reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Betina splot prosty może być ciężki w dociaganiu, wiele osób się zraza a i pozycja malucha może nie być prawidłową przez źle dociagniecie. A jaki rozmiar nosisz? Im mniejszy tym krotsza chusta wystarczy.

Maja mi bardzo pomagał olej kokosowy, smarowalam często w pierwszych dniach i jak cokolwiek się pojawiało (ran nie miałam) to zaraz ból znikal. położne mówiły że dobra jest lanolina z ziaja

Wysłane z mojego LG-D280 przy użyciu Tapatalka

reklama
Maja ja używałam lanoliny i kompresy z herbaty. Do tego własne mleko i wietrzenie.
A miałam poranione mocno.

Maja u nas było podobnie. Skóra schodzila a potem wypryski. Na początku było ich mało. Myślałam, ze po czekoladzie, bo po 2 dniach mu przeszło, ale Zaraz znów się pojawiły i to coraz więcej. Na głowie, szyi i uszach. Trochę przygasaja a za moment jest więcej. Też myślałam, ze to trądzik niemowlęcy ale niestety. Muszę przejść na bardzo rygorystyczna dietę, jeśli nadal chce karmić.

A co polecacie na wzdęcia? Moj mały ma straszne i męczy się niesamowicie. Daje mu 3 razy dziennie ulgix baby i 5 kropelek biogai,kladę go na brzuszku ale mimo wszystko mało to pomaga :/ nie wiem nic takiego nie jem,no czasem jakieś ciastko.. No i małemu nie zawsze się odbija,bo czasami jak mi zasnie przy cycu to go nie budze i klade do lozeczka i wtedy czasami tak mu charczy w gardle jakby mu to podchodzili i też go to męczy..i nie wiem może to jest przyczyną. Zresztą same wiecie że czasami trudno o odbicie...

Ile Wasze dzieci wypijają mleka z butelki? Moja w poniedziałek skończyła 5 tygodni i do tej pory wypijała 120 co prawie 3 h i zazwyczaj zaraz zasypiała, ostatnio domaga się więcej, ssie smoczka po jedzeniu jakby chciała go połknąć i jest niespokojna, dałam jej więcej to znowu bardzo dużo ulała.

reklama
Ile Wasze dzieci wypijają mleka z butelki? Moja w poniedziałek skończyła 5 tygodni i do tej pory wypijała 120 co prawie 3 h i zazwyczaj zaraz zasypiała, ostatnio domaga się więcej, ssie smoczka po jedzeniu jakby chciała go połknąć i jest niespokojna, dałam jej więcej to znowu bardzo dużo ulała.
Ja daje małemu 180 tyle zjada i robię mu 3-4 przerwy na odbicie później leży na mojej klatce tak z 10-15 minut i przestał ulewac jak tak robie

Do góry