reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
U mnie nic:) Byłam chora i może dlatego wszystko się tak opóźnia, lekarka mówiła, że mam dwa tygodnie jeszcze i chodzę na ktg i przepływy. A jak u Was?:)
U nas 38+6. W piątek szyjka była krótka, ale zamknieta 😅 dziś wizyta i KTG. Mam nadzieję, że coś się ruszyło. Skurcze całkowicie się wyciszyły 😅 cos czuje, że sobie poczekamy a już mam dość. Noce są dla mnie tragiczne. Mlody cała noc buszuje, spać się nie da 😅

U nas 38+6. W piątek szyjka była krótka, ale zamknieta 😅 dziś wizyta i KTG. Mam nadzieję, że coś się ruszyło. Skurcze całkowicie się wyciszyły 😅 cos czuje, że sobie poczekamy a już mam dość. Noce są dla mnie tragiczne. Mlody cała noc buszuje, spać się nie da 😅
Mam tak samo😅 u mnie 38 tydzień😊

U mnie też cisza.... 39+4. Dzisiaj mam kolejna wizytę, na której już planowałam nie być 😅 ale moje dziecko zadecydowało inaczej. 04.02 już będę miała wywoływany poród co mnie dodatkowo stresuje 🙈 i ogólnie mam depresję przedporodowa i super ekstra nastrój 😥 najgorsze jest to że to wywołanie najprawdopodobniej nie w tym szpitalu w którym bym chciała rodzic i bez zzo...

U mnie też cisza.... 39+4. Dzisiaj mam kolejna wizytę, na której już planowałam nie być 😅 ale moje dziecko zadecydowało inaczej. 04.02 już będę miała wywoływany poród co mnie dodatkowo stresuje 🙈 i ogólnie mam depresję przedporodowa i super ekstra nastrój 😥 najgorsze jest to że to wywołanie najprawdopodobniej nie w tym szpitalu w którym bym chciała rodzic i bez zzo...
Kurcze myślałam że już coś się dzieje a tu malutka ma w brzuszku za dobrze 😊 nie nastawiaj się źle, u mnie przy trzecim dziecku ginekolog mi mówiła że jak się nic nie zacznie to będzie wywołanie. Miałam 5 dni do wstawienia się w szpitalu a po dwóch samo się zaczęło, naturalnie i szybko😊 ale za to ostatni był wywołany na co nie miałam wpływu 🙈 może ruszy pełną parą 😊

Już też może być w każdej chwili😊 coraz bliżej😊

U mnie nic:) Byłam chora i może dlatego wszystko się tak opóźnia, lekarka mówiła, że mam dwa tygodnie jeszcze i chodzę na ktg i przepływy. A jak u Was?:)
Tak czy siak to już końcówka. Coraz bliższe spotkanie z dzidziusiem♥️ ja już o porodzie zapomniałam. Moja Lidzia wczoraj miesiąc skończyła 🥰 śmieje się już do mnie 🤪

Też mam taką depresję chyba 😅 ja już z moją gin planowałam nie być 2 tyg temu na wizycie 🤣🤣 o matko, współczuję. Mam nadzieję, że ruszy cos do tego czasu samo 🙂

reklama
Też mam taką depresję chyba 😅 ja już z moją gin planowałam nie być 2 tyg temu na wizycie 🤣🤣 o matko, współczuję. Mam nadzieję, że ruszy cos do tego czasu samo 🙂
Jak mam być szczera to tej wizyty tydz temu też już nie planowałam 😅 ogólnie myślałam, że przez to że to moja 3 ciąża i cały czas ogarniam życie pełna parą to liczyłam, że jakoś to sprawniej pójdzie. Myślę też że w przyszłym tyg mała będzie już miała 4 kg co mnie dodatkowo martwi. Pocieszam się że 3 poród to pójdzie w miarę sprawnie. Oby 🙏

Do góry