reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
Szkoda, że nie znasz tych wymiarów, bo generalnie jest przyjęte, że powyżej jakiejś tam wielkości pęcherzyka ciążowego i jakiejś tam wielkości pęcherzyka żółtkowego MUSI pojawić się zarodek. Kolejna niepisana reguła jest taka, że jeśli jest pęcherzyk żółtkowy to zwykle max 2 dni później pojawia się zarodek. Jesli nerwy będą cię zjadać, to już za 4 dni coś powinno mignąć na usg- możesz sprawdzić.
Tule i trzymam kciuki za pozytywne zakończenie ❤️
Dziękuję! W przyszłym tygodniu z południa trafiam na sam północ do Sopotu, to może tam uda mi się dorwać jakiegoś lekarza :)
Pocieszam się, że lekarka powinna znać te wszystkie wymiary, i nie powiedziała, że nic z tego.
Będę dobrej myśli, a Tobie dziękuję za dobre słowo!

Dziękuję! W przyszłym tygodniu z południa trafiam na sam północ do Sopotu, to może tam uda mi się dorwać jakiegoś lekarza :)
Pocieszam się, że lekarka powinna znać te wszystkie wymiary, i nie powiedziała, że nic z tego.
Będę dobrej myśli, a Tobie dziękuję za dobre słowo!
Pamiętaj tez, że jeśli mieścisz się w tych wymiarach co do pęcherzyków, to być może zarodek już jest- ale nie wyłapany przez USG jeszcze :) Na moim pierwszym USG tej ciąży tez miałam oba pęcherzyki bez lokatora i lekarka powiedziała, że tak naprawdę te najczulsze aparaty USG wyłapują zarodki od ok. 3mm, a wiadomka, że przecież lokatorzy startują od zera :)

A kiedy wyszedł Ci pierwszy test?
Jeżeli nie wiesz kiedy była owulacja, to bez obaw:) ja miałam w 19 dc, ale wiedziałam dokładnie kiedy doszło do zaplodnienia, a i tak poszłam wcześniej do lekarza żeby potwierdzić że nie ma ciąży pozamacicznej. Byłam jakoś 5+0 i pani doktor nie mogla
znaleźć pęcherzyka - wtedy miałam betę prawie 6 tys. Dwa tygodnie później było już serduszko :)
W 25dc miałam taki ledwo widoczny test pozytywny, owulacja mogła być ok 16-17dc najpóźniej.. no nic, pozostaje czekać.. dziękuję

Czy wy macie to za jednym razem? Pappa i USG? Mi powiedzieli w invicta, że muszą być min 2 dni przerwy…
W 1 ciąży miałam za jednym zamachem, rano krew, potem usg. Teraz nie wiem czy robić pappa, muszę porozmawiać z ginekologiem, chociaż znając jego nawet nie będzie chciał słyszeć, że nie 😅

Po jutrzejszej wizycie jak okaże się, że jest wszystko ok to zadzwonię zapisać się na usg prenatalne.. i zacznę myślę o badaniu NIFTY.

Ale jak Was czytam to się czuję jak dziecko we mgle.. czy ja muszę te Pappa robić? Czy mogę zrobić USG prenatalne i po prostu prywatnie te Nifty z krwi?

Gubię się 🫣🫣
Nie musisz, ale jest zalecane.

reklama
Dziewczyny a dużo z Was przyjmuje heparynę? Macie jakieś magiczne triki jak robić zastrzyk żeby nie było siniaków? 🙃

Do góry