reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Ufff... cieszę się, że Was przekonałam do nowych fotelików. Ja w przyszłą środę idę też na ten kurs. Tam jest i pierwsza pomoc dla noworodków i o bezpieczeństwie. Mówią o wyborze fotelików, wózków itp. Więc jak będę miała jeszcze jakieś inne informacje to Wam napiszę.

Wózki, łóżeczka i inne akcesoria będę oglądać w sierpniu, jak będziemy mieli urlop i czas na jeżdżenie po sklepach. A kupować chyba po badaniu połówkowym. :-)

witam.

dziewczynki ja juz w domu. badanie przebiegło ok. lekarz bardzo miły :) czuć było ze coś tam się wkluwaja ale znośnie :) dostałam zastrzyk przeciw skurczom i mam brać dziś i jutro nospe co 4 godziny :) trochę taki dziwny brzuch jakby pobolewal ale z każdą chwilą myślę że będzie coraz lepiej :)

Joa.Le- migdały ponoć pomagają i mleko, ale mi mleko raczej potęgowało zgagę

Mnie głowa boli nadal, rano znów kłótnia, bo dopiero co po 6 w końcu porządnie zasnęłam, to po 7 Młoda się obudziła. Wygoniłam ją z mężem na dół i spałam do 10 :p

żabila- a wiesz, ze są bazy montowane na pasy, nie tylko na isofix? My isofixów w aucie nie mamy, więc chyba będe patrzeć właśnie na taką bazę na pasy.

Na ból głowy nie biorę nic, czekam aż przejdzie, czasem spacer pomaga :)

Mamy w planach jechac na termy tarnowskie, chyba można się w wodzie termalnej kąpać w ciąży, co? Na kręgosłup by mi pomogło

Mam wrażenie , ze moje dziecko urodzi się z migdałem w tyłku tyle ich jem ;)
Dobry motyw zbitym owłosieniem, odrazu mi lżej:)
Czybktoras z Was jest żeglarka? Ja nie jestem ale mój maź ma patent od 9 roku życia i nie wyobraża sobie wakacji bez chociaż krótkiego wypadu na łódkę. W tym roku mamy jechać na jezioro na dłuższy weekend w sierpniu. Co o tym myślicie pod katem ciąży? Mdłości się nie obawiam, bardziej np, ze ktoś przez przypadek pociągnie mi z łokcia w brzuch podczas zwrotu. Czy przesadzam?

joa ja to mam wrażenie ze jak ma się stać coś złego to w każdej chwili może... ostatnio siostrzeniec 4 letni skoczył z impetem na łóżko pół cm odemnie. gdyby mi tam skoczył na brzuch to mogło by się nieciekawie skończyć.

Nawet dzisiaj jak siedziałam z poczekalni pk. adaniu na pobranie krwi jeszcze to wyszła z gabinetu kobieta z płaczem ze dzieciątko jej nie żyje.. taki przykre aż nie dało się patrzeć :( do tej pory mam ja przed oczami i mi smutno :(

ewkamm dzięki czuje się dobrze chociaż i położna i lekarz mówili że jakaś blada jestem. ale ja tam zawsze blada ;) pobranie robil pan dr Kurzatkowski bardzo przyjemny :) chyba tylko on tam robi bo wcześniej chodziłam do innej pani dr. na sam wklocie kazali zamknąć oczy i się rozluźnić. .. ale weź tu się rozluźnij jak wiesz ze ta igła w brzuchu siedzi... no ale się udało tylko cały czas się modliłam żeby już juz ja wyciągali. :)

Joa ja tez tak się boje czesto, czasami to najchetniej bym pancerz na ten brzuch zalozyla... aktina ma racje trzeba o tym myslec, ale tez zyc normalnie, bo czlowiek by zwariowal w koncu i wszystkiego unikal przez te 9msc.
Ja tez zastanawiam sie nad urlopem, jade na tydz nad morze, i jak bedzie goraca to co, nie wyjde z pokoju przez caly tydzien, az dopiero popoludniami, albo wieczorami? Sama nie wiem jak to ogarnac, mam niby parasol, ale ile taki parasol da cienia, parno i tak bedzie.. pierwszy raz jadac na wakacje chcialabym zeby bylo chlodniej...

reklama
Juti czy tak przekonalas do nowych to nie wiem. Jak ktos budżetu nie ma praktycznie wcale to kupia uzywke. Oby się tylko udało z pewnego źródła. To tak jak mówić rodzicom 3 latka że dla malucha kolejnego muszą kupić nowy fotelik choć maja jeszcze stary bo termin ważności minął. Bo foteliki też takowy maja.

Do góry