reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

stycznióweczki u lekarza:)

reklama
Hej dziewczyny

Faktycznie dużo leżakuję, wcinam tableteczki i czytam książki, głównie Traccy Hogg, którą wreszcie mąż mi wydrukował. To nie tak, że spanikowałam, ale poprostu jakoś tak wychodzi, że brakuje mi czasu na bb. Głównie jedna mój czas zajmują przygotowania do remontu, muszę wysprzątać szafki, powyrzucać graty, by zrobić miejsce na nowe. Co jakiś czas przenoszą mi jakieś meble a ja sobie przenoszę cały ich "wkład".

Jutro rano jadę na test obciążenia glukozą i tochę się boję jak zniosę ten "smak". Też dostałam 75g, więc trochę posiedzę sobie w laboratorium, które notabene czynne jest od 8.00 do 10.00, więc akurat się zmieszczę ;-)
Zaś, też jutro, o 19.30 jadę na Dopplera i mam nadzieję, że nasze słoneczko się ujawni i wreszcie będę mogła swobodniej mówić do brzuszka, bez takich "ją/jego", co mnie już drażni.

Jutro mam USG z efektem Dopplera, a więc nie kostki będę oglądać na monitorku, lecz układ krwionośny, serduszko i inne narządy wewnętrzne i dzięki temu dowiemy się czy wszystkie narządy wewnętrzne rowijają się prawidłowo oraz mamy duuuuuużą szansę poznać płeć naszego maluszka :tak:

hmm u mnie to chyba zawsze patrzy od razu na wszystko i kosci i uklad krwionosny i to jak sie narzady rozwijaja, dlatego nigdy nie slyszalam tej nazwy :-) ja mialam usg 14 wrzesnia i niestety pwnosci co do plci nie bylo wiec na kolejne usg ide teraz 5.10 ;-) no chyba ze lekarz stweirdzi ze jednak usg zrobimy nastepnym razem ;-) ale mam zlecone tyle badan ze chyba zrobi USG :-)

MariaOlka ja też mam jutro wizytę (ciekawe czy u Ciebie dzidzia się pokaże kim jest :)) - u mnie typowa wizyta - żadnych usg - tylko planowo, wyniki, nowe chorobowe i usłyszenie serduszka :) a przed każdą wizytą i tak się denerwuję. Powodzonka

reklama
Przeżyłam test obciążenia glukozą :-D :-D :-D
Nawet nie było tak strasznie ... chciałam wypić to świństwo na raz, a laborantka zatrzymała mnie pod koniec kubeczka, podała mi łyżeczkę i powiedziała "Proszę, zamieszać, by nie został na dole osad" ... Qrcze nawet resztek mi nie podarowała :-) , ale powiedziała, że jestem dzielna i do zobaczenia za dwie godzinki. Więc odwiedzialam kumpelę. Potem badanie zakończone pozytywnym wynikiem (jeszcze sporo do granicy dopuszczalnej) i ..... poszłam na wyczekiwanego Hot-Doga ... był przepyszny, najpyszniejszy na świecie, bo nie był słodki ;-) Później spotkałam jeszcze kilkoro znajomych ... no i w zasadzie dopiero weszłam. Jestem głodna i zmęczona, więc znikam z bb.
Wieczorkiem jadę na Dopplera, ciekawe czy dzieciaczek się ujawni ... jak ja bym chciała wiedzieć ... eeeeeh .... :happy:

Karlam ..... to nie jest zwykłe USG, zapytaj swojego gina, to cię skieruje. Mój kieruje naDopplera każdą swoją pacjentkę między 25 a 30 t.c., więc może też dostaniesz takie skierowanko... trudno mi powiedzieć.
Opowiem wszystko jutro rano ....

Buziaki dziewczyny

Do góry