reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Melduję się również ja:) wczoraj miałam wizytę. Dzidziuś 1.89 mm 💪 wiek odpowiada 8+3. Serducho bije prawidłowo więc ten mój brak bólu piersi i innych objawów nie jest wyznacznikiem niczego złego uff:) choć z tym brakiem objawów to tak nie do końca 😅🤣 od 2 dni mi się unosi wszytsko do góry, nie wymiotuję ale uczucie kiepskie 🙄 kolejna wizyta wyznaczona za 4 tygodnie dopiero 😳 normalnie bym do na tego czasu zwariowała ale między 12-13 tygodniem mam się umówić na podwójny test gdzie USG też będą robić ;D ps. Też dostalyscie skierowanie na podwójny test? Chodzę do lekarza prywatnie, jakaś tam wiekowa nie jestem a tu skierowanie na NFZ 🤷 w pierwszej ciąży miałam zasugerowana możliwość zrobienia (nie robiliśmy) ale tym razem kazano mi zrobić. Aaa no i zapomniałam prawie dodać, że wizyta u psychologa pomogą, chyba potrzebowałam się wyryczec i wygadać🤣

reklama
Melduję się również ja:) wczoraj miałam wizytę. Dzidziuś 1.89 mm 💪 wiek odpowiada 8+3. Serducho bije prawidłowo więc ten mój brak bólu piersi i innych objawów nie jest wyznacznikiem niczego złego uff:) choć z tym brakiem objawów to tak nie do końca 😅🤣 od 2 dni mi się unosi wszytsko do góry, nie wymiotuję ale uczucie kiepskie 🙄 kolejna wizyta wyznaczona za 4 tygodnie dopiero 😳 normalnie bym do na tego czasu zwariowała ale między 12-13 tygodniem mam się umówić na podwójny test gdzie USG też będą robić ;D ps. Też dostalyscie skierowanie na podwójny test? Chodzę do lekarza prywatnie, jakaś tam wiekowa nie jestem a tu skierowanie na NFZ 🤷 w pierwszej ciąży miałam zasugerowana możliwość zrobienia (nie robiliśmy) ale tym razem kazano mi zrobić. Aaa no i zapomniałam prawie dodać, że wizyta u psychologa pomogą, chyba potrzebowałam się wyryczec i wygadać🤣
bo teraz badania prenatalne sa dostepne na nfz dla wszystkich :) a wczesniej byl prog wiekowy :) i to badanie genetyczne plodu wiec warto zrobic. Lekarz robi dokladne pomiary i porownuje z wynikami krwi :) i gratuluje bąbelka ❤️

bo teraz badania prenatalne sa dostepne na nfz dla wszystkich :) a wczesniej byl prog wiekowy :) i to badanie genetyczne plodu wiec warto zrobic. Lekarz robi dokladne pomiary i porownuje z wynikami krwi :) i gratuluje bąbelka ❤️
Dziękuję za wyjaśnienie :D czyli sporo się pozmieniało przez te kilka lat od mojej poprzedniej ciąży 🤭

Ja jestem w podobnym terminie :) i tez nie mam objawów procz powiekszonych piersi i wzdetego brzucha, tez nie wymiotuje ani nic. Ogolnie sie dobrze czuje czasami ciut bardziej senna w niektore dni. My robilismy USG w 7t3d i bąbelek mial 1.29cm I serduszko bilo szybko. Nastepne USG mam w 12 tyg pod koniec lipca.

reklama
Cześć dziewczyny 😊
Jestem tutaj nowa i chętnie do was dołączę 😁
Wczoraj wizyta 9+4 i maluszek ma 2.76 cm
Pierwszy raz słyszałam serduszko ❤️
Macie może jakieś zdjęcia USG z podobnego terminu ?
Ja dostałam takie ☺️
image.jpg

Do góry