reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

My też, mieliśmy już wybraną Martynkę, ale okazało się, że na naszej ulicy jest 5 dziewczynek o tym imieniu, z czego dwie to bezpośrednie sąsiadki z lewej i z prawej 🤣 więc drugie zostaje Ania a pierwszego szukamy 🤣
Naprawdę Martynka jest takim popularnym imieniem? Jestem zaskoczona 🙂 ja znam dwie dziewczyny o takim imieniu i obie są w moim wieku. Nie sądziłam że tak często rodzice je wybierają 😊

reklama
Jestem w szoku dziewczyny bo pracuje w przedszkolu od wielu lat i Martynka i Kuba to rzadkie imiona. W zeszłym roku na 170 dzieci w przedszkolu było 3 Jakubów i 2 Marynki.
Ja od zawsze chciałam mieć Antka i Helenkę. Kiedyś to były mało popularne imiona ale jak już zaszłam w ciążę to się okazuje że jednak nie 🤣🤣 nie wyobrażam sobie teraz zmienić imienia ale z drugiej strony w każdej grupie 25 osobowej jest min 1-2 Helcie
Pewnie to też zależy od regionu. Chociaż z drugiej strony ja z @mouna87 mieszkamy dosyć blisko siebie a jednak też jestem zaskoczona popularnością imienia Martynka 😄
Może po prostu tak trafiłyśmy z sąsiedztwem 😀

Pewnie to też zależy od regionu. Chociaż z drugiej strony ja z @mouna87 mieszkamy dosyć blisko siebie a jednak też jestem zaskoczona popularnością imienia Martynka 😄
Może po prostu tak trafiłyśmy z sąsiedztwem 😀
No u mnie nie ma żadnego Kuby 🤣 ale fakt, jestem zaskoczona popularnością Martynek w mojej miejscowości 🤣

My wciąż się zastanawiamy. Miał być Kubuś ale ostatnio policzyłam że na naszej ulicy jest 4 Jakubów a mieszkamy na osiedlu domków jednorodzinnych więc to naprawdę sporo. W co drugim domu niemal jest Kuba. I niby szukamy innego imienia ale coś ciężko idzie 🙂
Mój synek w przedszkolu też ma kolegę Kubusia. Wydaje mi się, że ciężko jest później zmienić zdanie. Ja też kombinowałam szukałam i wymyślałam i jednak ta pierwsza opcja prawdopodobnie zostanie 😉

My też, mieliśmy już wybraną Martynkę, ale okazało się, że na naszej ulicy jest 5 dziewczynek o tym imieniu, z czego dwie to bezpośrednie sąsiadki z lewej i z prawej 🤣 więc drugie zostaje Ania a pierwszego szukamy 🤣
Powiem szczerze, że mi się bardzo podoba imię Martynka i brałam pod uwagę, tym bardziej, że u mnie w okolicy nie słyszałam żeby była jakaś Martynka 😉 ale bez względu na to czy się niektórym podoba czy nie to nie jestem w stanie zmienić zdania co do wyboru imienia 😊

My już kiedyś wybraliśmy Kubusia i w sumie jak się okazało że będzie synek to mąż najpierw że musi usiąść popatrzeć nad imionami ale ja już wiedziałam że to będzie Kubuś 😂 i wiem że popularne ale ja również znam może z 2 Kubów no i też zbytnio się nie przejmuje tym, mam na się podobać ❤️
Najlepszy numer to miałam przy ostatnim dziecku. Strasznie podobało mi się imię Miłoszek, ale daliśmy z mężem inaczej. Gadałam w domu i gadałam , aż mąż poszedł ze mną do urzędu i zmieniliśmy na Miłosz♥️ do 6 miesiąca można zmienić dziecku imię. No i jest Miłoszek i wszystkim się podoba i pasuje do niego😁 a teraz od dawna mówię Lidia (Lidzia) i kombinowałam , ale nie zrobię już nic przeciwko , bo znowu będę po urzędach biegała 😉 jest tyle imion a mi już żadne nie pasuje 🙂

Najlepszy numer to miałam przy ostatnim dziecku. Strasznie podobało mi się imię Miłoszek, ale daliśmy z mężem inaczej. Gadałam w domu i gadałam , aż mąż poszedł ze mną do urzędu i zmieniliśmy na Miłosz♥️ do 6 miesiąca można zmienić dziecku imię. No i jest Miłoszek i wszystkim się podoba i pasuje do niego😁 a teraz od dawna mówię Lidia (Lidzia) i kombinowałam , ale nie zrobię już nic przeciwko , bo znowu będę po urzędach biegała 😉 jest tyle imion a mi już żadne nie pasuje 🙂
Nieźle 😊
Mój mąż był taki szczęśliwy z narodzin drugiego syna, ze tej radości w urzędzie wpisał, że drugi syn też ma być Antoni. 🤣 Także miałam dwóch Antkow przez tydzień 🙈 jak wyszłam ze szpitala to pojechaliśmy do urzędu i zmieniliśmy na Stasia 😆

reklama
Do góry