Jejku to mój najgorszy scenariusz że dojadę do całkowitego i nagle cc bo właśnie coś nie tak. Jak ktoś się będzie darł na sali operacyjnej to będę ja jak coś bardzo nie chce cięciaJa też uważam, że termin był dobry, dzieciątko donoszone, ale to był szpital kliniczny i bardzo dmuchali na ciężarne. Fajnie, jak są nowe wytyczne Nawet nie wiedziałam.
Ale i tak na mnie wsiedli na IP A ja siedziałam wkurzona na krześle i im mówię, że przyszłam to przyszłam i po co te morały? Aż się położna zapowietrzyła
Wiesz co, było dobrze, bo psychicznie byłam przygotowana na obie opcje. Robiłam szkołę rodzenia online (pandemia) i douczyłam się o każdej opcji porodu: naturalny, indukowany, cesarka. Więc w głowie miałam plan A, B i C.
O cesarce zdecydowali po 10 godzinach indukcji: oksytocyna, skurcze, parte. Więc jak usłyszałam, że tną, to byłam tak szczęśliwa, że miałam ochotę ich wycałować Sama cesarka była fantastyczna, mega empatyczna pielęgniarka anestezjologiczna ze mną rozmawiała, więc mam w głowie wspomnienie takiego ciepła i spokoju.
Pionizacja po 9 godzinach, po 12 godzinach od CC byłam już na neonatologii po syna. Nie chcieli mi go dać, bo za mało czasu odpoczywałam.
Najgorsze było gojenie się rany, ale pewnie pęknięcie/nacięcie krocza boli tak samo...
Plusem był przyjemny połóg, bo po cc oczyścili mi macicę i nie krwawiłam jakoś strasznie
Ale opowieść wyszła
reklama
Ja też nie chciałam, ale jak szły parte, a Młody w miejscu stał, to cięcie było zbawieniem i przyjemnością I mąż dostał na mnie dodatkowe 2 tygodnie zwolnienia, więc byliśmy dłużej razem w domuJejku to mój najgorszy scenariusz że dojadę do całkowitego i nagle cc bo właśnie coś nie tak. Jak ktoś się będzie darł na sali operacyjnej to będę ja jak coś bardzo nie chce cięcia
Pewnie, człowiek w bólu też ma inne myśli także wcale Ci się nie dziwię a po porodzie naturalnym też dostanie opiekę jak coś, musi się zgłosić wtedy do Twojego lekarza rodzinnego jakby szpital nie chciał wystawićJa też nie chciałam, ale jak szły parte, a Młody w miejscu stał, to cięcie było zbawieniem i przyjemnością I mąż dostał na mnie dodatkowe 2 tygodnie zwolnienia, więc byliśmy dłużej razem w domu
Madziulek169
Fanka BB :)
Ja dwa naturalne nie wiem jak jest mieć cesarke ale z punktu widzenia koleżanek które miały jedno i drugie to sobie bardzo chwala cc jak maja porównanie i powiem szczerze że No porod porodem wiadomo bol i że się wymęczysz i już po ale. Np dla mnie dochodza inne stresy zeby urodzić zdrowe zeby wypchnąć to dziecko zeby za długo nie było. W kanale wiecie aby porod naturalmy zakończył się szczęśliwie ... ja bol wytrzymam. Każdy. Nawet po cc byle by dziecko urodzić zdrowo mimo że np cala ciążę ma się prawidłowa a przyjdzie prod i spieprza lekarze.. tego się znowu boję koleżanka ma dziecko z porodu Bo za długo trzymali i jest opóźnione przez porod naturalny eh niby mamy sporo czasu ale moje obawy są w każdej ciąży takie same bo to różnie bywa z tymi porodami naturalnymi .... wiecie co wam jeszcze powiem tym. Kobieta co są po jednym porodzie lub pierwszym że tak drugie idzie szybciej ale wiecie już ta pochwa też nie jest zadowalająca jesteśmy kobietami i uważam że takie rzeczy też warto mówić otwarcie
A to nie wiedziałam, że po sn może mąż dostać opiekęPewnie, człowiek w bólu też ma inne myśli także wcale Ci się nie dziwię a po porodzie naturalnym też dostanie opiekę jak coś, musi się zgłosić wtedy do Twojego lekarza rodzinnego jakby szpital nie chciał wystawić
Madziulek169
W trakcie pologu mi się macica zarwała dosłownie wychodziło że mnie różowe coś bylam przerażona lekarz mowil ze porod byk bardzo szybki i dlatego tak się stało i z emam ćwiczyć się w ciągnie do końca pologu jeżeli nie to zrobią zabieg ... wiecie jak to jest dziecko dzieckiem ale wposlzycie z partnerem który mnie mega wspierał dla mnie było rzeczą. Mega wstydliwa jak to będzie... naszczescie sie wciągnęło wszytsko wspowrotem ale wiem. Ze kobiety po porodach chodzą do urofizjoterapeutow bo te macicę się zarywają często po kolejnych porodach o tym się nie mówi ale myślę że trzeba też poruszać takie tematy ..Ja dwa naturalne nie wiem jak jest mieć cesarke ale z punktu widzenia koleżanek które miały jedno i drugie to sobie bardzo chwala cc jak maja porównanie i powiem szczerze że No porod porodem wiadomo bol i że się wymęczysz i już po ale. Np dla mnie dochodza inne stresy zeby urodzić zdrowe zeby wypchnąć to dziecko zeby za długo nie było. W kanale wiecie aby porod naturalmy zakończył się szczęśliwie ... ja bol wytrzymam. Każdy. Nawet po cc byle by dziecko urodzić zdrowo mimo że np cala ciążę ma się prawidłowa a przyjdzie prod i spieprza lekarze.. tego się znowu boję koleżanka ma dziecko z porodu Bo za długo trzymali i jest opóźnione przez porod naturalny eh niby mamy sporo czasu ale moje obawy są w każdej ciąży takie same bo to różnie bywa z tymi porodami naturalnymi .... wiecie co wam jeszcze powiem tym. Kobieta co są po jednym porodzie lub pierwszym że tak drugie idzie szybciej ale wiecie już ta pochwa też nie jest zadowalająca jesteśmy kobietami i uważam że takie rzeczy też warto mówić otwarcie
Madziulek169
Tak samo mowie jak ty i wcześniej pisałam o tym samym i o moim przypadku że mi nie bral lekarz wyniku z usg tylko z om przy każdej ciąży dlatego napisałam że się nie bierze bo mi nie bral i też dobrze wyliczył. I ze to nie ma znaczenia wielkiego skoro się zgadza q jak jest jakaś nieprawidłowość. Powyżej 7 dni to lekarz napewno by powiedział że się dziecko nie rozwija prawidłowo i zalecil dalsza diagnostykęDo 7 dni data z miesiączki, po 7 dniach z USG. To samo ci napisałam. Niektórzy lekarze uważają, że 5 dni różnicy.
S
sylwia114@
Gość
dlatego kilka tygodni temu wspomniałam wam kiedy warto rozpocząć już w ciąży wizytę u fizjo uroginekologicznejW trakcie pologu mi się macica zarwała dosłownie wychodziło że mnie różowe coś bylam przerażona lekarz mowil ze porod byk bardzo szybki i dlatego tak się stało i z emam ćwiczyć się w ciągnie do końca pologu jeżeli nie to zrobią zabieg ... wiecie jak to jest dziecko dzieckiem ale wposlzycie z partnerem który mnie mega wspierał dla mnie było rzeczą. Mega wstydliwa jak to będzie... naszczescie sie wciągnęło wszytsko wspowrotem ale wiem. Ze kobiety po porodach chodzą do urofizjoterapeutow bo te macicę się zarywają często po kolejnych porodach o tym się nie mówi ale myślę że trzeba też poruszać takie tematy ..
ja mam w planach wizyty oraz po porodzie
wiele kobiet nie chodzi do takich specjalistów a później spotykałam je na ginekologii np. z opadającym pęcherzem moczowym bo miały histeroskopię i nic nie robiły i raptem na emeryturze pęcherz wypada
tak samo z nie trzymaniem moczu
shootingstar
Miałam gołąbki od teściowej… nie polecam przez zapach kapusty omijałam lodówkęja sobie zamowilam do pracy golabka i pieczarkowa . Ciekawe czy jak otworze i powacham to dalej bede chciala
reklama
A ja wczoraj zrobiłam bigos i zeżarłam ze smakiem (nocą odwiedzałam biały tron, ale niczego nie żałuję)Miałam gołąbki od teściowej… nie polecam przez zapach kapusty omijałam lodówkę