reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Joa - my każdy weekend (a czasem i popoludnia) spędzamy na jachcie. Mi tam dobrze bo mam świeże powietrze ale z drugiej strony ja pół życia na łódce spędziłam wiec to może nie jest miarodajne ;) Na początku ciąży jak wymiotowalam non stop to było ciężko ale teraz czysty relaks. Zwrotów ani innych urazów bym się nie bała, usiądziesz w bezpiecznym miejscu i z głowy :)

Uważaj tylko na ewentualne stawianie żagli (jeśli robisz to sama) i ciągnięcie lin - ręce w górze + wysiłek to nie jest dobry pomysł na ciążę. Prócz tego to niczym się nie martw! A za to zobaczysz jak się wyspisz.... Nigdzie człowiek nie odpoczywa tak dobrze jak 'prawie' na świeżym powietrzu :yes:

reklama
aktina, mi kurzątkowski robił usg, był szczegółowo-drobiazgowy :-)
teraz leż i odpoczywaj, bo bo chyba trzy tygodnie czekania na wyniki, mnie to czeka w następnym tygodniu :-(
to przerażające co spotkało tę dziewczynę, jedziesz do kliniki na prenatalne, a okazuje się, że dziecko nie żyje, straszne
Kiedy wszystkie zaczniemy czuć ruchy, by mieć choć niewielkie poczucie bezpieczeństwa?

Dzięki dziewczyny za rady. Czuje się spokojniejsza:) teraz już się nie mogę doczekać szczególnie poranków na łódce gdzie rzeczywiście człowiek czuje się wyspany, dotleniony a najzwyklejsze śniadania smakują jak królewskie!
Aktina- bardzo smutna historia z ta kobieta oblekając przed Tobą.

ewkamm mi to się własnie podobało to ta babka u której byłam to taka oschła :( chwile badanie trwało dosłownie .. a ja bym mogła ogladac jak najdłuzej :) to na kiedy się umówiłaś? :)

a i jeszcze ja przewrazliwiona pytalam o wynik, czy dowiem sie przez telefon czy dopiero jak przyjade i powiedzieli ze dopiero jak przyjade :) musialam spytac bo znowu bym cos sobie wkrecala ze jak nie chca powiedziec od razu to znaczy ze cos nie tak :)

zapisali mnie na środę, więc to u nich wyznaczony dzień.
nie chciała bym po raz kolejny przyjeżdżać do białego tylko na 5-10 min rozmowy - tyle trwało spotkanie z genetyk ostatnim razem. muszę zobaczyć na miejscu czy jest możliwość wysłania wyników na mail - po coś go w końcu podawałam jak się rejestrowałam u nich :-)

a mam pytanie do wszystkich:
czy miałyście przy prenatalnych robione statystyczne wyznaczenie samoistnego porodu przedwczesnego przed 34 tygodniem?

Żabila, w kwestii fotelików to chodzi o zdrowie lub nawet życie dziecka. Ja wolę sobie odjąć od ust, zacisnąć pasa, przyoszczędzić i kupić dobry i nowy produkt, ale zapewnić dziecku bezpieczeństwo. Nie muszę mieś nowego i wypasionego wózka, łóżeczka, ciuchów ze Smyka czy innych luksusów. Ale fotelik musi być nowy i porządny. Tu nie idę na żadne kompromisy. Bo gdyby wydarzył się jakiś wypadek i moje dziecko by ucierpiało, to chyba bym nie przeżyła tego, że mogę ponosić za to winę tylko dlatego, że nie wydałam kilku stów więcej. Czym one są w obliczu życia i bezpieczeństwa?

Aktina, super że już po. Trzymam kciuki za wyniki. Na pewno będzie wszystko ok!!!

nie chciała bym po raz kolejny przyjeżdżać do białego tylko na 5-10 min rozmowy - tyle trwało spotkanie z genetyk ostatnim razem. muszę zobaczyć na miejscu czy jest możliwość wysłania wyników na mail - po coś go w końcu podawałam jak się rejestrowałam u nich :-)

czy miałyście przy prenatalnych robione statystyczne wyznaczenie samoistnego porodu przedwczesnego przed 34 tygodniem?

Ja o tym pierwsze słyszę :)

Nie .... Nic takiego moze na drugim genetyczno-połowkowym tutaj mi to sprawdza

reklama
ewkamm ja miałam :) 1:192, a kolezanka przy pierwszym dziecki miała 1:144 .. mysle ze dlatego ze było info ze jedno donosiłam :)

Do góry