No akurat z tym się nie zgadzam. Lekarz wykonujący mi prenatalne mówił, ze jak jest różnica więcej niż 5 dni, to biorą termin z usg.Potem mowi ze jak 6/7dni to na podstawie miesiączki przesłuchaj jeszcze raz
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No akurat z tym się nie zgadzam. Lekarz wykonujący mi prenatalne mówił, ze jak jest różnica więcej niż 5 dni, to biorą termin z usg.Potem mowi ze jak 6/7dni to na podstawie miesiączki przesłuchaj jeszcze raz
jak widać każdy ginekolog inaczej. Leczy to co powiesz na to jak moj gin liczy mi na podstawie OM? Nie ma co iść w zawarte. Bo i jedna i druga opcja jest poprawnaNo akurat z tym się nie zgadzam. Lekarz wykonujący mi prenatalne mówił, ze jak jest różnica więcej niż 5 dni, to biorą termin z usg.
Dodam że ten ginekolog z filmiku to nie byle pierwszy tylko obeznany facet światowy obejrzałam parę innych filmików i jeździ po świecie zna różne możliwości i teorieNo akurat z tym się nie zgadzam. Lekarz wykonujący mi prenatalne mówił, ze jak jest różnica więcej niż 5 dni, to biorą termin z usg.
Bo na początku tak jest liczone z om, wymiary dziecka są w mm wystarczy drgnięcie ręki i już wyjdzie inaczej. Najszybciej na prenatalnych mówi się o terminie porodu takim dokładniejszym. No chyba że mówimy o różnicy w tygodniachjak widać każdy ginekolog inaczej. Leczy to co powiesz na to jak moj gin liczy mi na podstawie OM? Nie ma co iść w zawarte. Bo i jedna i druga opcja jest poprawna
No dlatego mowie ze datę obliczona mialam z miesiączki a na usg trymestralnym w dni temu tylko powiedział że się zgadza z miesiączka czyli jest poprawnie wyliczoneBo na początku tak jest liczone z om, wymiary dziecka są w mm wystarczy drgnięcie ręki i już wyjdzie inaczej. Najszybciej na prenatalnych mówi się o terminie porodu takim dokładniejszym. No chyba że mówimy o różnicy w tygodniach
a masz możliwość pospać na siedząco?A ja wam powiem tak. Zaraz usne na siedzaco
Albo spróbuj na stojącoa masz możliwość pospać na siedząco?
Idę na fotel się kimnąć Chirurdzy lecą na telefonie, Młody ma godzinę bajek więc idę w kimęA ja wam powiem tak. Zaraz usne na siedzaco