reklama
NataliaNatka
Fanka BB :)
Dziękuję! W przyszłym tygodniu z południa trafiam na sam północ do Sopotu, to może tam uda mi się dorwać jakiegoś lekarzaSzkoda, że nie znasz tych wymiarów, bo generalnie jest przyjęte, że powyżej jakiejś tam wielkości pęcherzyka ciążowego i jakiejś tam wielkości pęcherzyka żółtkowego MUSI pojawić się zarodek. Kolejna niepisana reguła jest taka, że jeśli jest pęcherzyk żółtkowy to zwykle max 2 dni później pojawia się zarodek. Jesli nerwy będą cię zjadać, to już za 4 dni coś powinno mignąć na usg- możesz sprawdzić.
Tule i trzymam kciuki za pozytywne zakończenie
Pocieszam się, że lekarka powinna znać te wszystkie wymiary, i nie powiedziała, że nic z tego.
Będę dobrej myśli, a Tobie dziękuję za dobre słowo!
Cherry_Tomato
Pamiętaj tez, że jeśli mieścisz się w tych wymiarach co do pęcherzyków, to być może zarodek już jest- ale nie wyłapany przez USG jeszcze Na moim pierwszym USG tej ciąży tez miałam oba pęcherzyki bez lokatora i lekarka powiedziała, że tak naprawdę te najczulsze aparaty USG wyłapują zarodki od ok. 3mm, a wiadomka, że przecież lokatorzy startują od zeraDziękuję! W przyszłym tygodniu z południa trafiam na sam północ do Sopotu, to może tam uda mi się dorwać jakiegoś lekarza
Pocieszam się, że lekarka powinna znać te wszystkie wymiary, i nie powiedziała, że nic z tego.
Będę dobrej myśli, a Tobie dziękuję za dobre słowo!
sugarcane
W 25dc miałam taki ledwo widoczny test pozytywny, owulacja mogła być ok 16-17dc najpóźniej.. no nic, pozostaje czekać.. dziękujęA kiedy wyszedł Ci pierwszy test?
Jeżeli nie wiesz kiedy była owulacja, to bez obaw ja miałam w 19 dc, ale wiedziałam dokładnie kiedy doszło do zaplodnienia, a i tak poszłam wcześniej do lekarza żeby potwierdzić że nie ma ciąży pozamacicznej. Byłam jakoś 5+0 i pani doktor nie mogla
znaleźć pęcherzyka - wtedy miałam betę prawie 6 tys. Dwa tygodnie później było już serduszko
Gosia0132
Mi w 1 ciąży kazali zrobić tego samego dniaCzy wy macie to za jednym razem? Pappa i USG? Mi powiedzieli w invicta, że muszą być min 2 dni przerwy…
Gosia0132
Ja jeszcze nie wiem :/ jakoś nie miałam głowy aby to porównaćDziewczyny, które decydują się na badania z wolnych wod płodowych: nifty czy sanco?
Gosia0132
Ja myślałam nad karyo plus z test dna. Wydaje się mocno rozszerzone, ale nie robiłam szerszego rozeznaniaJa jeśli się zdecyduje to też Sanco. Myślę też nas Karyo Plus
Kasia.90
Zaciekawiona BB
W 1 ciąży miałam za jednym zamachem, rano krew, potem usg. Teraz nie wiem czy robić pappa, muszę porozmawiać z ginekologiem, chociaż znając jego nawet nie będzie chciał słyszeć, że nieCzy wy macie to za jednym razem? Pappa i USG? Mi powiedzieli w invicta, że muszą być min 2 dni przerwy…
Nie musisz, ale jest zalecane.Po jutrzejszej wizycie jak okaże się, że jest wszystko ok to zadzwonię zapisać się na usg prenatalne.. i zacznę myślę o badaniu NIFTY.
Ale jak Was czytam to się czuję jak dziecko we mgle.. czy ja muszę te Pappa robić? Czy mogę zrobić USG prenatalne i po prostu prywatnie te Nifty z krwi?
Gubię się
Annnna1994
Ja nie chcę w tej ciąży robić pappy w poprzedniej przeplakalam przez nią tyle że głowa mała. Teraz tylko sanco plus prenatalne
reklama
Podziel się: