reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Od 2 dni czuje się już jak 8 czy 9 miesiącu przynajmniej tak to wspominam.Brzuch nagle zrobił się ciężki twardy i kłujacy przez wzdęcia...Mam nadzieję że po prostu mała teraz szybko rośnie i wszystko się tak rozciąga stąd taki dyskomfort.w poniedziałek idę do lekarza to zobaczymy

Od 2 dni czuje się już jak 8 czy 9 miesiącu przynajmniej tak to wspominam.Brzuch nagle zrobił się ciężki twardy i kłujacy przez wzdęcia...Mam nadzieję że po prostu mała teraz szybko rośnie i wszystko się tak rozciąga stąd taki dyskomfort.w poniedziałek idę do lekarza to zobaczymy
Ja dyskomfort z brzuchem mam od momentu jak już tylko się pokazał. Cały czas twardy, napięty co chwila gdzieś kłuje i ciągnie. Także powiedz lekarzowi niech sprawdzi, ale obawiam się że to po prostu normalne ciążowe sprawy 😢 ja po tym co się dzieje z moim ciałem i że to wszystko jest takie bolesne, jak nie brzuch to plecy, jak nie plecy to nogi i tak w kółko... To bardzo chciałabym poznać osobę, która powiedziała kiedyś że jest to stan błogosławiony 🤣 aż chciałabym się jej zapytać co miała w głowie wypowiadając te słowa 🤣

U mnie jest podobnie z tymi objawami. Szczerze mówiąc to jestem zmęczona tym samopoczuciem. Do końca jeszcze niby mało czasu a tak naprawdę brzuszek urośnie i jeszcze ciężej będzie. Pod koniec poprzednich ciąż płakałam z bezsilności 🙈 wczoraj po południu zaczęłam się źle czuć do tego stopnia , że jak się położyć chciałam spać to musiałam co parę minut wstawać i siadać na łóżku. Dzisiaj wróciłam z przedszkola i znowu mam te kłucia po prawej stronie pod żebrami. Tak jak bym miała kolkę cały czas. Nie zjadłam nawet śniadania, bo wczoraj męczyłam się z uczuciem przepełnienia - nawet nie wiem jak to określić. Żołądek wysoko jakby jakaś niestrawność była. No nie przyjemne samopoczucie. Chciałabym dużo i ogólnie robię to co trzeba, ale męczy i obawiam się, że będzie gorzej. Ciąża wspaniały czas i ja uświadamiam sobie, że w moim wypadku to ostatnia ciąża, bo nie planuję więcej dzieci. Cieszę się, że mogę być w tej ciąży i czuć ruchy dzidziusia, ale ciąża jest dużym obciążeniem i ta akurat trochę mi dokucza.

Ja szczerze mówiąc nie czuję się na 6 miesiąc tylko właśnie na 8🫣 najbardziej lekka czuję się rano jak wstanę, ale to trwa chwilę 😁

Ja dyskomfort z brzuchem mam od momentu jak już tylko się pokazał. Cały czas twardy, napięty co chwila gdzieś kłuje i ciągnie. Także powiedz lekarzowi niech sprawdzi, ale obawiam się że to po prostu normalne ciążowe sprawy 😢 ja po tym co się dzieje z moim ciałem i że to wszystko jest takie bolesne, jak nie brzuch to plecy, jak nie plecy to nogi i tak w kółko... To bardzo chciałabym poznać osobę, która powiedziała kiedyś że jest to stan błogosławiony 🤣 aż chciałabym się jej zapytać co miała w głowie wypowiadając te słowa 🤣
Na ostatniej wizycie dostałam aspargin właśnie na twardy brzuch ( magnez i potas) i muszę przyznać że jest lepiej. Dlatego warto o wszystkim mówić gin.
A co do stanu błogosławionego to prawda 🤣 i potem jeszcze URLOP macierzyński.

Jeju, mnie tak brzuch boli ostatnio. Najgorzej jak mały się rusza, wtedy ból wzmaga się a aktywny jest coraz częściej.
Część ubranek wyprawa, otulacze, kocyki oto też.
Teraz mam lenia i nic mi się nie chce.

Cukry poszły mi do góry, nosz.....
Jakie macie nocne? Mnie zaczęły iść w okolicach 110/120. Trochę mnie to martwi, a dopiero co miałam problem z niskimi.

Jeju, mnie tak brzuch boli ostatnio. Najgorzej jak mały się rusza, wtedy ból wzmaga się a aktywny jest coraz częściej.

Jakie macie nocne? Mnie zaczęły iść w okolicach 110/120. Trochę mnie to martwi, a dopiero co miałam problem z niskimi.
Ja akurat na krzywej siedzę.
W ciąży dwa razy robiłam na czczo to miałam 82 i 75. Mam nadzieję że dziś żadnej niespodzianki nie będzie.

Nocne badałam tylko przy zmianach ilości insuliny na noc. I po insulinie miałam 80.

Warto tak wysokie cukry nocne skonsultować z diabetologiem plus przyjrzeć się czy dobre posiłki jesz jako kolację albo może jesz za mało i organizm w nocy jest głodny.

O której mierzyłaś te nocne?

reklama
Do góry