reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

O super wiedzieć! Jak masz jeszcze jakieś informacje jak to dokładnie wygląda to dawaj znać, chciałabym wiedzieć jak wygląda procedura :) wszystko bym chciała wiedzieć 🤪
Dam Ci znać w środę bo mam spotkanie z położna i ktg to przy okazji o wszystko wypytam bo serio dużo rzeczy z porodu wyparlam z pamięci. Mocno utkwiło mi w głowie że było mi strasznie zimno po podaniu zzo aż się trzęsłam i pamiętam też ulgę jaką poczułam jak zaczęło działać ( niestety przy drugim porodzie za szybko szło, za późno dostałam i lipa... nic nie dało)

reklama
A mi jest przykro czytać o tym znieczuleniu😔 cieszę się, że są mamy , które urodzą w zasadzie bez bólu, ale ja wiem, że nie dostanę znieczulenia😔 choć też nie wiem czy w moim przypadku byłoby to dobrym rozwiązaniem. Rodzę nie pierwszy raz i ani razu nie dostałam znieczulenia a prosiłam. Jak zwykle brak anestezjologa😔

A mi jest przykro czytać o tym znieczuleniu😔 cieszę się, że są mamy , które urodzą w zasadzie bez bólu, ale ja wiem, że nie dostanę znieczulenia😔 choć też nie wiem czy w moim przypadku byłoby to dobrym rozwiązaniem. Rodzę nie pierwszy raz i ani razu nie dostałam znieczulenia a prosiłam. Jak zwykle brak anestezjologa😔
dla pocieszenia tez nie mam co liczyc na znieczulenie :) wszedzie pisza, ze maja w mojej okolicy ale nie daja bo nie ma lekarzy :)

A ja będę rodzić w szpitalu gdzie znieczulenie jest dostępne dla kazdej rodzącej, ale mam tak mało płytek krwi, że jak spadną poniżej 100 tysięcy, to i tak znieczulenia nie dostanę 🤷‍♀️ więc jak widać nawet szpital z dostępnym zzo nie gwarantuje że się je dostanie 🙁

To nie jest tak że w Poznaniu każda kobieta dostaje zzo niestety i dlatego mój stres się zwiększa z każdym dniem...

Ostatnia edycja:
Niestety żadna z nas nie ma gwarancji, czy to znieczulenie zostanie podane czy nie 🙂 ale wiadomo, lepiej jak sie ma taka alternatywe. Ja się jeszcze nie stresuje samym porodem bo mi akurat jeszcze trochę do końca zostało 😁 zaczyna mnie tylko stresować, że nie zdążę do szpitala tam gdzie chce rodzic bo kawałek mam 😅

reklama
Do góry