dostaam jakieś czopki doodbytnicze, które mają działanie rozkurczowe.. podobno mają jakoś zmiękczyć szyjkę czy coś... :confused: Za tydzień na kolejne ktg, badanie moczu ( jak ja tego nienawidze:wściekła/y:) bo wysokie ciśnienie i ogólnie leżeć w domu, nic nie robić bo to ciśnienie....:-( Jak w ciągu 2 tyg. nic się nie wykluje to 5.06 idę do szpitala.... i już coś czuję, że to jest najbardziej prawdopodobna wersja..... ehh...

edit: zapomniałam dodać, że moje Dziecko waży między 3500, a 3700g:szok: a za bardzo jej się nie spieszy więc może dobić do 4kg.. jak ja ją wypchnę:szok:

Ostatnia edycja:
Ja się jeszcze melduję jako jedna z nielicznych już "dwupaków"... po dzisiejszym ktg jestem na jutro zapisana na przyjęcie na patologię na indukcję.. Generalnie wszystko ze mną i z małym OK, ale to już 8 dni po terminie....:angry: Trzymajcie więc kciuki po pierwsze za to, żeby nie było jakiegoś nocnego szturmu na oddział, a co za tym idzie - braku miejsc... no a jak już mnie przyjmą to oby szybko i sprawnie poszło! :tak:

Olga - myślałam o Tobie. Kciuki za szybki poród! Ja dzisiaj wieczorem na ktg jadę i zastanawiam się co tam wyjdzie.... A u Ciebie co ktg wykazało??

Edit: po wizycie na IP: Zapis ktg bardzo dobry. Mimo, że podczas badania miałam 2 skurcze na zapisie nie było ich widać. USG - przepływy OK, łożysko w idealnym stanie. Reszta rzeczy też OK. Badanie ginekologiczne - szyjka 2,5 cm, luz na 2 palce, czopu śluzowego brak :szok: Nie wiem kiedy się go pozbyłam :)

Miałam masaż szyjki. Za 2 dni kolejne ktg gdyby nic się nie rozkręciło.

Ostatnia edycja:
Do góry