reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Cześć, ja również dzisiaj idę sprawdzić do ginekologa co tam się dzieje. Stres okropny, bo ostatnio 6+1 i był tylko pęcherzyk ciążowy i torbiele na jajniku 🥺 dzisiaj powinno być 7+1, chociaż ginekolog od początku mówił że wg niego ciąża jest tydzień młodsza
trzymamy kciuki

Dzień Dobry 😊
Z dnia na dzień czuję się tak zmęczona że nie chce mi się totalnie nic🫣🫢
Ledwo zeszłam żeby coś zjeść bo myślałam że zemdleje tak mi było słabo Kawa idzie w odstawkę 😂no jaka nie dobra😂
Moja głowa bała się że mało oznak ciąży że coś nie tak ..to się doczekała 🤪
Miłego dnia Kochane i powodzenia na wizytach 🤰

trzymamy kciuki

Dzień Dobry 😊
Z dnia na dzień czuję się tak zmęczona że nie chce mi się totalnie nic🫣🫢
Ledwo zeszłam żeby coś zjeść bo myślałam że zemdleje tak mi było słabo Kawa idzie w odstawkę 😂no jaka nie dobra😂
Moja głowa bała się że mało oznak ciąży że coś nie tak ..to się doczekała 🤪
Miłego dnia Kochane i powodzenia na wizytach 🤰
Ja wczoraj poszłam spać o 20 i spałam do 7. Nie czuje się nadal wyspana. Jakby mnie ktoś tabletkami nasennymi futrował. Niewiarygodne. W dzień oczywiście też drzemki obowiązkowe 🫣

Cześć Dziewczyny, planujecie L4? Jeśli tak to który miesiąc? Najgorsze jest to, że teraz jest najtrudniej te mdłości i senność utrudniają życie 🙈

Cześć Dziewczyny, planujecie L4? Jeśli tak to który miesiąc? Najgorsze jest to, że teraz jest najtrudniej te mdłości i senność utrudniają życie 🙈
Ja jestem od tygodnia. Odkąd biło serduszko. Nie mam pracy fizycznej, ani ciężkiej, ale dość stresującą. Na dodatek dość daleko muszę dojeżdżać. Ze względu na mój wiek i wcześniejsze niepowodzenia lekarz przepisał chorobowe i jak dotąd bardzo to doceniam. Mogę się zdrzemnąć kiedy czuję się znaczona. Poza tym, za chwilę zacznie się czas klimatyzacji w biurze - ja co rok jestem przeziębiona bo ewidentnie mi klima nie służy więc nawet ze względu na to wolę zostać w domu i odpoczywać. Sądzę że chorobowe to kwestia indywidualna. Kto się czuje na siłach, moze pracować. Gdybym była 10 lat młodsza, pewnie bym pracowała niemal do porodu ale niestety dłuuugo mi zajęło zajście w ciążę i cieszę się każdym dniem, w którym ta ciąża się utrzymuje. W tej sytuacji kariera zawodowa zeszła na drugi plan.

Ja też już jestem od pierwszej wizyty (20.05) na L4 - pracuje w laboratorium z chemią i drobnoustrojami plus dojeżdżam też kawał drogi do pracy na i o tyle w pierwszych 2 tygodniach przed wizytą było jeszcze ok, tak teraz już nie dałabym rady ze względu na te mdłości rano, ale też po prostu co nie zrobię to zaraz muszę mieć przerwę i odpocząć.

ja pracuje do konca czerwca. Tylko na tyle lekarz mi pozwolil przez prace w aptece niestety .. wirusy, bakterie.. chemia bo robie tez leki oczywiscie teraz juz nie ale nie ma co kusic losu ..

Ja nie planuję przynajmniej do listopada, mam ten komfort, że pracuję zdalnie w domu przy kompie, więc jeśli potrzebuję przerwy, to ją mam. :)

Jednak nie dziwię się Wam, które macie trudne warunki pracy i może Wam się coś stać.
Dziewczyny a co myślicie o basenach termalnych?
myślę, że o to warto zapytać lekarza. Mi powiedziano, że nic co ma wysoką temperaturę nie jest wskazane dla kobiet w ciąży.

U mnie dziś się zaczął 9 tydzień (8+0). Jestem w szoku jak to mija szybko.. ;)

reklama
Ja nie planuję przynajmniej do listopada, mam ten komfort, że pracuję zdalnie w domu przy kompie, więc jeśli potrzebuję przerwy, to ją mam. :)

Jednak nie dziwię się Wam, które macie trudne warunki pracy i może Wam się coś stać.

myślę, że o to warto zapytać lekarza. Mi powiedziano, że nic co ma wysoką temperaturę nie jest wskazane dla kobiet w ciąży.

U mnie dziś się zaczął 9 tydzień (8+0). Jestem w szoku jak to mija szybko.. ;)
U mnie dzisiaj też 8+0. Pracuje w urzędzie, dojeżdżam do pracy 30 minut więc codziennie pobudka o 5 daje mi już w kość. Planuje popracować do 14-15 tygodnia. W ciazy z synem poszłam na zwolnienie w 7 tygodniu z uwagi na wcześniejsze poronienia i ogrom leków, które przyjmowalam w ciągu dnia

Do góry