reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Od kilku dni Was podczytuję. Postanowiłam się przywitać. Obecnie jest 5+1 , termin z om 31.01./01.02.2025 w zależności od strony/aplikacji. Na pokładzie syn z połowy stycznia 2023. W marcu była biochemiczna. Teraz dwie kreski i trzymają się dzielnie, beta ośla tak jak powinna. Wizyta 12.06. Mam nadzieję, że będzie wtedy widać wszystko co trzeba.
Witaj!!! Nic się nie chwalilas na styczniowkach ;) ale super !!
Edit: chyba, że coś przegapiłam 🙈🙈

Jakiego rodzaju bóle brzucha Wam dokuczają ? Czy w ogóle dokuczają ? Ja z tamtej ciąży pamiętam, że często dokuczał mi ból wiązadła obłego i teraz chyba też mnie to lapie. Z drugiej strony jestem w terminie spodziewanej miesiączki. Chyba trochę fiksuje 🙈🙈
Mnie prawie nie boli. Rzadko czuję taki ból jakby miesiączkowy. Dziewczyny, coraz bardziej mnie stresuje to wszystko 🙈 macie niemal wszystkie możliwe objawy typowo ciążowe. A ja oprócz zmęczenia i bólu piersi nic. Na dodatek ból piersi od wczoraj jakby się zmniejszył...

Jakiego rodzaju bóle brzucha Wam dokuczają ? Czy w ogóle dokuczają ? Ja z tamtej ciąży pamiętam, że często dokuczał mi ból wiązadła obłego i teraz chyba też mnie to lapie. Z drugiej strony jestem w terminie spodziewanej miesiączki. Chyba trochę fiksuje 🙈🙈
Od początku od czasu do czasu towarzyszy mi też takie pobolewanie macicy. Mamaginekolog w jednym z artykułów pisała, że takie okresowe bóle kobiecie z doświadczenia kojarzą się z krwawieniem, stąd nasza reakcja, a sam objaw opisywała jako częsty w ciąży 🙂

Witaj!!! Nic się nie chwalilas na styczniowkach ;) ale super !!
Edit: chyba, że coś przegapiłam 🙈🙈
Ostatnio wspomniałam, ale mogło umknąć. 😀

Z ostatnio poruszanych tematów to:
1. Jeśli chodzi o objawy to standardowo drażliwe, powiększone piersi, latam do kibelka na siku częściej niż zwykle, w ostatnich dniach odrzuciło mnie od mięsa i słodkiego- podobnie jak w poprzedniej ciąży. Dodatkowo dzisiaj się popłakałam na "Patriocie". Kłucia w podbrzuszu w okolicy jajników i uczucie ciężkości podbrzusza pojawiają się regularnie, szczególnie jak za dużo porobię w pracy czy w domu. No i też się martwię jak się to.pojawia, chyba przez tą biochemiczną ostatnio.
2. Wyprawkę mamy po synu, więc oprócz artykułów higienicznych nie mam w planach nic kupować.
3. U nas funkcjonuje łóżeczko drewniane i takie było od początku. Na jesień planujemy przeprowadzić go do normalnego łóżka. Nadal będzie w naszym pokoju, bo innego wyjścia nie mamy. Do niedawna jak pojawiała się choroba czy szły żeby niestety lądował w naszym łóżku, ale od jakiegoś czasu pięknie śpi sam, sam zasypia i śpi po 11 h. Gdyby się dało to teraz przeprowadzilibyśmy go do oddzielnego pokoju, no jest na to gotowy.
4. Moja mama wie o ciąży. Reszcie rodziny powiemy po prenatalnych.

reklama
Od kilku dni Was podczytuję. Postanowiłam się przywitać. Obecnie jest 5+1 , termin z om 31.01./01.02.2025 w zależności od strony/aplikacji. Na pokładzie syn z połowy stycznia 2023. W marcu była biochemiczna. Teraz dwie kreski i trzymają się dzielnie, beta ośla tak jak powinna. Wizyta 12.06. Mam nadzieję, że będzie wtedy widać wszystko co trzeba.
witaj 😀

Do góry