reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Vivienne mam przeczucie, że będzie drugi syn, chociaż córkę bardzo chętnie;) roboczo mówię o dzięki Zosia, lub Zosiek;)

Juti jak mówię to wersje robocze. Choć już kilka propozycji mam, to poczekam do poznania płci;)
Mnie się podobają takie 'zwykłe' imiona, takie które łatwo dostosować do wieku. Bo np fajny jest mały Kacper, ale już dorosły to mi jakoś nie podoba.
Dla chłopca marzy mi się Stanisław, ale możliwe, że jeszcze mi się zmieni sześć razy;)

Aktina to skoro to rodzinne to mysle ze musi byc dobrze :)

Juti777 oj tak moj organizm ewidentnie domaga się odpoczynku.

Simka no obawiam się czy faktycznie się nie przyplątała.

Xkarola gdyby moj partner a nawet mąż nie akceptował chorego dziecka to wyleciałby z drzwiami. Właśnie takie momenty są największym sprawdzianem. Zdrowia dla córci :)
Maluj maluj bo już niedługo niestety gole pazurki musza byc. Ok 5tyg przed terminem lepiej nie malować. Bo przy porodzie lekarz potrzebuje widzieć pazury czy ewentualnie nie sinieja.

Stanisław - piękne! Też było na mojej liście, ale mamy już 2 w rodzinie... A staram się znaleźć takie, które się nie powtarzają za bardzo w rodzinie czy u znajomych i pasują ładnie do nazwiska.

Tusiaczek, sto lat dla synka :)
My dla dziewczynki mamy wybrane dwa imiona, Amelia albo Maria a dla chłopczyka jakoś nam ciężko dojść do porozumienia, mnie się podobają takie twarde imiona Adrian, Krystian, Patryk a mężowi nie.
Ja dzisiaj byłam u fryzjera, musiałam skrócić włosy, weszłam a tam okropny zapach, bo pani robiła trwałą, na szczęście zaraz jej spłukała i było ok.

reklama
Ja tez Lubie zwykle imiona, z których można zrobić dużo wersji właśnie dla małego dziecka i dorosłego. W ogóle Lubie jak się dają ładnie skracać, zmiękczac. No i do nazwiska. Moje takie ze tez nie każde pasuje. I że względu na nie wole dziewczynke bo lepiej dla dziewczynki pasuje;)

Do góry