reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
simka, ale to co zważyli Cię i tylko przywitasz się z lekarzem i już? żadnego badania / sprawdzenia/kontroli u Ciebie nie ma?

Nie no kontrola bedzie ale dostalam kartke w jakim tyg co i niby usg sie nalezy dopiero w 22-26 tyg
A nadal czekam juz 20 minut opóźnienia

Ja juz odliczam godziny do wizyty.. usg polowkowe bedzie.. ciekawe czy nie powie teraz ze to dziewczynka ; P

A narzeczony sie urwie ?cos sie udało zdziałać?

Ja ci powiem ze moja położna i usg ołówkowe było super ona widziała se chcemy malucha pooglądać i oprocz badan robiła takie zdjecia np
ImageUploadedByForum BabyBoom1439890910.420601.jpg

Oczywiscie to moje kochane stopki ktore juz bym wycałowała :)

Potem mowila ze mamy czas to ona jeszcze pojeździ po brzuchu to mozemy do niej pogadac :) z 45 minut trwało samo usg hehehe

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1439890910.420601.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1439890910.420601.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 88
Za 2 tyg bede miala na polnej w poznaniu usg wiec jak nie bedzie chcial zrobic dzis to mu powiem ze w 21 22 i tak bedzie tamto niech mi zrobi dzis. No nic na razie czekam i sie stresuje

Moja Pani dr tez zawsze dlugo robi usg sama sie smieje, ze moze nam sie ida jakoes fajne zdjecia do albumu zrobic ;-) na kazdym usg pokazuje mi dokladnie gdzie jakie kosci widac, gdzie jakie narzady, wszystko dokladnie tlumaczy doslownie jak krowie na rowie :p czasami to sie smieje, ze ona ma z tego jeszcze wieksza radoche niz ja ;-) ale jest super kobietka, mloda wiec moze neszcze nie zepsuta przez ludzi ;-)

reklama
Simka- w Austrii normalnie usg przysługuje tylko 3 razy w ciąży a każde dodatkowe 40-60 euro płatne Ale u mnie lekarka robi za każdym razem i nie bierze kasy ( chyba jedyna z powołania) i tylko nie wpisuje do dokumentów,
Paulettah- będzie na pewno ok, nie ma się czym przejmować a sala moim zdaniem dobrze wygląda, i ważne że nie ma 10 łóżek na sali :)

Do góry