reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Bardzo się cieszę że z malutką wszystko dobrze ❤️. To nie dobrze z tą morfologią... Odżywiaj się dobrze i dbaj o siebie ❤️ a który to tydzień przypomnij?
Jutro będzie rowno 26 TC. Ja się odżywiam właśnie o to chodzi😉 jem kiedy chcę i to na co mam ochotę 🙈 owoce i sporo słodyczy. Mój ginekolog powiedziała że dużo morfologia spadła i w zasadzie od czego to zależy 🤔

reklama
Cześć dziewczyny, dopiero tu trafiłam bo szukam podpowiedzi z dietą cukrzycową. To moja pierwsza ciąża i dziś jest 22t+1. Miło widzieć inne mamy, które również mają termin na styczeń. U mnie sporo stresu było od początku bo to późna ciąża - mam 39 lat, dodatkowo już po 2 miesiącach pojawiły się problemy x ciśnieniem, ktore na szczęście od tamtej pory są unormowane. Na ten moment moja córeczka (Zoja) rozwija się bardzo ładnie tylko jest szczuplutka, jest w 14 centylu.
Witaj 😊
Mój maluszek na początku szybko szedł, teraz już zwolnił i jest w okolicach 20 centylu.

Mam cudowną wiadomość dla mnie ❤️ krwiak zniknął ❤️ jestem przeszczęśliwa, że ten koszmar się skończył ❤️ dostałam skierowanie do kardiologa z tym sercem, bo powiedział że przy wysiłku to normalne ale jak ja to mam jak leżę i nic nie robię to trzeba to okiem specjalisty sprawdzić. Nasza kruszynka to zdecydowanie już nie kruszynka 😅 800 gramów chłopa ❤️ 25+3 🤪
Wspaniała wiadomość!! 😍

Jutro będzie rowno 26 TC. Ja się odżywiam właśnie o to chodzi😉 jem kiedy chcę i to na co mam ochotę 🙈 owoce i sporo słodyczy. Mój ginekolog powiedziała że dużo morfologia spadła i w zasadzie od czego to zależy 🤔
Ja biorę sporo witamin z grupy B, D3, dużo magnezu i potasu (naprawdę dużo) Sporo mięsa, dużo dużo jajek i nabiał. Na razie morfologia piękna.

Ciśnienie jak na razie też bardzo dobre mimo późnej ciąży 40+

Nie chciałabym nikogo wprowadzić w błąd. Ja mam pakiet w PZU i mogę z dnia na dzień iść do ginekologa ale na samym początku sprawdzałam dostępność wizyt na NFZ i pierwsza możliwa wizyta do ginekologa z dobrymi opiniami była po 2 mc. Może jak już ktoś jest ciężarna pacjentka to ma częściej wizyty- tego nie wiem bo 3cia ciążę prowadzę prywatnie
Już za pierwszym razem na NFZ dostałam bardzo szybko wizytę - jakoś tydzień, do dwóch tygodni. Pytały czy dobrze się czuję, potwierdziłam. Gdybym miała obawy to przyjęły by mnie od razu. Mają nakaz przyjąć kobietę w ciąży w ciągu 7 dni. Najlepiej iść bezpośrednio do gabinetu, nie mogą odmówić.

Witam obecnie jestem w 23 tygodniu ciąży od paru dni mam wrażenie obrzmienia łydek przy chodzeniu uczucie ciężkości i momentami swędzenia.Czy warto zrobić jakieś dodatkowe badania krwi? Może któraś mama tak miała denerwuje się bo w poprzednich ciążach tak nie miałam.
Mnie bolą nogi aż do pachwin. W momencie potrafią zrobić się jak z ołowiu i muszę szybko usiąść.
Nie widzę żadnej opuchlizny, ale gumka w skarpetkach zostawia ślad, kiedy dużo chodzę.

Cześć dziewczyny😊 Ja dzisiaj po wizycie u lekarza. Opowiedziałam o wszystkich swoich obawach i dolegliwościach. Glukoza wyszła mi w porządku, ale bardzo spadła morfologia i muszę zacząć brać żelazo , jakiś lek na żylaki i mocz. Ogólnie w porządku 🙂 malutka waży prawie 800 gramów ♥️ i nie przekręciła się główką do dołu, ale do 30 TC ma czas🙂 Pozdrawiam 🤗

Czytałam, że dziecko kręci się w brzuszku aż do 32 tyg i pod koniec tego tygodnia obraca się na stałe główką do góry, ale nie jest to regułą, czasem może to być poznać ej, ale musi mieć do tego warunki.
Widziałam na YT super sposoby ułożenia ciała pomagające dziecku obrać odpowiednią pozycję.

Hejka,
Jak minął Wam weekend?
Nam całkiem aktywnie bo i zaliczyliśmy odwiedziny znajomych z dużą ilością dzieci 😉 i mecze chłopków, jesienne spacery i najważniejsze kupiliśmy wózek 💕 tyle czasu się nie mogłam zdecydować a jak zobaczyłam venicci to przepadałam! Także jestem już spokojna- malutka ma furę.
A co do wyników krwi- to moje książkowe poza TSH. Od czwartku muszę brać tabletki. Ale moja gin mówi, że to nie duże odchylenie także na spokojnie

Hejka,
Jak minął Wam weekend?
Nam całkiem aktywnie bo i zaliczyliśmy odwiedziny znajomych z dużą ilością dzieci 😉 i mecze chłopków, jesienne spacery i najważniejsze kupiliśmy wózek 💕 tyle czasu się nie mogłam zdecydować a jak zobaczyłam venicci to przepadałam! Także jestem już spokojna- malutka ma furę.
A co do wyników krwi- to moje książkowe poza TSH. Od czwartku muszę brać tabletki. Ale moja gin mówi, że to nie duże odchylenie także na spokojnie
U nas na spokojnie w domu ☺️ kompletujemy i zamawiamy po kolei rzeczy z wyprawki, przyszedł kokon z lnu, kombinezon merino, dziś powinien dojść śpiworek z wełną do wózka i rożek 😁 wszystko na vinted 😅 więc z mężem tylko siedzimy ja na vinted a on na olx i szperamy i wyszukujemy najfajniejszych rzeczy za najlepszą kaskę :) wózek mamy upatrzony i żałuję, że nie zamówiłam od razu bo skończyła się promocją i teraz jest 1000 zł droższy 🫣 więc czekamy znowu na promocję. W najgorszym wypadku będzie dopiero jakaś na Black friday więc będziemy tylko trzymać kciuki żeby doszło 🤣 jak nie to jeszcze mamy od biedy yoyo z wkładką gondolową:p

U nas na spokojnie w domu. Mąż remont robi 🙂 wyprawkę też pomału kompletuje, po malutki do przodu😉 kurczę idę dzisiaj rano do przedszkola z dziećmi, temperatura mocno spadła. Zakładam bezrękawnik taki dłuższy sobie kupiłam na poprzedni sezon a tu psikus dziewczyny😁 nie na szans na zapięcie się, bo brzuszek urósł😁 także w kurtkę zimową z tamtego roku już w ogóle nie biorę pod uwagę🙈

U nas na spokojnie w domu. Mąż remont robi 🙂 wyprawkę też pomału kompletuje, po malutki do przodu😉 kurczę idę dzisiaj rano do przedszkola z dziećmi, temperatura mocno spadła. Zakładam bezrękawnik taki dłuższy sobie kupiłam na poprzedni sezon a tu psikus dziewczyny😁 nie na szans na zapięcie się, bo brzuszek urósł😁 także w kurtkę zimową z tamtego roku już w ogóle nie biorę pod uwagę🙈
W zeszłym roku roku zamówiłam bezrękawnik w rozmiarze S a przyszedł L. Nie zorientowałam się od razu i tak zwlekałam z odesłaniem aż stwierdziłam że taki duży też jest fajny bo oversize. Rzutki temu mam co na siebie założyć bo faktycznie rano jest zimno!!!

U nas na spokojnie w domu ☺️ kompletujemy i zamawiamy po kolei rzeczy z wyprawki, przyszedł kokon z lnu, kombinezon merino, dziś powinien dojść śpiworek z wełną do wózka i rożek 😁 wszystko na vinted 😅 więc z mężem tylko siedzimy ja na vinted a on na olx i szperamy i wyszukujemy najfajniejszych rzeczy za najlepszą kaskę :) wózek mamy upatrzony i żałuję, że nie zamówiłam od razu bo skończyła się promocją i teraz jest 1000 zł droższy 🫣 więc czekamy znowu na promocję. W najgorszym wypadku będzie dopiero jakaś na Black friday więc będziemy tylko trzymać kciuki żeby doszło 🤣 jak nie to jeszcze mamy od biedy yoyo z wkładką gondolową:p
Też mi się udało tyle pięknych rzeczy upolować na vinted za grosze 💕 zrobiłam porządek na strychu i pełne kartonu ubrań i gadżetów po synach wystawiłam i sprzedałam więc się śmieje, że praktycznie poza wózkiem, łóżeczkiem i dostawką będę miała wyprawkę za darmo. Tzn za te pieniądze ze sprzedaży. Mąż się śmieje, że się minęłam z powołaniem i powinnam być handlowcem 😉

Podziwiam, że liczyłaś że się zapniesz 🤣

reklama
Do góry