reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Ja Wam powiem, że myślałam że syndrom wicia gniazda u mnie zadziała mocniej. A mialam że 2 miesiące temu szal, wszystko ogarniałam. A dzis to jestem leniwa dupa. Brzuch nie ulatwia, a dodatkowo cala jestem ulana. Zamówiłam dwie koszule do karmienia i wyglądam strasznie 😐
Macie jakieś polecejki?
Zastanawiam się też nad torba do porodu, zamówiłam taka za 50zl, wydaje się pakowna. Dużo rzeczy się ładuje w taka torbę?
Do mnie też dziś przyszły koszule. Wyglądam w nich fatalnie ale mam to w nosie 🙂 brałam zwykle, bawełniane z allegro. Zamówiłam 4 ale zostawiam 3 bo myślę że tyle wystarczy.
Nad torba jeszcze myślę ale mam kilka w domu to któraś wybiorę. Zawsze można w domu zostawić kilka rzeczy dla siebie albo malucha odłożone gdzies z boku albo w drugiej torbie aby mąż dowiózł w razie czego. Ja spakuje parę rzeczy do drugiej torby i zostawię w aucie. Wybrałam szpital gdzie są pokoje rodzinne więc liczę że mąż będzie ze mną cały pobyt ale w razie czego do auta wyskoczy.

reklama
Ja zamówiłam koszule do karmienia i ciążowe 2 w 1 na formommy i są super. Dodatkowo zamówiłam tu leginsy i koszulkę i wszystko naprawdę fajne. Polecam. Miałam jeszcze zamówić szlafrok, ale kupiłam ostatnio w Biedronce 🤣 nigdy jeszcze nie kupiłam ciuchu w Biedrze, ale skusiła mnie cena 40 zł i fakt, że szlafrok to jakoś zbędna część mojej garderoby, po prostu na co dzień nie używam 😁
Ja mam szlafrok z pepco bo szlam na zabieg do szpitala w styczniu i musialam kupić i też leży w reklamowce. W domu nawet go nie wkładam. To taki rezerwowo-szpitalny szlafrok 😄

Do mnie też dziś przyszły koszule. Wyglądam w nich fatalnie ale mam to w nosie 🙂 brałam zwykle, bawełniane z allegro. Zamówiłam 4 ale zostawiam 3 bo myślę że tyle wystarczy.
Nad torba jeszcze myślę ale mam kilka w domu to któraś wybiorę. Zawsze można w domu zostawić kilka rzeczy dla siebie albo malucha odłożone gdzies z boku albo w drugiej torbie aby mąż dowiózł w razie czego. Ja spakuje parę rzeczy do drugiej torby i zostawię w aucie. Wybrałam szpital gdzie są pokoje rodzinne więc liczę że mąż będzie ze mną cały pobyt ale w razie czego do auta wyskoczy.
Gdzie są takie pokoje???? Mega opcja ❤️
Też mam 3 koszule i hitem jest to że one nie są moje ale co pożyczam komuś ubranka dla dzieci i ciążowe to wraca do mnie więcej i częściowo nie moich 😅

Może podświadomie wydaje nam się, że jeszcze czas? I stąd to lenistwo? Ja się zabrałam dopiero za wyprawkę, chyba jako ostatnia i brakuje mi niemal wszystkiego, ale to co przychodzi cieszy 😆 ufam, że się wyrobię.
Masz jakieś doświadczenia z ubrankami z pepco? Bo zastanawiam się czy tam nie zajrzeć, ostatnio widziałam przez witrynkę sporo rzeczy dla maluchów.
Osobiście za dużo w Pepco nie kupuje ale ostatnio dostałam 4 siaty ubrań od mojej przyjaciółki, która ma 3 dzieci i część rzeczy jest właśnie po trójce i muszę przyznać że niektóre z Pepco są w lepszym stanie niż np te z hm. Wiadomo, że te najmniejsze rozmiary to kilka razy założone i już dzidzia wyrasta ale mimo wszystko są w super stanie. Mi się sporo ubranek udało kupić na vinted Newbie i jakość jest faktycznie meeeega

Może podświadomie wydaje nam się, że jeszcze czas? I stąd to lenistwo? Ja się zabrałam dopiero za wyprawkę, chyba jako ostatnia i brakuje mi niemal wszystkiego, ale to co przychodzi cieszy 😆 ufam, że się wyrobię.
Masz jakieś doświadczenia z ubrankami z pepco? Bo zastanawiam się czy tam nie zajrzeć, ostatnio widziałam przez witrynkę sporo rzeczy dla maluchów.
ja sporo kupilam w pepco i nie wygladaja zle. Cos tam mam tez z sinsay . Zobaczymy jak zachowa sie wszystko po praniu na ktore sie tez nie moge zebrac 😂😂 najpierw musze kupic plyn do prania dla maluszka. Tyle planow a koniec koncow zdrzemne sie i tyle z tego 😂😂 a po drzemce to juz calkiem jestem zmeczona 😂

Ja zamówiłam koszule do karmienia i ciążowe 2 w 1 na formommy i są super. Dodatkowo zamówiłam tu leginsy i koszulkę i wszystko naprawdę fajne. Polecam. Miałam jeszcze zamówić szlafrok, ale kupiłam ostatnio w Biedronce 🤣 nigdy jeszcze nie kupiłam ciuchu w Biedrze, ale skusiła mnie cena 40 zł i fakt, że szlafrok to jakoś zbędna część mojej garderoby, po prostu na co dzień nie używam 😁
Ja też mam dwie koszule z formommy, zamówiłam na vinted za grosze. Jak dla mnie super są 😃

Osobiście za dużo w Pepco nie kupuje ale ostatnio dostałam 4 siaty ubrań od mojej przyjaciółki, która ma 3 dzieci i część rzeczy jest właśnie po trójce i muszę przyznać że niektóre z Pepco są w lepszym stanie niż np te z hm. Wiadomo, że te najmniejsze rozmiary to kilka razy założone i już dzidzia wyrasta ale mimo wszystko są w super stanie. Mi się sporo ubranek udało kupić na vinted Newbie i jakość jest faktycznie meeeega
Mam kombinezon z newbie i super ale mam też spodenki i jak dla mnie są mega sztywne a są używane więc były już prane kilka razy a dalej sztywne :/ jak dla mnie hm najfajniejsze ma ubranka

ja sporo kupilam w pepco i nie wygladaja zle. Cos tam mam tez z sinsay . Zobaczymy jak zachowa sie wszystko po praniu na ktore sie tez nie moge zebrac 😂😂 najpierw musze kupic plyn do prania dla maluszka. Tyle planow a koniec koncow zdrzemne sie i tyle z tego 😂😂 a po drzemce to juz calkiem jestem zmeczona 😂
Ja po drzemce też już jestem nie do życia, z jednej strony człowiek siedzi i się męczy ale po drzemce to jeszcze gorzej 😂 najlepiej to się położyć i poleżeć tylko ale no ciężko nie zasnąć w takiej sytuacji 😂

reklama
Ja czekam na wyplate i kolejne zakupy 😃😃 i juz chyba bede miec wszystko 😂 potem zostana „widzimisie” bujaczki sraczki szumisie gumisie 😂😂 chociaz nie wiem w sumie czy kupowac bo ostatnio tesciowa mi powiedziala „zostaw cos dla nas bo wszystko masz” 😃 wiec moze sie skupie na sobie w koncu

Do góry