U mnie dziś 29+0 i zaczynam się trochę stresować .dłuży mi się do wizyty martwię się czy wszystko będzie w porządku.I od weekendu mam takie uderzenia gorąca jak wchodzę do sklepu noi odczuwam że szybciej się mecze łapie zadyszkę przy pierwszej ciąży wydaje mi się że te wszystkie objawy były później a może już nie pamiętam a Wy też tak macie ?
reklama
A czym tu się stresować? Coś się dzieje? Ja 30+1 się męczę i łapie zadyszki także tak do tego mam taki ból bioder ale tych bioder jakby od pośladków. Wydaje mi się że to od tego że cały czas człowiek w rozkroku jakimś jest bo ciężko nogi dobrze złączyć a przed ciążą to tylko nóżka na nóżkę ciężko mi znaleźć jakąkolwiek wygodną pozycję do siedzenia czy leżenia, dlatego teraz zaczynam wynajdywać sobie dużo zajęć żeby się zmęczyć i po prostu chcieć usiąść w jakiejkolwiek pozycji xDU mnie dziś 29+0 i zaczynam się trochę stresować .dłuży mi się do wizyty martwię się czy wszystko będzie w porządku.I od weekendu mam takie uderzenia gorąca jak wchodzę do sklepu noi odczuwam że szybciej się mecze łapie zadyszkę przy pierwszej ciąży wydaje mi się że te wszystkie objawy były później a może już nie pamiętam a Wy też tak macie ?
Stres żeby wszystko było dobrze przed porodem jak i poA czym tu się stresować? Coś się dzieje? Ja 30+1 się męczę i łapie zadyszki także tak do tego mam taki ból bioder ale tych bioder jakby od pośladków. Wydaje mi się że to od tego że cały czas człowiek w rozkroku jakimś jest bo ciężko nogi dobrze złączyć a przed ciążą to tylko nóżka na nóżkę ciężko mi znaleźć jakąkolwiek wygodną pozycję do siedzenia czy leżenia, dlatego teraz zaczynam wynajdywać sobie dużo zajęć żeby się zmęczyć i po prostu chcieć usiąść w jakiejkolwiek pozycji xD
Witam się wieczorową porą
Byłam u doktora, zrobił USG i wszystko w porządku. Serduszko 125/minutę. Doktor nie miał zastrzeżeń, więc może jest w porządku, chociaż ostatnio było około 140.
Mówił, że jeśli przez dwie godziny po jedzeniu nie czuję ruchów, natychmiast jechać na ktg.
Byłam u doktora, zrobił USG i wszystko w porządku. Serduszko 125/minutę. Doktor nie miał zastrzeżeń, więc może jest w porządku, chociaż ostatnio było około 140.
Mówił, że jeśli przez dwie godziny po jedzeniu nie czuję ruchów, natychmiast jechać na ktg.
A czytałam że po 30 tygodniu tętno spada więc to też jest normalneWitam się wieczorową porą
Jeszcze mamy dużo czasu do stresu. Wiem że te słowa czasem ciężko wprowadzić w życie, ale naprawdę na spokojnie. Więcej relaksu mniej stresu bo naprawdę można zwariować, bo tyle rzeczy może pójść nie tak, że jak będziemy o tym myśleć to można się łatwo wpakować w depresję lub panikęStres żeby wszystko było dobrze przed porodem jak i po
W pierwszej ciąży też tak miałam przy 7 miesiącu się stresowałam bardziej niż w 9Jeszcze mamy dużo czasu do stresu. Wiem że te słowa czasem ciężko wprowadzić w życie, ale naprawdę na spokojnie. Więcej relaksu mniej stresu bo naprawdę można zwariować, bo tyle rzeczy może pójść nie tak, że jak będziemy o tym myśleć to można się łatwo wpakować w depresję lub panikę
Może dlatego że teraz wizyty są jeszcze rzadsze a brzuch rośnieW pierwszej ciąży też tak miałam przy 7 miesiącu się stresowałam bardziej niż w 9
reklama
Co znaczy, że rzadsze? U mnie cały czas są co 3 tygodnieMoże dlatego że teraz wizyty są jeszcze rzadsze a brzuch rośnie