reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

stycznióweczki u lekarza:)

Abeja nie miałam upławów tylko swędzenie, pieczenie, wyszło w cytologii,że jest stan zapalny i przy użyciu lakmusowego papierka, że mam wysokie ph. Najlepiej stosować coś co jest równocześnie i na grzybicę i stan bakteryjny. Jest tu już na bb wątek w Ciąży i porodzie tam dziewczyny sie szeroko rozpisały na ten temat.

reklama
No rozumiem, ja miałam robioną cytologie na poczatku ciąży i było super. Teraz nie mam ŻADNYCH zewnetrznych objawów (poza tym bólem w badaniu). Na dzis zostala mi ostatnia globulka i zastanawiam się skad mam wiedzieć, że juz wszystko bedzie ok? :confused:

No.... chyba, ze poprosze męża żeby mnie "zbadał";-) :tak:

haha niezly pomysl Abeja!!

ja tez bylam dzis u lekarza odebrac zwolnienie z pracy i dostalam skierowanie na badanie glukozy we krwi,a na USG za 2 tygodnie z mezusiem sie wybieramy:laugh2:

a ja ciągle pracuje i nie wiem co mam dalej robic, tzn od keidy isc na L4?? chciałabym od dzisiaj:-D
do gina ide chyab 5.10, to musze sie zastanowic czego chce:baffled:

glukozki jeszce nie piłam. ciekawe czy mozna tą glukoze zmierzyc glukometrem czy koniecznie trzeba siedziec w laboratorium :cool2: :confused:

ja od labolatorium ide 2. 10 a do lekarza 5.10, bylam sie pytac w lab co i jak i glukoze oni mi dadza, podliczylam ze wszytskie badania beda mnie kosztowac 48zl :-(

Abeja no chyba jedynie da się to sprawdzić przez cytologię albo przez ten papierek lakmusowy, jeśli jest wysokie ph to znaczy,że jest stan zapalny nadal...Ja na razie nie miałam drugi raz cytologii robionej ale by się pewnie przydało (na wyniki cytologii i tak czekam miesiąc bo idą do Krakowa do laboratorium...) Teraz myślę,że wszystko ok bo mnie nie swędzi i nie mam zaczerwienienia jak wcześniej. Podmywam się tym Lactacydem, zero seksu, basenu...uważam,żeby znów nie złapać a o to u mnie bardzo łatwo.
Nie wiedziałam,że Elżbietka jest lekarzem:-) ginekologiem chyba? Moja mama też jest ginekologiem:-) ale niedobrze jest leczyć rodzinę,więc chodzę do innego na usg a do mamy na takie "zwykłe";-)badnia.

Ciekawe jak tam Mariaola? Coś się nie odzywa...pewnie dużo leży jak jej zalecił lekarz. Ale tak naprawdę to wg mnie każdej z nas mógłby zalecić to samo bo spinania macicy naprawdę nie są czymś niepokojącym dopóki nie ma plamienia ani szyjka się nie rozwiera. Wydaje mi się, że niepotrzebnie ją nastraszył. Takie spinania mam codziennie i z tego co czytałam jest to normalne. Rozmawiałam też z mamą i powiedziała to samo no i że czemu tak niektórzy straszą...Ja niestety nie mam zbyt wyjścia i muszę dźwigać Natalkę, oczywiście wtedy gdy to jest konieczne, bo cały dzień jesteśmy same w domu..

KARLAM A gdzie robisz te badania? U nas z Salubrisie?? Robia tam? A jak nie tam to gdzie, bo ja pewnie teraz dostane skierowanie. 2.10 ide do lekarza.

No ja tam bylam kiedys z krwia tez bylam zadowolona. Napisz mi dokladnie co i jak o ktorej idziesz i ile tam musisz siedziec, a no i po jakim czasie sa wyniki.

reklama
Do góry