reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Mi lekarz tez powiedzial, ze lepiej sie kapac w morzu czy jeziorze niz na basenie, wiec sie kapie :-)
Co do wstawania w nocy wstepuje do klubu Emenems 2,3 razu ide zanim usne, w nocy pewnie jeszcze z 5 razy na spiocha wstaje ;-)
Paulettah to fajnie jak tak, informuj nas na bierzaca to w razie czego pojedziemy Cie odbic haha ;-)

reklama
A to wlasnie lepeiej siadaj na brzegu zeby nie zginać brzucha jak podkladasz papier to jakby wyżej nogi i gorzej - wiesz o co mi chodzi ?
A nie mozesz pogadac ze przez ciąże musisz przerwy robic ?
Bo u mnie to robie co chce ... Jak chce to mam godizne przerwy jak potrzebuje - swoje i tak zdaze zrobic najwzyej pozniej wyjde -tak mialm w pierwszym trymestrze potrafiłam godizne przy otwartm oknie siedziec bo mi nie dobrze było
Tak tak wiem o co chodzi.. staram się siadać tak, żeby "nie gnieść" brzucha ale nie mogę tak cały czas niestety bo dużo w papierach siedzę :no:
Z przerwami słabo bo muszę pilnować telefonu i zazwyczaj jest tak, że co od niego odejdę zaraz zaczyna dzwonić :angry:
Bett_ka Ja miałam identyczny problem z nadrobieniem wątku jak Ty :D Ale dzisiaj ogarnęłam uff. Ja pracuję teraz przy biurku głównie. Wcześniej miałam też inne prace w laboratorium i w hodowli ptaków, ale teraz robi to kto inny, bo ja się boję toksoplazmy i pyłu z odchodów i odczynników chemicznych w labie.... Więc teraz siedzę przy biurku, ale jako, że dużo wyżej wymienionych czynności mi odpadło, mogę przez dużą część dnia robić to co chcę. Dzisiaj np siedziałam w pracy i czytałam 7 godzin to forum :D Na razie więc nie miałam bóli związanych z taką pracą, ale potem chyba będzie coraz gorzej.
Praca marzenie :-D 7 h na babyboom :-D

A to "moja" porodówka : Galeria - Szpital MSW w Bydgoszczy - Przychodnie i oddziały szpitala, rejestracja pacjentów, izba przyjęć. Jeszcze tam nie byłam, opinie ma bardzo dobre, sporo moich koleżanek tam rodziło .. apropo - mam bardzo dużo koleżanek które są aktualnie w ciąży :szok: Jakiś chyba mamy teraz boom rozrodczy :tak: Większość w moim wieku. Moje najbliższe 4 przyjaciółki w ciąży lub krótko po porodzie .. jedna ma już 3 m-cznego malucha, druga co prawda z drugim dzieckiem ale rodzi za 2 m-ce, trzecia w listopadzie a czwarta w lutym :-D
Do tego fryzjerka mojego psa - grudzień, trzy znajome - styczeń i jeszcze jedna - luty :szok: Się porobiło :szok:

Jestem dziewczyny na izbie przyjęć i powiem wam ze mieć swojego lekarza to podstawa :) przyszła dziewczyna w 40 tyg (brzuch miała jak mój ale ok :D) a lekarka nie chce jej przyjąć bo nie ma skurczy mimo ze mała ułożona pośladkowy wiec do SN nie bardzo..

Mi zrobili na razie usg chłopaki jeden 390 drugi 360 gram :)

wow duże już, gratulacje :) potwierdzili, ze to chłopcy?

Ja w nocy na siku to tak z raz wstaję, zależy ile razy się obudzę.

Paulina- no to duże chłopaki :)

Marzenka- też bym chyba na jednego się zdecydowała, no i opowiedz co i jak z wymiotami i krwawieniem, niech coś lekarz poradzi, bo się biedna wykończysz :(

Jeszcze godzina do wizyty :p

Jestem dziewczyny na izbie przyjęć i powiem wam ze mieć swojego lekarza to podstawa :) przyszła dziewczyna w 40 tyg (brzuch miała jak mój ale ok :D) a lekarka nie chce jej przyjąć bo nie ma skurczy mimo ze mała ułożona pośladkowy wiec do SN nie bardzo..

Mi zrobili na razie usg chłopaki jeden 390 drugi 360 gram :)

Tez jestem zdania ze swoj lekarz w szpitalu to podstawa bo inaczej nic nie zrobia. Moj pracuje wlasnie na zaspie i bedzie robil mi cc przynajmniej taki jest plan :D

Tak tak wiem o co chodzi.. staram się siadać tak, żeby "nie gnieść" brzucha ale nie mogę tak cały czas niestety bo dużo w papierach siedzę :no:
Z przerwami słabo bo muszę pilnować telefonu i zazwyczaj jest tak, że co od niego odejdę zaraz zaczyna dzwonić :angry:

Praca marzenie :-D 7 h na babyboom :-D

A to "moja" porodówka : Galeria - Szpital MSW w Bydgoszczy - Przychodnie i oddziały szpitala, rejestracja pacjentów, izba przyjęć. Jeszcze tam nie byłam, opinie ma bardzo dobre, sporo moich koleżanek tam rodziło .. apropo - mam bardzo dużo koleżanek które są aktualnie w ciąży :szok: Jakiś chyba mamy teraz boom rozrodczy :tak: Większość w moim wieku. Moje najbliższe 4 przyjaciółki w ciąży lub krótko po porodzie .. jedna ma już 3 m-cznego malucha, druga co prawda z drugim dzieckiem ale rodzi za 2 m-ce, trzecia w listopadzie a czwarta w lutym :-D
Do tego fryzjerka mojego psa - grudzień, trzy znajome - styczeń i jeszcze jedna - luty :szok: Się porobiło :szok:

No ja nam tak samo telefon mam otwarta linie 8-15 ale mam dwa i jeden jest bezprzewodowy wiec tylko słuchawkę biore ze soba - przewaznie znam klientów na pamietać a jak duze zamownie to mowie ze oddzwonię za 10 minut i tyle :D

Ale masz racje... Raz myslalam ze sie poszczam bo co odłożę słuchawkę to na nowo ... Ehhh :)

Problem u mnie jest taki ze lubie swoja prace ... Ale mam ogolnie spory margines zaufania i wolna reke - robota ma byc robiona a czy w godzine czy 10 co i jak to moja sprawa nikt mi sie nie wtrąca ...:)

Innabajka- zalezy od miasta :) U nas w miasteczku, to chyba żaden ginekolog/położnik nie jest w szpitalu miejscowy, większość z Poznania, więc nie przyjmuję w Szamotułach :) Takie rozwiązanie też dobre, bo wszystkich równo traktują. Ja swojego lekarza przy poprzednim porodzie nie miałam, a i tak było całkiem miło i się dobrze zajęli

A to oddział u mnie:
Szpital Szamotuły

ja krzywą cukrową będę miała w 21 tygodniu. trochę wcześnie, bo zwyczajowo wykonuje się ją w 24-28 tygodniu, ale na innym portalu widziałam że zalecają 21-26 tydzień

zapomniałam dodać, że skierowanie mam na OGTT - czyli badanie kontrolne z 75g glukozy, podobno jeszcze można robić GCT - czyli kontrolne obciążenie 50g glukozy

reklama
Do góry