reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

U mnie w sobotę mały ruszał się intensywnie za to od niedzieli do wczoraj wieczór tylko trochę takich bąbelków więc się zaczynałam martwić na szczęście wieczorem się odezwał.

reklama
green- wszystko zależy od tego jakie duże dziecko Ci się urodzi i jak długo będzie chciało w tej gondoli leżeć. Ja Polkę woziłam do 7-8 miesiąca w gondoli

Joa.Le- ja jem normalnie, a wręcz jem dużo, a schudłam 3 kilo. Teraz odzyskałam niby pół, ale biorąc pod uwagę, że brzuch się powiększył i Maluch urósł, więc ja sama pewnie nic nie przytyłam. To chyba normalne. W poprzedniej ciąży też tak miałam. Obstawiam, ze na koniec 65 kilo na pewno nie przekroczę

Ja mam szkołę rodzenia od poniedziałku, a że akurat wyjeżdżam, to będę od przyszłego tygodnia chodzić

Sierpniowa- powklejaj w wątku wózkowym fotki Caramello i napisz nam opinię ;) Ja właśnie szybko się pozbyłam 2w1 i kupiłam lżejszą spacerókę. Teraz tez mam zamiar max do 1,5 roku wozić w spacerówce od 2w1, a później coś mniejszego kupić

Paulina- o matko. To ja po cc leżałąm od razy na zwykłej sali, Młodą dostałam koło południa do siebie (cc o 21 dnia poprzedniego, więc dali mi odpocząć), w nocy położne pomagały, ew. zabierały dzieci na noworodki, jak któraś mama chciała (ja na jedną nockę dałam, bo nie mogłam sobie poradzić z karmieniem, ale później aż do wypisu była przy mnie).

martusia- każda inaczej cc przechodzi, ja akurat zniosłam dobrze, ale teraz chcę znów próbowac sn :p

Vivienne- a dlaczego u Ciebie jest duża szansa na cc? Kurka musze o tym z moim lekarzem pogadać, albo lepiej z położną.

Marcepanek- będzie dobrze :) Daj nam znac co i jak, bo sie martwimy razem z Tobą

Co do ruchów, to moje Maleństwo szaleje czasem i pół dnia. Lubi prawą stronę i tam sobie siedzi najczęściej

Wyprawka do przedszkola kupiona, korony czeskie tez kupiłam, więc mam spokój i na wyjazd i na przyszłotygodniowy Polki debiut w przedszkolu :)

Moj mnie smyral wczoraj chyba reka bo na badaniu mial reke na glowie :) a caly jest ulozony w poprzek i twarza do mojego kregoslupa i mocno "przytulony" bokiem do scianki macicy.. mam nadzieje ze do 8.09 sie obkreci bo ponowne usg bedzie gdyz dojscia do serca nie bylo..
Kupilam ostatnio grzebyczek do wloskow i ten kocyk z biedronki z kubusiem i klapouchym ;)

Oszaleje...
Z maleństwem wszystko dobrze ,ale nie widać źrodła plamień. Teraz decyzja co dalej. Niestety pojawił się bol przypominający menstruacyjny i tak na prawdę nie wiadomo co się stanie.

Powiedzcie mi kochane macie dostęp do Luteiny albo Duphastonu? Szukam gdzie kupic ,ale to na receptę wiec wiadomo :(
Tu niestety nie chcą dać ,a ja tak bardzo się boje najgorszego :(

Oszaleje...
Z maleństwem wszystko dobrze ,ale nie widać źrodła plamień. Teraz decyzja co dalej. Niestety pojawił się bol przypominający menstruacyjny i tak na prawdę nie wiadomo co się stanie.

Powiedzcie mi kochane macie dostęp do Luteiny albo Duphastonu? Szukam gdzie kupic ,ale to na receptę wiec wiadomo :(
Tu niestety nie chcą dać ,a ja tak bardzo się boje najgorszego :(

Ja mam chyba jedno opakowanie luteiny 100 w zapasie i receptę na dupka ale nie wykupywalam bo nie było mi potrzebne

Ja też drugie CC bo może się powtórzyć historia z pierwszego porodu. O źle tu będzie trudniej bo mąż będzie tylko do 15 I nie mam za bardzo kogoś kto by się Oliwierem zajął, może ciocia ale ona pracuje zmianowo I musiałaby brać wolne... ten aspekt mnie przeraża, serio.

Bubcia niby masz rację ale nie o tym pisałam. Paulinas pisała o tym że oglądała poród sn i cc i bez porównania - no taki osąd na podstawie że się coś oglądało a nie doświadczyło dla mnie jest bardzo naciagany... może się mylę... może nie.

No i zaczyna się twardy brzuch - nie wiem czy to od tego że mam dużo tkanki czy coś złego się dzieje. No-spy nie chce brać, w razie czego pojadę do swojego lekarza wcześniej.
nie bylo moja intencja " naciagenie " rzeczywistosci wyrazilam tylko swoja opinie podyktowana tym w jakiej formie byly matki i dzieci po kazdym z porodow. Kazdy z nas jest inny i ma inne odczucia- w moim przekonaniu cc jest mniej stresujace

reklama
Dziewczyny,
czy mi odbija i jestem juz skrajnie przewrazliwiona, bo martwie sie, ze mala od poniedzialku slabo sie rusza, wczesniej harcowala az milo.... Macie tak, ze najpierw pląsy a pozniej iklka dni cisza?

Do góry