reklama
Mój ziomek obrócił się w 31 tygodniu, ale jak już pisałam zdążył się jeszcze w 32 obrócić głową do góry i znowu odwrócić się głową w dół. Dziś jest bardzo mało aktywny akurat i przez chwilę się zastanawiałam czy przypadkiem nie odwrócił się znowu głową do góry. W poniedziałek się okaże a wtedy będzie już 34+1 podobno jak do 35 się nie obrócą to wtedy jest problemDzisiaj byłam u ginekologa i generalnie wszystko ok poza tym, że dobrze czułam, że mała jeszcze się nie odwróciła... No i zaczęłam się martwić... W którym tyg wasze maluchy były już ułożone główką w dól?
A który tydzień?Nieźle wywija no dobra, to się przestaje martwić jeszcze jest czas
Palinka13
Moderator
moj juz jest od dwoch miesiecy, co wizyta to glowa w dolDzisiaj byłam u ginekologa i generalnie wszystko ok poza tym, że dobrze czułam, że mała jeszcze się nie odwróciła... No i zaczęłam się martwić... W którym tyg wasze maluchy były już ułożone główką w dól?
30 więc wiem że jeszcze czas. W sumie gdyby nie nieprzemyślany tekst mojej gin ( która jest naprawdę super ale szybciej powiedziała niż pomyślała ) że szkoda żebym miała za 3 razem cesarkę to pewnie bym na to nie zwróciła aż takiej uwagi, a tak to zaczęłam rozkminiac. Ale kolejna wizyta za niecałe 2 tyg więc może się coś zmieni.A który tydzień?
W którym tyg macie zalecone ktg?
Zapisałam się do szkoły rodzenia ( bardziej przez wzgląd na ktg i opiekę po porodzie niż same zajęcia, aczkolwiek też są fajne i mozna być online) i od 32 tyg można przychodzić już na badanie. Z chłopakami kojarzę że coś koło 36 a może nawet 38 przychodziłam ale to było dawno więc mogę się myslic)
Ja byłam na szkole rodzenia dla zajęć. Bo opieka u nas jest taka sama dla każdego. Zaczyna się od 32 i zawsze przed wizytą od tego tygodnia jest ktg. Ja na szczęście powinno wyjść tak że będę miała dwa razy bo leżenie 40 minut pod tym urządzeniem już mnie wkurza a będzie to pierwszy raz30 więc wiem że jeszcze czas. W sumie gdyby nie nieprzemyślany tekst mojej gin ( która jest naprawdę super ale szybciej powiedziała niż pomyślała ) że szkoda żebym miała za 3 razem cesarkę to pewnie bym na to nie zwróciła aż takiej uwagi, a tak to zaczęłam rozkminiac. Ale kolejna wizyta za niecałe 2 tyg więc może się coś zmieni.
Zapisałam się do szkoły rodzenia ( bardziej przez wzgląd na ktg i opiekę po porodzie niż same zajęcia, aczkolwiek też są fajne i mozna być online) i od 32 tyg można przychodzić już na badanie. Z chłopakami kojarzę że coś koło 36 a może nawet 38 przychodziłam ale to było dawno więc mogę się myslic)
My mamy podobny etap wiec sie wypowiem moj to zmienia poze co wizyte, raz byl głowa w dół, raz miednicowo, raz na poprzek30 więc wiem że jeszcze czas. W sumie gdyby nie nieprzemyślany tekst mojej gin ( która jest naprawdę super ale szybciej powiedziała niż pomyślała ) że szkoda żebym miała za 3 razem cesarkę to pewnie bym na to nie zwróciła aż takiej uwagi, a tak to zaczęłam rozkminiac. Ale kolejna wizyta za niecałe 2 tyg więc może się coś zmieni.
Wiem, że można spróbować dziecko obrócić ćwiczeniami lub przy pomocy lekarza, ale wtedy na wszelki wypadek robi się to juz w szpitalu.
Co do ktg to moj gin jeszcze nic nie wspominal bo chyba za wcześnie.
U nas jest ktg płatne 100 zł ale jak jesteś zapisana do szkoły rodzenia to za darmo mało tego, póki z ktg jest zaraz obok ginekologicznego. A do szkoły rodzenia chodziłam przy pierwszej ciąży, przy trzeciej już nie czuje takiej potrzeby. Część zajęć odtwarzam przez internet bo faktycznie są fajneJa byłam na szkole rodzenia dla zajęć. Bo opieka u nas jest taka sama dla każdego. Zaczyna się od 32 i zawsze przed wizytą od tego tygodnia jest ktg. Ja na szczęście powinno wyjść tak że będę miała dwa razy bo leżenie 40 minut pod tym urządzeniem już mnie wkurza a będzie to pierwszy raz
reklama
To wesoło masz czyli też jeszcze nie jest główką w dół?My mamy podobny etap wiec sie wypowiem moj to zmienia poze co wizyte, raz byl głowa w dół, raz miednicowo, raz na poprzek
Wiem, że można spróbować dziecko obrócić ćwiczeniami lub przy pomocy lekarza, ale wtedy na wszelki wypadek robi się to juz w szpitalu.
Co do ktg to moj gin jeszcze nic nie wspominal bo chyba za wcześnie.
Wlaśnie też czytałam o tych ćwiczeniach i ,,masażu" lekarza. Zobaczymy co się okaże na początku grudnia