reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Dziewczyny a dużo z Was przyjmuje heparynę? Macie jakieś magiczne triki jak robić zastrzyk żeby nie było siniaków? 🙃
Ja przyjmuję.. mam clexane 400 na noc. Mi się nie robią siniaki. Robię tak jak na filmikach na YouTube, łapie mięcho conajmniej 5cm od pępka, staram się wyluzować, wbijam powoli igłę, wstrzykuje też powolutku, wyciągam igłę i na końcu puszczam mięcho 😁

reklama
Ja myślałam nad karyo plus z test dna. Wydaje się mocno rozszerzone, ale nie robiłam szerszego rozeznania
Wrzuciłam na szybko do chata gpt żeby porównał i karyo wypada najlepiej. Ale szczegóły zagłębie później

Załączniki

• Screenshot_20250102_215630_ChatGPT.jpg
    Screenshot_20250102_215630_ChatGPT.jpg
    345,2 KB · Wyświetleń: 37
Dziewczyny próbowałyście działać już coś z detektorami tętna ?
Mam z poprzedniej ciąży (używałam od 10 tc ) i korci mnie dziś po powrocie do domu spróbować poszukać serduszka 🫢
Nie. Myślałam o tym dzisiaj, nawet rozmawialiśmy z mężem, ale stwierdziliśmy, że to niepotrzebny stres na tym etapie. Wyciągnę pewnie po 12 tygodniu.

A to wkoncu na prenatalnych tylko USG jest refundowane . Bo mi to się kojarzy ze z synem to ja nie miałam żadnych badań prenatalnych ani nic .

A u mnie na razie za dużo nie widać na USG,tzn widać pęcherzyk w macicy, wiek wyliczony z OM 5t+6d ale możliwe że przesunęła mi się owulacja bo testy owu wychodziły ujemne w 14dc.. więc mam przyjść za 2tyg to będzie już wiadomo coś na pewno..
Ti u mnie 6+4 i zarodek z serduszkiem. Dlatego ja umawiała się coś koło tego zawsze, bo wcześniej bym się bała. Ale to normalne :* może spróbuj za tydzień jak się stresujesz?

Dziękuję! W przyszłym tygodniu z południa trafiam na sam północ do Sopotu, to może tam uda mi się dorwać jakiegoś lekarza :)
Pocieszam się, że lekarka powinna znać te wszystkie wymiary, i nie powiedziała, że nic z tego.
Będę dobrej myśli, a Tobie dziękuję za dobre słowo!
W Sopocie dr Fiutowski przyjmuje prywatnie. Ja byłam u niego że 4x i spoko nawet. Moje kuzynki prowadziły u niego ciążę.

reklama
Po jutrzejszej wizycie jak okaże się, że jest wszystko ok to zadzwonię zapisać się na usg prenatalne.. i zacznę myślę o badaniu NIFTY.

Ale jak Was czytam to się czuję jak dziecko we mgle.. czy ja muszę te Pappa robić? Czy mogę zrobić USG prenatalne i po prostu prywatnie te Nifty z krwi?

Gubię się 🫣🫣
Nie musisz robić pappa jeśli nie chcesz. ;)

Do góry