reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

U mnie to pierwsza ciąża, więc nie mam żadnych innych złych lub dobrych doświadczeń, ale od samego początku mam po prostu takie przeczucie, że będzie dobrze. Potem dobre wyniki i przyrosty bety i ostatnia wizyta też potwierdziła, że jest ok. Wiadomo jakiś tam podświadomy niepokój jest i wszystko się może wydarzyć, ale myślę, że nastawienie plus dbanie o siebie i odpoczywanie to podstawa, którą możemy zrobić, na resztę za bardzo nie mamy wpływu :( Ja też jestem zdania, że złe myśli przyciągają złe rzeczy i nastawiam się, że będzie wszystko dobrze i dzięki temu jestem spokojna. Też każda wizyta w toalecie i każda pobudka rano jest zawsze niewiadomą i myślę, że to jest po prostu normalne, że będziemy się bały tego krwawienia. Ale najważniejsze jest nastawienie - przynajmniej ono u mnie robi jak na razie dużą robotę :) i niemyślenie tylko o tym, ale dobry serial, spacer, jakieś wyjście na obiad to też jest ważne żeby trochę przewietrzyć głowę. :)

reklama
Jestem po….
Wszystko dobrze 😍 jest zarodek i echo zarodka,serduszko coś już momentami USG wyłapywało ale zarodek jeszcze za malutki
Wszystko jest dobrze z om 6+6 a z USG i długość cyklu 5+6
Kontrola za 10 dni
Dziękuję za wsparcie wyszłam to się normalnie popłakałam partnerowi w ramię🫢

Załączniki

• 9CD06E36-BF07-45BD-9737-B33C50F303B7.jpeg
    9CD06E36-BF07-45BD-9737-B33C50F303B7.jpeg
    8,6 KB · Wyświetleń: 67
Jestem po….
Wszystko dobrze 😍 jest zarodek i echo zarodka,serduszko coś już momentami USG wyłapywało ale zarodek jeszcze za malutki
Wszystko jest dobrze z om 6+6 a z USG i długość cyklu 5+6
Kontrola za 10 dni
Dziękuję za wsparcie wyszłam to się normalnie popłakałam partnerowi w ramię🫢
mega super :) gratulacje ;)8-)8-)8-)8-)

Tak, lecę jak minie 1 trymestr na Majorkę 🙄 wakacje planowane już wcześniej, mam wizytę u gina przed wylotem, po przylocie + prenatalne po. Lekarz na ten moment nie widzi przeciwskazan, przepisze mi luteinę w razie gdyby… oraz wykupuje najwyższe ubezpieczenie. Sporo koleżanek było w trakcie na wakacjach, więc staram się żyć tą myślą i nie stresować
polecam zabrać kartę EKUZ

reklama
Tak, lecę jak minie 1 trymestr na Majorkę 🙄 wakacje planowane już wcześniej, mam wizytę u gina przed wylotem, po przylocie + prenatalne po. Lekarz na ten moment nie widzi przeciwskazan, przepisze mi luteinę w razie gdyby… oraz wykupuje najwyższe ubezpieczenie. Sporo koleżanek było w trakcie na wakacjach, więc staram się żyć tą myślą i nie stresować
Byłam na Majorce teraz na przełomie 4/5 tygodnia. Również urlop zaplanowany wcześniej więc nie chciałam rezygnować. Miałam kartę Ekuz plus ubezpieczenie w razie co. Duphaston również zabrałam, został mi z poprzedniej ciąży (nie przydał się)
I było super. Nie myślałam o ciąży, mogłam się zrelaksować. Czas szybko zleciał. Polecam 🫶

Do góry