reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
moja mimo 4 lat ma 13 kg :) niedawno jeszcze ja nosiłam ale teraz staram się nie. wchodzi wszędzie sama, schodzi. . czasem ja delikatnie podniose j przeniose gdzieś ale zadko, wiec w sumie nie mam problemu ;)

Ja staram się tłumaczyć jej , że nie mogę jej podnieść bo bedzie mnie brzuszek bolaał itp.. Ale nie mogę czasem oprzeć się słodkiemu "mamuś weź mnie na rączki".. A są chwile że się poprostu zapominam, podniosę ją i brzuch kłuje .. A co dopiero będzie później.. :)

I po wizycie. Prawie zeszlam na zawał u gina. Leże on mi dowcipnie robi USG ja patrzę i nic nie widzę. Pusto. Zero. Null. I pytam się go czy tylko ja nic nie widzę a on żebym poszła się wysikac. Poszlam wracam zas się klasę i dalej nic nie widzę. Juz mi serce staje a on nagle mówi "tu się przykleil" w samym dole tuz przy ścianie. Ledwo widać ale jest. Serducho bije choć ciąża młodszą o tydzień. Z USG wynika 6t2d ale ostatnie dwa cykle dość nieregularne bo jeden 31 a kolejny miał 37 to nie wiem jak obliczyć :D kazał brać kwas foliowy. Zrobić badania i za miesiąc przyjść to założymy kartę ciazy.

Żabila super wiesci ;)

Madziara moja corka wazy 15kg I jak narazie nie raz ja podnosze. Jak bylam w ciazy z synem tez ja podnosilam nawet na dwa dni przed porodem ale ja nie mialam zagrozonej ciazy.

Zabila! Super sie cieszę!!!!! Ja dziś odebrałam wszystkie wyniki i wydaje mi sie ze
Mam w normie, zobaczymy conpowie lekarz! Zastanawiam sie tylko nad wynikami dotyczącymi przebytej różyczki! Może wy mamy z doświadczeniem juz coś o tym wiecie? Simka- koktajl na bazie soku ze świeżo wycisnietych pomarańczy + plaster ananasa+ żurawina+ maliny! Pychhhaaaaaa

reklama
Hej dziewczyny,

witam się po dość długiej przerwie. U mnie dynamicznie, działo się... w sobotę trafiłam do szpitala. Złapał mnie ostry ból głowy, który nie przechodził w żaden sposób, dopiero pod kroplówką mnie odratowali. Zostawili mnie później, żeby zrobić badania... No i w niedzielę już widzieliśmy serduszko na USG w szpitalu. Dzisiaj mamy normalną, planowaną wizytę u mojego ginekologa, więc wiemy czego się spodziewać.

Poza tym nie nadaje się do życia, zdecydowanie ŹLE przechodzę ciążę, ciągle wymiotuje, nie mogę z domu wyjść bo mnie łapie co pół godziny. Schudłam już 3 kg bo nie mogę patrzeć na jedzenie.

Witam wszystkie nowe mamusie i gratuluję:) Staram się Was podczytywać ale przyznam, że na pisanie rzadko kiedy mam siłę.

Jeśli chodzi o tabelkę na pierwszej stronie to te dziewczyny, których nie ma a chcą być wpisane bardzo proszę o przesłanie do mnie PW z datą porodu :)

Co u Was słychać? Jak się czujecie? :) mam nadzieję, że lepiej niż ja.

Do góry