reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

stycznióweczki u lekarza:)

Hej dziewczyny,
Witam Was po powrocie forum i po powrocie do domu... Kurcze, ciezko mi sie przyzwyczaić do tej nowej formy... (póki co)
MariaOla nic sie nie martw! jeszcze nie jesteśmy starsze od wegla... ;-) a tak poważnie to leż, lykaj.. co doktorek kazali.. a wsio będzie git!

Ja też bylam dzis w koncu u swojego ginka... ofkoz dostałam skierowanie na test obciazeniowy ale z 50mg gluko. Poza tym u mnie wsio ok, tyle, ze chyba przypałętal sie mi jakiś stan zapalny bo jak doktor palpacyjnie badal to czulam dziwny taki tępawy ból. Wobec czego przepisal mi jakieś globule o malo wdzięcznej nazwie Sterovag... Mam je aplikowac przez tydzień.
Mój malżonek jest srednio szczesliwy - wiecie.. po miesiecznej abstynencji najchetniej by mnie pożarł... a ja nie wiem czy to mozna..... :):):)
Pokazywalam dzis połoznej stary film z 3d - z 19 tygodnia.. potwierdzilą ze tez widzi dziewuszke.. wiec będzie Zuzia! :)
Gratuluje Elexi :)
Ja dzis p[

reklama
Wiesz co Mariaola jestem oburzona zachowaniem Twojego lekarza, nie powinien Cię martwić nawet jeśli coś jest nie tak,a w co wątpię. Nie wiem dokładnie co to jest to spinanie macicy czy nie jest to stawianie się brzucha,twardnienie, jest to całkiem normalne i nie tylko u takich staruch jak my;). Myślałam,że może masz pod 40tkę;) to wtedy faktycznie wg medycznego punktu widzenia nie jest to najlepsza pora na rodzenie pierwszego dziecka zwłaszcza. Ja w grudniu kończę 30, rok temu haha rodziłam pierwsze dziecko, katastrofa:)

Mariaola zawsze warto skonsultować się z drugim lekarzem...takie jest moje zdanie. Ja nie jestem jakoś zbyt ufna co do lekarzy:-) może to wynika z mojego charakteru;-) A leżenie i niedźwiganie na pewno nie zaszkodzi, tak samo jak magnez i nospa (czy coś pokrewnego). Co do tych szmerów pępowinowych to nie wiem co to może być...choć wczoraj jak mnie badał przez usg to dzidzia kopała w pępowinę i właśnie były szmery, powiedział,że (chyba) rytmu serca przez to nie może zmierzyć ale potem udało mu się zmierzyć z innej strony.

A ja byłam wczoraj na usg, takim dokładniejszym, leżałam i oglądałam dzidzię z 45minut:-), wszystko dokładnie: mózg, jakieś:-)trzy naczynia chyba coś związane z dopplerem:zawstydzona/y:, żołądek, pęcherz itd, płeć;-)-dziewczynka (po dokładnym oglądzie,więc chyba się nic tu nie zmieni). Ogólnie powiedział,że jest dobrostan, oby tak dalej. Waży 621gram. Następne usg w 34 tygodniu aby zobaczyć ile waży, jak jest ułożona.

MariaOlka ja od 2 miesięcy jem MgB6 2 tabletki dziennie a pisze 1 nie przejmuj się - lekarz wie co robi. Przynajmniej do mojej lekarki mam zaufanie. Będzie dobrze odpoczywaj i nie przejmuj się niczym.

Mariaola (...) Co do tych szmerów pępowinowych to nie wiem co to może być...choć wczoraj jak mnie badał przez usg to dzidzia kopała w pępowinę i właśnie były szmery, powiedział,że (chyba) rytmu serca przez to nie może zmierzyć ale potem udało mu się zmierzyć z innej strony.

Właśnie po przekopaniu skarbnic wiedzy w internecie też coś takiego znalazłam o tych szmerach pępowinowych, ale w chwili, gdy nie słyszeliśmy bicia serduszka, przez dobre kilka minut, każde słowo gina brzmiało jakoś tak przerażająco.

Asiorku ... dzięki za info dot. MgB6 :tak:

Abeja ... starsze od węgla powiadasz :-)

Jeszcze raz dzięki za wsparcie :)

MgB6 bierzecie na to spinanie się macicy? Patrzę teraz na skład prenatalu,który łykam też ma magnez i B6.

Abeja ja mam ciągle zapaleniepochwy i niestety też już miesiąc abstynencji...są inne sposoby;-)no ale...Jestem po kuracji gynalginem i floraginem(z kwasem mlekowym) a teraz kupiłam sobie Lactacyd ph 3,5 do mycia, myję się raz dziennie profilaktycznie.Póki co jest ok ale z sexu raczej nici do końca bo czuję,żeby sie wznowiło.
Czyżbym tu była najstarsza?;-)

Skakanka a czym Ci sie to zapalenie objawia? Bo ja nie mam żadnych objawow, upławow etc.. poprostu troche mnie bolalo podczas badania. Lekarz przepisał mi 6 dni Sterovagu. O absytnencji przy okazji nie wspomnial, ale stosujemy ją (niestety...:baffled: ) Pierwszy raz w życiu aplikuje sobie jakiekolwiek globulki wiec nie wiem czy to jest poprawnie, ale jak ją sobie zaaplikuje na noc, po ostanim siusianiu to rano przy pierwszym widze jakieś resztki (biale kropki) w toalecie... czy one sie całkiem nie rozpuszczają?????? QRDE no, czlowiek starszy od węgla (MariaOla:-p ) a taki niedouczony.... :tak:

:-) no globulki nie zawsze do konca sie rozpuszczaja :-) ja dosc duzo globulek w swoim zyciu stosowalam :-) osobiscie polecam Clotrimazolum :-) sa swietne na grzybice, jest tez taka masc ;-)

reklama
na grzybice polecam wam i wszystkim swoim pacjentkom (sama tez stosuje jak trzeba) Gynoxin - 1 globulka i juz, chyab ze jest baardzo mocny stan zapalny to dwie co tydzień gdzieś. a po ustąpnieniu objawów grzybicy lactovaginal co 2-3 dni 1 globulka na noc.
gynoxin na recepte (1 glob około 17 zł), ale naprawde działa!!
lactovaginal bez recepty (10 glob około 25 zł)

Do góry