reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Jestem już po lekarzu, właśnie wróciłam, jest ok chociaż wytworzył się krwiaczek, dostałam na to luteinę, maleństwu już bije serduszko, wielki człowiek ma 6,7mm ❤️
Mam nadzieję że krwiak się wchłonie i będzie wszystko w porządku
Dużo odpoczynku i spokoju, wchłonie się :) duży Fasolek :D

Ja też już po wizycie, u mnie usg wskazuje 8+2, 1,85cm Człowieczka 💖 wszystko w porządku, ja natomiast mam już schodzić z luteiny. :)

Załączniki

• 77cc4cb4-e00c-410d-82f1-9000b75b7aff.jpg
    77cc4cb4-e00c-410d-82f1-9000b75b7aff.jpg
    83 KB · Wyświetleń: 71
reklama
Dziewczyny, pytanie po nocnych przemysleniach: z czego rezygnujecie na czas ciąży? Kawa? Hybryda? Farbowania włosów? Zabiegi upiększające? Jakieś kremy? Ja już nie mogę patrzeć na moje włosy wiec dziś idę ale na farbę bez amoniaku 🙃

Ja nie farbuję, ale prostuję keratynowo. Zrezygnowałam oczywiście. Paznokcie maluję, ale w domu, lakierami zwykłymi, uznanymi za bezpieczne w ciąży.

Ja byłam farbować włosy w zeszłym tygodniu . Powiedziałam u fryzjera że jestem w ciąży i dostałam farbę bez amoniaku . Kawę ginekolog zaleciła dwie lekkie ( piję jedna ) bo mam słabe ciśnienie 105/58 i zawroty głowy żeby trochę podwyższyć ciśnienie . Stosujecie już jakieś balsamy dla kobiet w ciąży przeciw rozstępom ? Ściągnęłam żele bo słyszałam że korzystanie z lampy też nie do końca jest zdrowe . Więc po 10 latach wróciłam do swoich paznokci , które są zrujnowane teraz 🫣
Tak, balsamy przeciw rozstępom mają sens tylko, jeśli jeszcze rozstępy się nie pojawiły. Całą pierwszą ciążę i po ciąży smarowałam się i super, ani jednego. Mam tylko stare rozstępy z czasów liceum po szybkiej zmianie wagi. A po pierwszej ciąży nic👌 Polecam Palmers. Teraz też już się nim smaruje. Smaruję się dwa razy dziennie.

tak z innej beczki … stary mnie rano tak dzisiaj zagotował , że aż mam wyrzuty sumienia że tak się wyprowadziłam z równowagi . Nie powiem przejął większość obowiązków ale wczoraj pojechał na golfa z kolegą , dzisiaj na kręgle z pracy w piątek jedzie na pogrzeb kolegi i zahaczy czwartek na ognisko firmowe więc mu powiedziałam że cały tydzień będę siedzieć sama wieczorami , że jest mi przykro i godzinę ryczałam jak bóbr a on że jest na każde moje zawołanie że mnie kocha ale nie rozumie . Ja prd faceci .
Opowiem CI historię z mojej poprzedniej ciąży. Marzec 2020, pandemia, ja z krwawieniami, krwiakami w 7 miesiącu ciąży uwięziona w domu, a mój mąż w pracy albo na mieszkaniu, które dla nas remontował. No nie powiem - zajeżdżał się dla mnie i dla dziecka, dla nas. Pewnego wieczoru, ja w szale ciążowych hormonów, tak na niego naskoczyłam, że do dziś pamięta moją furię: "że siedzę sama, nikt o mnie nie pamięta, siedzę w łóżku i gapię się w TV" (nie dało się inaczej, nikt mnie nie chciał odwiedzać, bo każdy bał się mnie zarazić koronawirsem). Ale oberwało się jemu, po 16 godzinach poza domem.

Twój partner/mąż na pewno się stara, jednak czasami zdrowo jest, aby gdzieś wyszedł. No może faktycznie nie powinien codziennie Cię zostawiać, ale też pewnie patrzysz na to częściowo przez pryzmat hormonów. Nie chcę go bronić, ale facetom trzeba mówić krótko i drukowanymi: "chcę byś spędził ze mną wieczór". Tak, im potrzebne jasne komunikaty.

Ja sama często łapię się na tym, że na mojego męża się wku**iam, bo się nie domyślił. No nie domyślił, bo oni tak nie postrzegają świata :)

Mam nadzieję, że dziś już dobrze u Was :)

Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa 😁 Powiedzcie mi proszę,bo jutro teoretycznie powinnam dostać okres wczoraj i przed wczoraj robiłam testy i wyszły pozytywne dzisiaj robiłam betę i wyniosła ona 76 mlu. Czyli prawdopodobnie początek 4 tygodnia,ale przed chwilą zauważyłam na papierze trochę krwi czy to normalne?

Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa 😁 Powiedzcie mi proszę,bo jutro teoretycznie powinnam dostać okres wczoraj i przed wczoraj robiłam testy i wyszły pozytywne dzisiaj robiłam betę i wyniosła ona 76 mlu. Czyli prawdopodobnie początek 4 tygodnia,ale przed chwilą zauważyłam na papierze trochę krwi czy to normalne?
Witaj.

Uważam, że nikt Ci nie odpowie na to pytanie, najlepiej skonsultować się z lekarzem, może z IP przy oddziale ginekologiczno-położniczym.

Może to być plamienie implantacyjne, może być pęknięte naczynko, może być niski poziom progesteronu.

Warto, abyś za 48 godzin zrobiła betę i sprawdziła przyrosty. Tak czy siak sugeruję kontakt z lekarzem :)

reklama
Macie już ustalone terminy prenatalnych? Tak czytam o tym teście papp-a i bardzo się ich boję. Patrząc na mój wiek, na pewno statystycznie mi wyjdzie ryzyko chorób genetycznych 😞

Do góry