reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
No akurat z tym się nie zgadzam. Lekarz wykonujący mi prenatalne mówił, ze jak jest różnica więcej niż 5 dni, to biorą termin z usg.
jak widać każdy ginekolog inaczej. Leczy to co powiesz na to jak moj gin liczy mi na podstawie OM? Nie ma co iść w zawarte. Bo i jedna i druga opcja jest poprawna

No akurat z tym się nie zgadzam. Lekarz wykonujący mi prenatalne mówił, ze jak jest różnica więcej niż 5 dni, to biorą termin z usg.
Dodam że ten ginekolog z filmiku to nie byle pierwszy tylko obeznany facet światowy obejrzałam parę innych filmików i jeździ po świecie zna różne możliwości i teorie

jak widać każdy ginekolog inaczej. Leczy to co powiesz na to jak moj gin liczy mi na podstawie OM? Nie ma co iść w zawarte. Bo i jedna i druga opcja jest poprawna
Bo na początku tak jest liczone z om, wymiary dziecka są w mm wystarczy drgnięcie ręki i już wyjdzie inaczej. Najszybciej na prenatalnych mówi się o terminie porodu takim dokładniejszym. No chyba że mówimy o różnicy w tygodniach

Bo na początku tak jest liczone z om, wymiary dziecka są w mm wystarczy drgnięcie ręki i już wyjdzie inaczej. Najszybciej na prenatalnych mówi się o terminie porodu takim dokładniejszym. No chyba że mówimy o różnicy w tygodniach
No dlatego mowie ze datę obliczona mialam z miesiączki a na usg trymestralnym w dni temu tylko powiedział że się zgadza z miesiączka czyli jest poprawnie wyliczone 😊

reklama
Do góry